CHP Kurultay'ın yapılacağı Ankara Arena'da polis yoğun güvenlik önlemleri aldı. Tüm girişlerde arama noktaları oluşturan polis ekipleri, basın mensupları da dahil herkesin üst araması yaptıktan sonra salona aldı. Partililer Kurultay'a yoğun ilgi gösterdi. Salon hınca hınç dolarken çok sayıda partili de dışarda kaldı.

DİVAN BAŞKANI ALTAN ÖYMEN, BAYKAL SALONDA

CHP'nin eski genel başkanlarından Altan Öymen, 81 il başkanının ortak imzasıyla Divan Başkanlığı'na seçildi. Kurultayda Genel Başkan Kılıçdaroğlu'nun konuşması öncesinde kısa multivizyon gösterisi yapıldı. 'Bir yolda iki yıl' başlıklı multivizyon görüntülerinde Kılıçdaroğlu'nun iki yıllık genel başkanlığının anlatılırken CHP'nin cezaevindeki milletvekilleri Mustafa Balbay ile Mehmet Haberal'ın görüntülerinin de kullanıldığı dikkat çekti. Artvin Belediyesi'nin folklor ekibi de 'Ata barı' gösterisinde bulundu. Salonda çalınan marşlara CHP'liler Türk bayrakları ve CHP bayraklarını ayakta sallayarak eşlik etti. Bu arada 100'e yakın sanatçı da salonda yerini aldı.

CHP'nin bir önceki kurultayına gelmeyen eski Genel Başkan ve Antalya Milletvekili Deniz Baykal, bu kez kurultay salonunda yer aldı. Kurultaya Ak Parti adına Genel Başkan Yardımcı Salih Kapusuz, Genel Sekreter Haluk İpek, MHP'den ise Genel Başkan Yardımcısı Ruhsar Demirel katıldı.

KILIÇDAROĞLU SALONDA

Saat 10.40'da CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu eşi Sevim Kılıçdaroğlu ile birlikte salona giriş yaptı. Yoğun sevgi gösterisiyle karşılanan Kılıçdaroğlu, tüm salonu dolaşarak partilileri selamladı. Genel Başkan Kılıçdaroğlu'nu yakından görmek isteyen partililer izdihama neden oldu. Salonu selamlayan Kılıçdaroğlu daha sonra örgütlerden sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Nihat Matkap'ı sağına alarak oturdu.

PAPANDREU'DAN GÖRÜNTÜLÜ MESAJ

Kurultayda yabancı sosyalist parti başkanlarının mesajları da okundu. Önce Alman Sosyal Demokrat Parti liderinin Kılıçdaroğlu'na gönderdiği başarı dileklerini içeren mesaj okundu. Ardından da Sosyalist Enternasyonal Başkanlığını da yürüten, Yunanistan eski Başbakanı Yorgo Papandreu görüntülü mesajı ekrana getirildi. CHP'nin hapisteki İzmir Milletvekili Mustafa Balbay, Zonguldak Milletvekili Mehmet Haberal ve MHP Milletvekili Engin Alan'ın da mesajları okundu.