CHP Genel Sekreteri Gürsel Tekin, Buldan'ın CHP'li Belediye Başkanı Mustafa Gülbay ve çok sayıda partili tarafından Buldan-Denizli karayolunda karşılandı. Buldan'ın Yenicekent Mahallesi'ndeki bir kahvede nar, üzüm ve çay ikram edilen Tekin, üzüm üreticileri başta olmak üzere çiftçilerin büyük sorun ile karşılaştığını belirterek, "İşçi, memur, emekli, çiftçi herkes örgütlensin. Örgütsüz toplum hiçbir iş yapamaz. Örgütsüzlük bizi de zor durumda bırakıyor. Sadece CHP ne yapabilir? Bizim çetelerimiz yok, derin devletimiz yok. Tek umudumuz halktır. Toplumun her kesimi örgütlenip hakkını arasın" dedi.

"BUNLARIN KİMYASI BOZULMUŞ"

CHP'nin başta komşularla ilişkiler konusunda olmak üzere Ortadoğu ile ilgili hükümeti defalarca uyardığını, ancak hükümetin yolsuzluklara takılıp kaldığını ileri süren Tekin şunları söyledi,

"Ortadoğu'yu yönetecek pozisyona geldiklerini sandılar. Şu anda geldiğimiz pozisyonumuza baktığımızda, iyi ve kardeşlik ilişkilerimizin olduğu ülkeler dahil olmak üzere, Avrupa'nın, Ortadoğu'nun, dünyanın tamamında tecrit edilmiş, yalnız kalmış bir ülke olduk. Hani siz, küresel güç olup dünyayı yönetecektiniz? Şimdi geldiği noktada bir başka ülkenin memuru ile muhatap olabilecek duruma geldi. Cumhurbaşkanı, Başbakan, Dışişleri Bakanı başka, bakan, sözcüleri başka bir şey söylüyor. Bunların kimyası bozulmuş. Bunun ne kadar tehlikeli olduğunu altını çizerek söylüyorum. '17 Aralık, 25 Aralık'a CHP çok taktı' dediler. Biz sadece hırsızlık boyutuna takmadık. Bu hırsızlık boyutunun arka planında dış politikamızın çok ciddi tehlikeye girebileceğini ifade ettik. Gariban çiftçiye bağıran, vatandaşın tepkisine tahammül edemeyen iktidar, şimdi Almanya, İngiltere, Amerika, İran'ın bizi dinlemesine niye tahammül ediyor? Bizim sorunumuz; bunların dinleyip- dinlememesi değil. Sorunumuz; Türkiye'nin iç ve dış politikasının bize çıkaracağı olumsuz sonuçlardır. Uyarılarımız bunlardı. Şimdi geldiğimiz nokta çok vahim. İçerde, dışarıda sıkıntılarımız var. 'Bütün dünya, bizi izliyor, görüyor yapmayın' dedik. 'Terör ve yasa dışı örgütlerle Türkiye Cumhuriyeti gibi kurumsal bir ülkenin iletişimde olması, onlarla ilişkisi olması kabul edilir anlayış değil' dedik. 'Ortadoğu'daki mazlum haklara sahip çıkacağız' dediler ve bundan dolayı da Özgür Suriye Ordusu'nu kurdular. Orayı silahlandırıp, güçlü hale getirdiler, Türkiye'de eğittiler. Onlar da plakalarını değiştirdi, plakanın adı IŞİD oldu. Şimdi de mücadele edemiyorlar. Çünkü, Türkiye'nin hemen her ilinde örgütlü oldukları, hücre evlerinin olduğu raporlarda var. Önümüzdeki günlerde inşallah sağ duyuyla bu tehlikeleri aşmak mümkün. Aksi taktirde Ortadoğu'daki bu sorunların bizim coğrafyamıza sirayet etmesini düşünmek bile istemiyoruz."

ZEYBEKCİ'YE ELEŞTİRİ

CHP Genel Sekreteri Gürsel Tekin, AK Parti Denizli Milletvekili ve Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, şehitler ile ilgili yaptığı açıklamada terör örgütleri ile teröristleri 'İyi terörist', 'Kötü terörist' diye katagorize ettiğini ifade ederken, "Daha önce de eski bir bakan cani örgütlerle ilgili tweet atmıştı. 'Bunlar öldürür mü iyi öldürürler gibi.' Zeybekci'nin ne anlatmak istediğini de tam anlayamadım. İyi, kötü, onurlu, onursuz terörist nasıl olunurmuş? Terör kavramının Türkçesi'ne sözlükte bakarsa iyi olur" dedi.

CHP Genel Sekreteri Gürsel Tekin, iç ve dış politikada sıkıntılı günlerden geçildiğini partilerine ihtiyaç duyulması halinde katkı vermeye hazır olduklarını söyledi. Tekin, bu kadar gayri ciddi bir süreç olamayacağını kaydederek şöyle devam etti:

"Gencecik çocuklar çarşı izninde şehit düşüyor. İktidar ivedilikle önlem almalıdır. İktidar neredeyse tatilde. Süreçle ilgili parlamentoya bilgi vermiyorlar, siyasi partilerin genel başkanlarına da bilgi verilmiyor. Biz bilgiyi yabancı basından alıyoruz. Kendilerini gözden geçirsinler. Dış ve iç politika gözden geçirilsin. CHP'ye ihtiyaç varsa, katkı sunmaya hazırız. Özellikle Suriye, Irak ve İran ile ilgili yaptığımız raporlar Dışişleri Bakanı iken Ahmet Davutoğlu'na verildi. O raporlara baksalar bugün bunlar yaşanmayacaktı. CHP'yi dinleyin Türkiye'nin de sizin de başınız beladan kurtulsun."

CHP BAYRAMDA HALKIN İÇİNDE OLACAK"

Tekin, CHP'nin Cumhuriyet'in partisi olduğunu söyleyerek Cumhuriyet Bayramı'nda meydanlarda olacaklarını vurguladı. Gürsel Tekin, "Mustafa Kemal Atatürk, 'Ben size iki eser bıraktım, bir tanesi cumhuriyet ikincisi CHP' demiştir. Köşklerde haram saraylarda değil, halkın içinde 81 ilde milletimizle Cumhuriyeti kutlayacağız. Genel başkanımız Aksaray'da yargı kararına rağmen yüz binlerle yürüyecek. Cumhuriyet Bayramı'nda sokaklarda, alanlarda olacağız" diye konuştu.

Tekin, daha sonra Buldan Belediyesi'ni ziyaret ettikten sonra Buldan Düğün Salonu'nda "Cumhuriyet" konulu konferansta konuşma yaptı.