Aykut Polatlı - MHP Grup Başkan Vekili ve İzmir Milletvekili Oktay Vural, MHP İzmir İl Başkanlığı'nda yaptığı basın toplantısında Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun 'Elimizde canlı bombacıların listesi var. Ama eylem yapmadan onları tutuklayamayız' açıklamalarını sert bir dille eleşterdi. Vural, Başbakan Davutoğlu'na, 'Bırak tutuklamayı da hepimizi herkesi, gazetecileri, makul şüpheli diye alıp içeri atıyorsunuz. Bombacılar size göre makul değil de makbul müdür?" diye sordu. 'Başbakan saldırı Suruç'taki ile aynı diyor. Ankara'ya kadar niye izini süremediniz. Sonuç aynı ama yapanlar yine bulunamadı. Terör örgütü o kadar güçlü ki diyor, çok iyi organize edilmiş bir saldırı diyor. Hani Ortadoğu'da bizden habersiz kuş uçmaz diyordunuz? Eyleme geçtikten sonra bulacaklar. Önemli olan eylem olmadan önce bulunmasıdır" diyen Oktay Vural, istifa etmesi istenen bakanlar konusuna farklı bir yaklaşım getirdi. 'Başbakan'da katliamı yapmadan yakalayamıyoruz diyor. Başkentin göbeğinde 98 vatandaşımız ölüyor. İçişleri Bakanı güvenlik zafiyeti yok diyor. Bir hakem çıktı ağlaya ağlaya yanlış bir düdük yüzünden istifa etti. Balık baştan korkar önemli olan zihniyet meselesidir. İstifa etseler ne olacak?' diye konuştu.

Saldırısının ardındaki uluslararası ağı görmeliyiz

Ankara Garı'ndaki patlamada ölen yurttaşların hangi amaçlar için kullanıldığını soran Oktay Vural, olayların ardındaki 'uluslararası ağın' görülmesi gerektiğini savundu. Vural: Ankara Garı'nda masum insanların farklı görüşleri olabilir ama oraya giden insanların hangi amaçlar için kullanıldıklarına dikkat ettiğimizde nasıl bir oyunun içerisinde olduklarını görüyoruz. Terörist başının posterlerinin, PKK paçavralarının olduığu alanda insanlar kullanılmıştır. Bir algı operasyonudur. PKK'yı IŞİD'le savaşan bir taraf olarak gösterip masumlaştırmak iyi ya da kötü terörist diyerek IŞİD'le mücadele ediyormuş gibi gösteren uluslar arası ağı görmek gerekiyor. 

MHP imaj yenileme parçası değildir 

MHP'li Oktay Vural, Başbakan Davutoğ'lunun Devlet Bahçeli ile görüşmek istemesi ve Bahçeli'nin randevu talebine red yanıtı vermesini de değerlendirdi.  Vural, partisini kimsenin kullanamayacağını ve imaj yenileme nesnesi haline getiremeyeceğini vurgulayarak, 'Başbakan davet etti ama genel başkanımız daveti kabul etmedi. Bu davet gerçekten imaj pazarlamaya dönük bir mesaj. Terörle müzakereyi seçen iktidar MHP'ye gel elini taşın altına koy dedik diyor. Gelseydiniz adam gibi gelseydin. Çözüm sürecini sonlandıracağım diye koalisyon kursaydın. Bu zihniyeten bu yanlışlardan dön terörü muhatap alma dedik. Cebinizde akrep taşımayın dedik. Dinletemedik. Boş boş konuşma, terörün uzantılarına da meşru ve masum görenlerine de karşıyız. MHP imaj yenileme parçası değildir' diye konuştu.  

Peker'in kimin için oy istediği sorgulanmalı 

Sedat Peker'in düzenlediği mitingte bozkurt işareti yapıp, AKP için oy istemesini sert bir dille eleştiren Vural şunları söyledi: 
Diğer elinde de Rabia işareti vardı. Terör örgütlerinin yaptığı katliamlar neticesinde çakma Ülkü Ocakları da vardı. Asıl sorgulanması gereken kimin için oy istediğidir. Türkiye'nin terör olaylarının her an yaşandığı güvensiz bir ülke haline getirilmeye çalışıldığını savunan Vural, 'Meydana gelen bu terör olayını bu teröre zemin hazırlayan hususları göz ardı etmeden ele almak gerekir. Münferit bir konu değildir. Türkiye içeride ve dışarıda terör örgütlerinin cirit attığı bir ülke haline getirilmiştir. Asıl husus Türkiye'nin bu hale gelmesi, teröre zemin hazırlayan politikaların sorgulanması gerekmektedir. Terör örgütlerinin iç ve dış politikayı şekillendirmede rol oynamak istemeleri bu bataklığın kaynağıdır' dedi.

Sınırlar kevgire döndü

Oktay Vural, sınır güvenliğinin sağlamada gerekenlerin yapılmadığı eleştirisi yaparak, açıklamalarını şöyle sürdürdü: Ankara Garı'ndaki katliamı IŞİD terör örgütünün yaptığı söyleniyor. Hem PKK hem de IŞİD'i dikkate aldığımızda, hükümetin AKP kılavuzlarının maalesef teröre zemin hazırlayacak iç ve dış politika ortaya koyduğu açık. Devletimiz hem sınır güvenliğini sağlamada hem de bu bölgede otorite oluşturma açısından gereğini yapmamıştır. Başbakan Kobani bizim için değerli. İnsanlar PYD'ye gidenler kahramanca ölmek için gitti diyor. Eğer siz PYD'yi kahraman olarak nitelendirilseniz IŞİD için gidenler de mi kahraman oluyor? Türkiye sınırı kevgire dönmüş durumda. Terör örgütünü muhatap alanlar, destekleyenler, sınırlarımızı kevgire döndürenler, bunları meşrulaştıranlar hepiniz bu tablonun sorumlususunuz.
Hükümet Sözcüsü ve Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş'un Ankara'daki saldırıya ilişkin açıklamalarıyla ilgili de konuşan Vural, "Kurtulmuş, bombalama olmuş vatandaşlarımız hayatını kaybetmiş sonra çıkıp yaptıklarını anlatıyor. Asıl tedbirleri eylemler olamadan önce aldın mı diye sormak gerekiyor. Ortak bir cephe oluşturulması gerekiyor dedi. Evet gerekiyor. Terör örgütünü gücümüzle def edeceğiz. Devletten beklenen sahip olduğu güçle def etmesidir. Biz dilimizle vatandaşımız da gönülden terörü lanetliyor. Teröriste karşı dimdik ayakta durmalıyız. Türkiye'de yaşananlar Ortadoğu sorunundan dolayı demiş. Önce dış politikanızı gözden geçirin" ifadelerini kullandı.