7 Haziran seçimleri için CHP'de yapılan aday adaylığı başvuruları sona erdi. Seçimlerde CHP'den 2 bin 822 kişinin milletvekili aday adaylığı için müracaat ettiği öğrenildi. Başvurulardan 2 bin 173'ü erkek olurken, 649'u ise kadın. 125 CHP milletvekilinden 15'inin ise henüz aday adaylığı için başvuru yapmadığı bildirildi.

CHP’de milletvekili aday adaylığı için başvurular sona ermesiyle birlikte Seçim İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Tezcan CHP Genel Merkezi’nde basın toplantısı yaptı.

CHP’ye yapılan başvurular hakkında açıklamalarda bulunan Tezcan, toplam müracaat edenlerin sayısının 2 bin 173’ü erkek, 649’u kadın olmak üzere toplam 2 bin 822 kişi olduğunu söyledi. Müracaat eden aday adayları hakkında bilgi veren Tezcan şunları kaydetti: ‘’Genç aday adayı sayımız 158 engelli aday adayı sayımız da 72. En geç aday adayımız 25 yaşında Bursa’dan Semih Özdemir isimli arkadaşımız. En çok kadın aday adayı başvurumuz doğal olarak İstanbul’dan yapılmış. Başvuru sırasına göre baktığımızda en çok aday adayı İstanbul sonra Ankara ,ondan sonrada İzmir illerimiz geliyor. Aday adaylarından bin 871 arkadaşımız ön seçime müracaat etti. Yani 2 bin 822 aday adayının bin 871’i görüyorsunuz büyük bir çoğunluğu yüzde 60’a yakın kısmı ön seçimde yarışacak. CHP Genel Merkezi değil, CHP üyeleri adaylarını belirleyecek. Toplam 39 kontenjanımız var. 28’i hakim gözetiminde ön seçim yapılan yerlerde, 11’i örgüt denetiminde ön seçim yapacağımız yerler. 461 aday adayımız bu kontenjan yeri için müracaat etti. Merkez yoklamasına başvuranların sayısı da 490 bu çerçevede 2 bin 822 aday adayımız müracaat etmiş bulundu.’’ diye konuştu.


125 MİLLETVEKİLİMİZDEN 15’İ HENÜZ ADAY ADAYLIĞI İÇİN BAŞVURMADI

CHP grubunda 125 milletvekili olduğunu belirten Tezcan, 125 milletvekilinin 15’inin henüz aday adaylığı için müracaatta bulunmadığını söyledi. Müracaat eden aday adaylarının eğitim durumları ile ilgili de bilgi veren Tezcan, ‘’Müracaat edenlerin yüzde 62,5’i üniversite mezunu yüzde 13.7’si lise mezunu yüzde 9.7’si yüksek lisans yapmış, yüzde 8.7’si yüksekokul mezunu. Yüzde 3.5’i ortaokul mezunu, yüzde 1,9’u ilkokul mezunu. Meslek grupları olarak en fazla müracaat edenler Avukatlar, ondan sonra mühendisler daha sonra emekliler, iş adamları, doktorlar olmak üzere sıralanıyor her meslekten aday adayı olan arkadaşımız bulunmaktadır.’’ dedi.

BATUM’LA İLGİLİ MAHKEMENİN KARARINI YANLIŞ BULUYORUZ

Gazetecilerin sorularını cevaplayan Tezcan Yüksek Disiplin Kurulu kararıyla CHP'den ihraç edilen Eskişehir Milletvekili Prof. Dr. Süheyl Batum’un açtığı davayı kazanarak CHP'ye geri dönmesi ile ilgili soruya da mahkemenin kararını yanlış bulduklarını söyledi.