CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce, seçim bölgesi Yalova’da iftardan sonra esnafı ziyaret ederek sohbet etti. Başbakan Erdoğan’a eleştirilerde bulunan İnce, Türkiye’nin dış siyasetini eleştirdi. İnce, Irak'ın Türkiye’ye nota verdiğini hatırlatırken, şunları söyledi:

"Sıfır sorun noktasından sıfır komşu noktasına geldik. Önceden Barzani bizim ayağımıza gelirdi, artık biz Barzani’nin ayağına gider olduk. Çok ilginçtir ki ABD Başkanı Obama’nın sopalı görüntüleri yayınlanıyor. Geçmişte Dışişleri Bakanı’na parmağı ile, 'gel böyle' demişti. Ona bir kılıf bulup samimiyet demişlerdi. Şimdi de beyzbol sopasını gösterip 'kafanızı kırarım' diyor. Buna ne diyeceklerini gerçekten çok merak ediyorum. Bir taraftan Türkiye’nin onuru kırılırken, Ortadoğu’da emperyalistlerin bekçisi olurken, diğer taraftan, bir parti devletinin görüntülerini izliyoruz. Milletvekilinin oğlu polisleri sıraya diziyor. Bu ne yüzsüzlük, ne densizlik, ne terbiyesizlik? Başbakan, 'Doktorlar iğne yapmasını bilmezler' demişti. Üçüncü köprünün nereden kalkacağını açıklamıştı. Bir yandan doktor bir yandan şehir plancısı olmuştu. En son marifeti de sporculara taktik vermiş. İşte tek adamlık, Faşist Türkiye böyle bir şey."

Başbakan Erdoğan’ın annesi öldüğünde, Türkiye’de ulusal yas ilan edildiğini iddia eden  Muharrem İnce, "Tüm televizyonlar canlı yayında verdi. Başbakan’ın annesi öldüğünde ulusal yas ilan edildi. Atatürk’ün manevi kızı öldü nerede bu televizyonlar? Nerede o devlet erkanı neden orada değillerdi?" diye devam etti.

CHP'li Muharrem İnce, YAŞ toplantısına katılanların masasında su bulunmamasını ise, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın getirdiği yasak olarak değerlendirdi.