CHP Tüzük Kurultayı'ndan önce son Tüzük Hazırlık Komisyonu toplantısı, 89 kişilik ekiple yapılıyor. CHP Genel Merkezi'nde düzenlenen toplantıya 81'i il temsilcisi olmak üzere 89 kişi katılıyor. Toplantıda 26 Şubat tarihinde yapılacak Tüzük Kurultayı'nda değiştirilecek tüzük üzerinde son hazırlıkların yapılması bekleniyor. CHP Genel Başkan Yardımcısı Atilla Emek tarafından tüzük maddelerinde yapılan değişikliklerin okunmasının ardından Genel Başkan Yardımcısı Nihat Matkap bir açıklama yaptı. Matkap, CHP tüzük maddelerinin kamuoyu tarafından tartışıldığını belirterek, diğer partilerin tüzüklerinin CHP tüzükleri kadar tartışılmadığını söyledi. Matkap, ''Kurultay delegesi arkadaşlarımın 26 Şubat'ta toplanacak kurultaya katılmaması yönünde telkinler olduğu yazılıp çiziliyor. Nasıl bir milletvekili Genel Kurul'da eğer Türkiye'nin anayasası tartışılacaksa, bir sorumluluk taşırsa, değiştirilmesi istenen maddeler hakkında düşüncesini açıklamak sorumluluğu ile karşı karşıya ise, bizim kurultay delegelerinin görevi Cumhuriyet Halk Partisi'ne yön vermek, Cumhuriyet Halk Partisi'ne rota çizmek. Böylesine önemli, Cumhuriyet Halk Partisi'nin bir anlamda anayasasının tartışılacağı, anayasasının üzerinde görüşmeler yapılacağı bir toplantıya gelmeyecek de Cumhuriyet Halk Partisi'nin kurultay delegesi ne zaman görev yapacak?'' şeklinde konuştu.

Kurultayını toplayamayan bir partiye halkın itibar etmeyeceğinin altını çizen Matkap, bunları tartışmanın sindirilemeyeceğini ifade etti. Matkap, ''Eğer Cumhuriyet Halk Partisi kurultayını toplayamıyorsa, neden Türkiye 'bizi yönet' desin? Bu sorumluluğu kim üstlenebilir? Cumhuriyet Halk Partisi'nin kimi delegeleri kurultaya katılıp, kimileri katılmazsa bu nasıl izah edilir?'' dedi.

Matkap, kurultay delegelerine farklı telkinlerde bulunduğunu belirterek, ''Aslanlar gibi gelecekler. Sizin son şeklini vereceğiniz taslak üzerindeki düşüncelerini açıklayacaklar. 'Kabul' oyu verin, 'ret' oyu verin. O alkışlanır, o görevdir ama 'ben gelmiyorum, Cumhuriyet Halk Partisi kamuoyu önünde zor durumda kalsın'. Her tavrı anlarım da, bu tavır anlaşılmaz'' ifadelerini kullandı.

CHP'nin 975 delegesi olduğunu hatırlatan Matkap, CHP'nin iktidar sorununun 975 delegenin omuzlarında olduğunu kaydetti. Matkap, ''Umudum odur ki, hem pazar günü ayın 26'sındaki hem 27'sindeki kurultayda Cumhuriyet Halk Partililer iki kurultayı da şölen şeklinde geçirecek. Çok önemli tartışmalar yapacağız. Kurultaylar bizim bütünlük kurultaylarımız olacak. İktidara yürüyüşümüzün dönüm noktası olacak'' dedi.