Aday adaylığı sürecinde tüm partililerin parti kültürü ve terbiyesine uygun bir yarış içinde olduğuna dikkat çeken Engin “ Aday adaylığı dönemi adaylarının açıklanmasının ardından sona ermiştir, artık adaylarımızın etrafında kenetlenme vakti dedi”. Engin, gösterilen tepkilerin doğal olduğunu ancak bu tepkilerin demokratik haklar sınırında kalması ve artık sona erdirilmesi, partiye zarar verecek noktaya getirilmemesi gerektiğini de ifade ederek, sözlerini şöyle sürdürdü:

MYK’nın Gündeminde de, Yetkisin de de Değil

Artık Adaylarımız kesinleşmiştir ve hem MYK hem de Parti Meclisi kararlarıyla bu sürece son nokta konmuştur. Aday adaylığı sürecinde gösterdikleri faydalı ve seviyeli çalışmaları için tüm arkadaşlarıma canı gönülden teşekkür ediyor, aynı tavrı adaylarımızı desteklerken de göstereceklerinden zerre kadar şüphe duymuyorum. Bu saatten sonra İzmir’de ki, Belediye başkan adaylarımızda bir değişiklik söz konusu olmayacaktır. Zaten Genel merkezimizin gündeminden de bu konu çıkmış ve süreç tamamlanmıştır. Hiç kimsenin yapılacak MYK toplantılarından medet ummaması, bu yönde dedikodular üretmemesi gerekir. Zaten MYK’mızın da aday değiştirme gibi bir yetkisi yoktur.  Olay bu kadar açıkken ve artık adaylarımız kesinleşmişken hiç kimsenin bu yönde yapılacak amaçsız ve umutsuz çalışmaların, dedikoduların içinde yer almamasını istiyoruz. Partililerimizin şunu da bilmesi gerekir ki, CHP ile hiçbir alakası olmayan bazı kişiler ve gruplarda, partimizde sanki bir kriz varmış, sanki hala değişiklik olacakmış havası yaratmaya çalışmaktadır. Bu türden girişimde bulunanların oyunlarına karşı önlemlerimizi aldık ve partililerimizin de bu oyunlara karşı dikkatli olmasını istiyorum.

En Büyük Gücümüz İzmirli Hemşerilerimizdir

Genel Başkanımız ve Örgütlerden sorumlu Genel Başkan yardımcımızın da açıkladığı gibi, artık Adaylarımız belirlenmiş ve değişiklik söz konusu değildir. Bu bilinçle aday adaylığı sürecinde yaşanan birlik ve beraberliği aynen devam ettirerek, bu enerjiyle de İzmir de koyduğumuz 30+1 hedefine daha güçlü bir şekilde, adaylarımızın etrafında kenetlenerek koşar adım ilerleyeceğiz. Parti kültürümüz ve sorumluluğumuzda bunu gerektirmektedir. 31 adayımızın tamamını, 1 Nisan sabahı belediye başkanı göreceğimizden hiçbir kuşkumuz yoktur. Bu yönde en büyük gücümüz İzmirli hemşerilerimizdir. Örgütümüze düşen İzmir’e layık olan çalışmayı göstermektir.