Aykut Polatlı-Basına kapalı olarak gerçekleştirilen toplantıda seçim çalışmalarının bir reklam şirketi tarafından yapılması ve milletvekilleri adaylarından alınmak istenen para tartışmalara neden oldu. Yaklaşık 4 saat süren toplantının ilk bölümünde seçim kampanyasının profesyonel bir ajansa teslim edilip edilmemesi tartışıldı. İkinci bölümde ise seçim bütçesi konuşuldu. Toplantının son bölümünde  İzmir'in ünlü siyaset bilimcisi Prof. Dr. Tanju Tosun adaylara sunum yaptı. Milletvekili adaylarının birinci ve ikinci bölge olarak katıldığı ve yönetim kurulunun da eşlik ettiği toplantıda seçim çalışmalarını yürütmesi düşünülen özel şirket tartışmaya neden olurken bu şirkete ayrılması planlanan bütçe de gerginliğe neden oldu. Birçok isim seçim kampanyasının il yönetimi tarafından gerçekleştirilebileceğini dile getirirken seçim çalışması için şirkete para aktarılmasının yanlış olduğu ifade edildi.

Ajans ile çalışılmayacak

İzmir CHP İl Merkezi'nde bu tartışmalar devam ederken gelen tepkiler üzerine CHP İzmir İl Başkanı Serter seçim çalışmalarının bir şirket tarafından yürütülmeyeceğini söyledi. Böylelikle seçim çalışmaları için bir şirketle anlaşılması şimdilik rafa kalktı. Toplantıda en çok tartışılan konu ise milletvekili adaylarından istenen para konusunda yaşandı. Bu konuda milletvekili adayı Tuncay Özkan'dan önce bütçe ve rakam çıkışı geldi. Özkan, ilk olarak belirlenen parayı vermeyeceğini söyledi. Daha sonra kendisinin parti üstü bir durumda olduğunu ima ederek, "Benim bir sürükleyici gücüm var. Burada kimse beni taşımıyor. Taşıyıcı olan benim. Zaten ulusal gazete ve TV'ler sürekli beni programlara davet ediyorlar. Oralara çıkıyoruz. Yayınlara katılıyoruz" dedi. Özkan'ın çıkışı ve sözleri salonda gerginliğe neden oldu. İl Başkan Yardımcısı Savaş Akıncı, Özkan'a hitaben, 'Kimse partinin üzerinde değil... herkes yerini bilmelidir. Partinin üzerinde bir güç daha yoktur. Önseçimde çalışanlar, emek ve para harcayanlar var. Kontenjandan gelenler kendilerini üstlerde görmemelidir' diye konuştu.

Adaylardan istenen ücretler düşürüldü

CHP'nin milletvekili adaylarından istediği para konusunda bu tartışmalar devam ederken İl Başkanlığı daha önce aldığı karar ile ilk sekizinci sıradaki isimlerden 35 bin TL, geriye kalanlardan ise 10'ar bin TL alma kararı almıştı. İl yönetiminin mutabık kaldığı rakam bu toplantıda adayların görüşüne sunuldu. İl Başkanı Serter, aynı rakamın korunduğunu ifade ederken kontenjan adayı olarak İzmir'de seçime girecek olanların 35 bin TL'ye ek olarak 15 bin TL daha vermesini istedi. Bu rakam adayların büyük tepkisine neden olurken kontenjandan listeye girenler ise Serter'i topa tuttu. Yoğun tartışmaların yaşandığı toplantıda Serter, baskılara dayanamadı ve fiyatı aşağıya çekti.

Serter'den konu kapanmıştır çıkışı

İlk sekizinci sıradan sonrakiler için istenen 10 bin TL de 7 bin 500 TL'ye düşürüldü. Tepkiler yine dinmeyince bu kez rakam daha da indirildi. Serter'in zaman zaman gerildiği, adaylarla karşılıklı atışmalar yaşadığı toplantıda son olarak uzlaşı sağlandı. Çıkan karara göre ilk sekiz sırada yer alan isimlerin 15 bin TL vermesine, geriye kalanların ise para ödememesine karar verildi. Serter toplantıda, "Bu kadar tartışma ve gerilim yeter. Bundan sonra parayı konuşmuyoruz. Bu konu kapanmıştır" dedi. Toplantıda CHP milletvekilli adayları tarafından seçim çalışmalarına geç kalındığı uyarısı geldi. Bu konudaki eleştirilere de cevap veren Serter CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun seçim bildirgesini yeni açıkladığını ve çalışmaların en kısa sürede bildirgeye göre hazırlanacağını belirterek bu tür eleştirilerin yersiz ve haksız olduğunu dile getirdi. Toplantının son bölümünde İzmir'in ünlü siyaset bilimcisi Prof. Dr.Tanju Tosun  adaylara sunum yaptı. Tosun'un ilçe ve mahalle bazında  bilgilendirme yaptığı, çalışmalarda ağırlık verilmesi gereken yerleri aktardığı öğrenildi.