Tanrıkulu'nun TBMM Başkanlığı'na sunduğu soru önergesinde 10 Temmuz ve 11 Temmuz 2010 yılında ÖSYM tarafından düzenlenen KPSS ile ilgili birçok şüphenin aydınlatılamadığı ifade edildi. "Bulunduğumuz hafta içerisinde 2010 yılında düzenlenen sınav sonuçları esas alınarak 4. Tercih dönemi başlatılmış ve üzerinde şaibe olan sınav sonuçları üzerinden atamalar yapılmaktadır." denilen önergede, "2010 yılı KPSS sonrası kopya skandalları yaşanmış, yetkili kurumlar kopya skandalını kabul etmiş ve milyonlarca yurttaşımızın uzun süre emek vererek girdiği sınavda emekleri yok sayılarak mağdur edilmiştir. KPSS sonrası iddialar ve ispatlar her geçen gün artan yüksek sesle dile getirilmiş ve bu gelişmeler sonrası soruşturmalar açılacağı belirtilerek sorumlular ortaya çıkarılmadan tercih dönemleri başlatılmıştır." ifadeleri kullanıldı.

Tanrıkulu, Başbakandan şu soruları cevaplamasını talep etti:

10 – 11 Temmuz 2010 tarihinde yapılan KPSS sonrası iddialar ve kanıtlar üzerinden açılan bir soruşturma var mıdır? Bu soruşturmanın sonuçları ne olmuştur?

10 – 11 Temmuz 2010 KPSS sonrası düzenlenen hemen hemen tüm sınavlarda şifreli soru ve kopya skandallar yaşanmaya devam etmiştir. Bu skandallar sonrası görevini kötüye kullanan sorumlular tespit edilip görevlerine son verilmiş midir?

Kamuoyuna açıklanan soruşturma sonuçlarında atılan net bir adım bulunmamaktadır. Milyonlarca yurttaşın emek verdiği ve umut bağladığı bu sınavlarda net bir adım atılmamasının nedeni nedir?

Üzerinde şaibe olan sınav ile ilgili 4. Tercih dönemini atlatmak üzereyiz. İsmi bu skandallara karışan kişilerin atamaları yapılmış mıdır? Atamaları yapılmış ve hiçbir sorumlu yok ise bu skandallara kim imza atmıştır?

2010 KPSS sonrası skandallara yönelik alınan önlemler var mıdır? Bu önlemler nelerdir? Alınan önlemler var ise hangi araştırmalar ve hangi sonuçlar göz önünde bulundurulmuştur?

Ataması yapılan kişiler hakkında suç tespit edilirse atamalar iptal edilecek midir? Sınavlar sonrası emeği çalınan ve mağdur edilen yurttaşların emekleri nasıl telafi edilecektir?

7 – 8 Temmuz 2012 tarihinde yapılacak Kamu Personel Seçme Sınavı’nda önceki yıllarda yaşanılan skandal ve şaibelerin yaşanmaması adına ne tür önlemler alınmıştır?"

Öte yandan CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu ve CHP Gençlik Kolları Genel Başkanı Avukat Emre Doğan ile Gençlik Kolları MYK üyeleri Ankara Adliyesi'ne KPSS ile ilgili suç duyurusunda bulunacak.