İstasyonlarda gaz sızdırmazlık raporunun gerekliliğine dikkat çeken ve bu konuda Karayolu Düzenleme Genel Müdürlüğü’nün istasyonlardaki gaz sızdırmazlık raporu aranma zorunluluğunu kaldıran genelgesi  ile vatandaşlarımızın  can ve mal güvenliğini tehlikeye gireceği, bu nedenle de bu uygulamanın teknik boyutunun araştırılması ve gereken önlemlerin alınabilmesi için detaylı olarak incelenmesinin gerektiği gerekçesiyle Meclis'te araştırma komisyonu kurulmasını isteyen CHP İzmir Milletvekili Prof. Dr. Hülya Güven'in çabaları ilgili kurumların dikkatini çekti. İzmir Bilim Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğü, otomobillerde LPG dönüşümü yapan firmaları sıkı takibe aldı. 6 kişilik bir ekiple il genelinde 58 firmayı denetleyen müdürlük, bunların sadece 22'sinin yönetmelikte öngörülen belge ve yetkiyle montaj yaptığını saptadı. Uygun olmadığı tespit edilen 36 firmanın bir aylık süre ile LPG dönüşüm sistemi takma yetkilerinin askıya alındığı ve verilen süre sonunda firmalarını yönetmeliğe uygun hale getirmeyenlere ayrıca idari para cezası uygulanacağı bilgisi verildi.

 
Meclis'te takipçisi oldu


CHP İzmir Milletvekili Prof. Dr. Hülya Güven, araç muayene istasyonlarında gaz sızdırmazlık raporu aranması zorunluluğunun kaldırılarak, gaz sızdırmazlık raporu bulunmamasını ‘ağır kusur’dan ‘hafif kusura’ dönüştüren genelgenin hata olduğuna vurgulayarak, sonuçlarının ve alınacak önlemlerin belirlenmesi ile ilgili Araştırma Komisyonu kurulmasını  istemişti.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı, Karayolu Düzenleme Genel Müdürlüğü’nün 19 Aralık 2011 tarihli ve 20195 sayılı genelgesinin 22 Mart 2010 tarihli önceki genelgede belirtilen uygulamaya aykırı olarak, araç muayene istasyonlarında ‘LPG ve CNG takılı araçlar için en geç bir önceki tarihe ait gaz sızdırmazlık raporu’ aranması zorunluluğunu kaldırdığını, gaz sızdırmazlık raporu bulunmamasını ‘ağır kusur’dan ‘hafif kusura’ dönüştürüldüğünü söylemişti. Konunun Meclis'te takipçisi olan ve kamuoyunu  bilgilendiren Güven, basında çıkan LPG li araçlarla ilgili yaralanmalı veya ölümle sonuçlanan çok sayıda kaza haberlerini okuduğumuzu,  yine ülkemizde LPG’li araç sayısının 3.5 milyon, 1995-2001 yılları arasında dönüşüm yaptırmasına rağmen, hala LPG tanklarını yenilemeyen araç sayısının ise 350-400 bin arasında olduğunun tahmin edildiğini belirterek, her gün 350 bin aracın patlamaya hazır bir bomba gibi trafikte seyrettiğini söylemişti.