CHP Trabzon İl Başkanlığı tarafından Park Restaurant’ta organize edilen toplantıya CHP İstanbul Milletvekili, Sosyalist Enternasyonal Başkan Yardımcısı Umut Oran’nın yanı sıra çok sayıda parti mensubu katıldı. Toplantıda konuşan Oran, Başbakan ve Cumhurbaşkanı’nın yolsuzluk ve rüşvet soruşturmasında adı geçen isimlere adeta avukatlık yaptığını öne sürerek şunları söyledi:

“Bugüne kadar olmamış bir tabloyla karşı karşıyayız. Bir Cumhurbaşkanının ve bir hükümetin Başbakan’ı, yolsuzluk iddiası altında ezilen bakanların sanki avukatlıklarını üstlenmiş. Her gün her yerde onların savunmasını yapıyorlar. Bırakın savunmayı, karşılarında düşman yaratıyorlar ve o düşmana karşı kanunsuz bir savaş açıyorlar. Hem suçlular hem güçlüler. Bu yolsuzlukları araştırması için bir komisyon kuruldu. Komisyon oylamayı erteledi. Bu şunu gösteriyor; kendi aralarında da bu olayları hazmedemiyorlar. Biz bu konuları her yerde anlatıyoruz. Çünkü Türkiye’nin bu ayıptan arınması lazım. Düşünebiliyor musunuz; bir hükümetin nerdeyse beşte biri, nerdeyse yüzde 20’si yolsuzluğa ve hırsızlığa bulaşmış.”

HÜKÜMET DEVLETİ SOYUYOR

Başbakan Ahmet Davutoğlu’na da çağrıda bulun Oran, konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Ortada bir hükümet var, hükümet devleti soyuyor. Parti olarak TBMM’nin kirlenmesine ve itibarının zedelenmesine asla müsaade etmeyeceğiz. Bu soygunu yapan hükümetle sonuna kadar mücadele edeceğiz. Gerçekleri mutlaka ortaya çıkaracağız. Parti olarak bir kez daha TBMM’ye ‘Siyasi ahlak ve etik’ kanun teklifimizi verdik. Eğer samimiysen bırak elini kesmeyi, kolunu koparmayı, gel bu yasayı hep beraber çıkartalım. İlave edeceklerin varsa gel. Ama ses yok. Davutoğlu G 20 dönem başkanlığı yapıyor. Orada da ana madde yolsuzlukla mücadele. Düşünebiliyor musunuz? Hükümetin beşte biri yolsuzluğa batmış ve Türkiye G 20’ye dönem başkanlığı yapıyor. Bu ne perhiz ne lahana turşusu? Öyle bir pas veriyoruz ki kendisine, tam penaltı noktasında sadece vuracak. Golü o atsın ama o golü atmaya gelmiyor, çünkü korkuyor. Hodri meydan. Buyurun, yasa ortada.” Toplantı daha sonra basına kapalı olarak devam etti.