Vatandaşların yoğun ilgiyle karşıladıkları CHP heyetine vatandaşlar adeta içlerini döktü. Başta ekonomik sıkıntılarını ileten Kozaklı’lı vatandaşların birçoğu hükümete isyan ederek ‘Sadece seçimden seçime geliyorlar. Vatandaşların oyunu aldıktan sonra bizleri unutuyorlar’. dediler.

Vatandaşları ilgiyle dinleyen Güven  ‘Halkımızın sorunlarını çözmek elbette siyaset kurumunun başlıca görevidir. Bizler bu sorumlulukla her an yurttaşlarımızın yanında olarak onların sıkıntılarını sabırla dinleyip çözüm üretmeliyiz. CHP her  zaman olduğu gibi  yine  vatandaşlarımızın yanında olacaktır.’ dedi.

Kozaklı İlçesi, Hacıfakılı köyünden Mutlu Gündüz  İşyerinde buhar kazanı patlaması sonucu iş kazası geçirdiğini belirterek ‘Vücudumda %50 yüzeysel yanık var. Koluma 9 plastik damar takıldı. Prim yatırıyorum. Emekliliğimi talep ediyorum. Ancak bu halde bile cevap alamıyorum.’ Dedi. Güven Hükümetin söylemleriyle yaptıklarının farklı olduğunu, CHP’sinin tüm bu tür sorunları çözmek için meclise taşıdığını, ve baskı oluşturmaya devem edeceklerini belirtti. Yine tereyağı ve yoğurt satan küçük üreticiler de, ürünlerinin para etmediğini, pazara getirdiklerini dahi satamadıklarını, ellerinde kaldığını belirtmişlerdir. Diğer taraftan da yaşlılık aylığı alan vatandaşlarımız da, aldıkları aylıkların kira ve tedavi için ödedikleri katkı payına yetmediğini çok zor geçindiklerini anlattılar. Güven, ülkemizin her yerinde gerek üreticilerin gerekse yaşlıların çok zor durumda olduklarını, bu gerçeğin açık bir şekilde Nevşehir’de kurulan bu küçücük Pazar da dahi görülebildiğini anlatarak,  CHP sinin tüm bu sıkıntıları çözmeye hazır olduğunu ve tüm yurttaşların özledikleri refah içinde yaşamalarını sağlamak üzere tüm projelerin hazır olduğunu söyledi.


ALIŞ VERİŞ DEĞİL VATANDAŞIN DERT PAZARI

CHP İstanbul Milletvekili Sedef Küçük ise sorunlar yumağının her geçen gün vatandaşı daha fazla sardığını ancak iktidar partisinin buna kulaklarını tıkadığını belirtti. Engelli bir vatandaşın ‘ Özürlü sınavına girip kazandım. Ancak hala atanamadım.’ Demesi üzerine Küçük ‘ Ülkemizde işsizlik en büyük problem. Bunun üstesinden gelmenin yollarını bulmak zorundayız. Gördüğünüz gibi engelli bir kardeşimiz sınavı kazanmasına rağmen atanamıyor. Bu hak gaspıdır. Vatandaşlarımız bu pazara alış veriş için geliyorlar ancak gördüğünüz gibi artık ülkede alış veriş pazarları yerine dert pazarları kuruluyor.’ dedi.