CHP Sözcüsü Selin Sayek Böke, MYK toplantısı sonrası basın açıklaması yaptı. Laiklik tartışmalarına ilişkin Böke şu ifadeleri kullandı: "Bu haftaya da TBMM'nin Meclis Başkanı'nın kabul edilemez sözlerinin tartışmalarıyla karşınızdayız. Utanmadan Laikliğe, inanç özgürlüğüne, Cumhuriyete açıktan bir saldırı yapmıştır. Öylesine sözler değildir. Yanlışlıkla söylenmiş sözler değildir. Yazılı metine dökmüş, hazırlığını yapmış. Görüşler şahsi değil. Bu sözler TBMM Başkanı'nın kendisinin üzerine yemin ettiği Anayasa'da Laikliğe karşı bilinçlice söylenmiş sözler. Fiili bir durumun açıkça ifade edildiği ve gerçeğe dönüştürüldüğü sözler.

AKP'NİN SİYASİ POZİSYONU BELLİ. DEMOKRASİYE NASIL BAKTIKLARI BELLİ

AKP'nin iki ileri bir geri siyaseti bizi şaşırtmıyor. Bu cümleler düşünülerek kuruldu. Herkesin cephesi belli. AKP'nin siyasi pozisyonu belli. Demokrasiye nasıl baktıkları belli. Bu sözler inanç özgürlüğüne, bir arada yaşama kültürüne nasıl baktığını gösteren sözler Hedef net, amaç açık.

BİZİM İÇİN LAİKLİK KIRMIZI ÇİZGİ TEK BİR CHP'Lİ HAYATTA KALANA KADAR SAVUNACAĞIZ

Bizim için Laiklik bir kırmızı çizgi. Tek bir Cumhuriyet Halk Partili hayatta kalana kadar savunacağımız ve kırmızı çizgimiz olarak her zaman arkasında duracağımız bir Laiklik davamız var. Bu sözleri asla kabul etmeyeceğiz. Değerlere, devrim gücüne saldırı yapılmasına izin vermeyeceğiz.

TBMM BAŞKANI ACİLEN İSTİFA ETMELİ HERKES BU İSTİFA ÇAĞRISINA ORTAK OLMAK ZORUNDADIR

Eğer bu sözler AKP tarafından kabul ediliyorsa Laikliği ortadan kaldırmak istiyordur. Kabul etmiyorsa istifaya çağırması gereken de AKP'nin kendisidir. TBMM Başkanı acilen istifa etmelidir. Herkes bu istifa çağrısına ortak olmak zorundadır. Biz CHP olarak açıkça söylüyoruz. İsmail Kahraman TBMM Başkanlığı'ndan derhal gitmelidir."