AKP İl Başkanlığı tarafından yollanan kısa mesajda şöyle denildi: "Cumhurbaşkanı adayımız Sn. Recep Tayyip Erdoğan’a destek için 25.07.2014 Cuma günü (Yarın) saat 15.00’te parti üyelerimizi ve tüm gönüllülerimizi, Ziraat bankalarındaki ilgili hesaplara bağış yapmak üzere bekliyoruz. AK Parti Muğla İl Başkanlığı."

Dün yapılan bağış kampanyası mesajı, CHP İl Başkanı Öztürk'e de gitti. Şaşkına döndüğünü söyleyen Öztürk, "Gerçekten Başbakanımız çok zor durumda. Çok zor şartlar altında propaganda yapıyor. Onun için bu mübarek ramazan ayında fitresini ve zekâtını lütfen halkımız, Başbakanımız'ın AK Parti'nin göstermiş olduğu hesaplara yatırsın." diye konuştu. Kendisine gelen mesaja yüreğinin burkulduğunu belirten Öztürk, "AK Parti İl Başkanlığı, tüm halkımıza mesaj göndermiş. Bu mesajın karşısında Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olarak erindim, üzüldüm. Bugün fitremi, 10 lirayı Başbakan'ın hesabına yatıracağım. Tüm halkımıza, parti üyelerimize de buradan sesleniyorum, gerçekten Başbakanımız zor durumda. Zor durumda propaganda yapıyor. Olanakları çok dar. Onun için halkımızı ramazan günü, mübarek günde fitrelerini Sayın Başbakan'ın hesabına, AK Parti'nin göndermiş olduğu mesajdaki bankalara yatırmasını rica ediyorum. Bütün ilçe başkanlarıma bu demeci gönderdim. İl başkanlarını da aradım, aramaya da devam ediyorum. Bütün il başkanlarımıza da fitrelerini Başbakan'ın hesaplarına yatırması konusunda çağrıda bulundum, bulunmaya da devam edeceğim." dedi.

Mustafa Öztürk, açıklamasının ardından Ziraat Bankası Muğla Şubesi'ne giderek, AKP Hükümeti Başbakanı ve cumhurbaşkanı adayı Recep Tayyip Erdoğan'ın hesabına 10 lira bağışta bulundu.