CHP Genel başkanlığa aday olduğunu dün açıklayan İnce, delegelere böyle mesaj verdi:
 
"Bu seçim 1 milyon üyeyle yapılsa, yüzde yüz seçilirim. Ben delegelerin de üyelerden farklı düşünmeyeceğini, onların sorumluluk sahibi olduklarına inanıyorum. Bu cesareti bana onlar verdi zaten."
 
Grup başkanvekilliğinden istifa eden ve Kılıçdaroğlu'nun rakibi olan Muharrem İnce'nin demeçleri kurultayın çok sıcak geçeceğinin göstergesi gibi.

5-6 Eylül'de CHP'de gerçekleşecek olağanüstü kurultay öncesi Genel Başkan adayı olduğunu duyuran CHP Yalova Milletvekili Muharrem İnce, Show Haber'e önemli açıklamalarda bulundu.
 
"Seçileceğinize inanıyor musunuz? Seçime az bir zaman kala delege başkan değiştirir mi?" sorusuna Muharrem ince, şu cevabı verdi:

"Partinin bütün üyelerine soruyorum, siz vicdanınızda yüreğinizde 2015 seçimlerinde CHP'nin AKP'yi yeneceğini sayın Genel Başkanı'n Başbakan olacağını düşünüyor musunuz? Buna inanıyor musunuz? Ben inanmıyorum. 4 kez yenilmişiz. Ben yenilmekten bıktım. Ben CHP'ye çıkış arıyorum. Bu seçim 1 milyon üyeyle yapılsa, yüzde yüz seçilirim. Ben delegelerin de üyelerden farklı düşünmeyeceğini, onların sorumluluk sahibi olduklarına inanıyorum. Bu cesareti bana onlar verdi zaten."