Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcısı Haluk Koç, “Alman istihbaratı her konuda dinlemiş. Bunlar açığa döküldü. Bunun üzerinde ‘Ey Merkel’ tarzında bir girişle meydan okuma bekleniyor ama çıt yok. Unutulsun, gazete küpürlerine kalsın. Üzeri kapatılmaya çalışılıyor. Sen Kadıköy vapurlarından inen kadınların görüntüsü hakkına bile fikir yürüten bir adamsın. Bu hususta söyleyeceğin bir şey yok mu? Dinlemişler usta, dinlemişler. Neden korkuyorsunuz. Zülfiyare dokunan ne var?” diye sordu.

Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında toplanan CHP MYK’sı sonrası açıklamalarda bulunan Parti Basın Sözcüsü Haluk Koç, YSK’nın Cumhurbaşkanı’nı açıkladığı 15 Ağustos’tan sonra Türkiye’de bir darbe yaşandığını söyledi. Koç, “Hem siyasi çıkışımızı ortaya koyduk. Hem de hukuksal yönlerini yargıya taşıdık. Bu hukuksuzluk dönemi aleni bir aşamaya geldi. AK Parti 1. Olağanüstü Kurultayı hukuksuz bir süreçte toplanmıştır. 15 Ağustos’ta resmileşen ve Cumhurbaşkanı olan Erdoğan, bugün kongreye katılmıştır. Kongreyi açmıştır. Bir siyasi parti genel başkanı gibi konuşmuştur. Bir Cumhurbaşkanı, bir kongrede ana muhalefet partisine ağzına geleni söylemiştir. Bu rejimin adını koymamız gerekir. Tek bir kişinin beklentilerine ve dayatmalarına teslim edilmiştir. Bir Cumhurbaşkanı’nın bir kongrede konuşmada hukuka meydan okumaktır. Hukuk tanımamazlıktır. AK Parti Kongresi yasal dayanaktan yoksundur.” açıklamasında bulundu.

"CUMHURBAŞKANI'NIN MAL BEYANI AÇIKLANMALI"

Koç, 6271. sayılı Cumhurbaşkanlığı yasasının 14/2 maddesinde, ‘Adaylar mal bildiriminde bulunmaktadır. Seçilen adayın mal bildirimi seçim sonrası Resmi Gazetede yayımlanır.’ ifadesinin bulunduğunu ve şuana kadar bir bildirimde bulunulmadığını belirten Koç, TBMM Başkanı’nın Resmi Gazete’de mal bildirimi yayımlamak zorunda olduğuna değindi.

“NEDEN ALMANYA’YA SESİNİZ ÇIKMIYOR?”

Almanya’nın Türkiye’yi dinleme olayının üzerinden 10 gün geçmesine rağmen herhangi bir ses çıkmadığını kaydeden Koç, bu konuda Erdoğan’a eleştirilerde bulundu. Koç şöyle devam etti: “Alman istihbaratı her konuda dinlemiş. Bunlar açığa döküldü. Bunu üzerinde ‘Ey Merkel’ tarzında bir girişle meydan okuma bekleniyor ama çıt yok. Unutulsun, gazete küpürlerine kalsın. Üzeri kapatılmaya çalışılıyor. Sen Kadıköy vapurlarından inen kadınların görüntüsü hakkına bile fikir yürüten bir adamsın. Bu hususta söyleyeceğin bir şey yok mu? Dinlemişler usta, dinlemişler. Neden korkuyorsunuz. Zülfiyare dokunan ne var? Wikileaks belgelerinde eski ABD Büyükelçisi’nin kriptolarından alıntılar var. İsviçre Bankalarında 8 ayrı hesabının olduğunu söylüyor. Kozinoğlu’nun anıları var. Miktarlar var. Alman istihbaratının dinlemesine bunlar mı takıldı. Başka ne rahatsız ediyor seni? IŞİD başta olmak üzere radikal terör örgütleriyle kurduğunuz ilişkiler mi takıldı? Türkiye üzerinden radikal gruplara personel transferi belgelendi mi? Neden korkuyorsunuz? Neden dayılanamıyorsun Almanya’ya. Bu iş tartışılmasın, üzeri örtülsün. Almanya’yı yuhalatan sen değil miydin gezi olaylarında? Siz ülkeyi uluslararası rehin durumuna düşürdünüz.” ifadelerini kullandı.