TBMM Başkanı İsmail Kahraman'ın laiklikle ilgisi sözlerine, Manisa'dan tepki geldi. CHP Manisa İl Başkanlığı'nda düzenlenen basın açıklamasına CHP Grup Başkanvekili ve Manisa Milletvekili Özgür Özel, CHP Manisa Milletvekili Tur Yıldız Biçer, CHP İl Başkanı Halil Tokul ve çok sayıda partili katıldı.

"ADETA DUVARA TOSLAMIŞLARDIR"

TBMM Başkanı İsmail Kahraman'ın açıklamasını hatırlatan Özel, "Laiklik konusunda Adalet ve Kalkınma Partisi, saray ve İsmail Kahraman adeta duvara toslamışlardır. Bu ülkede insanlar, seçim sonuçlarına saygıdan ve demokrasiye olan inançlarından dolayı seçilmiş hükümetin birtakım icraatlarına sessiz kalıyorlar diye onlar bu ülkenin genetik kodlarıyla oynayabileceklerini, bu ülkeyi var eden sebepleri ortadan kaldırabileceklerini düşündüler" dedi.

AK PARTİ'YE ÇAĞRI

AK Parti Grubu'nun ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Kahraman'la aynı düşünceyi paylaştığını öne süren Özel, "Ama İsmail Kahraman'a attırdıkları ve nabız tutturmaya çalıştıkları noktada, parlamento içi ve parlamento dışı çok ciddi bir toplumsal muhalefet gelişmiş; İsmail Kahraman'la Adalet ve Kalkınma Partisi'nin bu düşüncesi duvara toslamıştır. Bu ülkenin genetik kodlarıyla oynamaya kimse kalkmasın. Cumhuriyetin son dönemlerinde birileri tarafından ayarlarıyla oynanmasına hep birlikte izin vermeyeceğimizi herkes görmektedir. Önümüzdeki hafta içinde İsmail Kahraman'ın görevinden istifa edip, Başbakan tarafından görevi bırakmaya davet edip, elbette ki çoğunluk onlarda yeni bir meclis başkanı seçilmesi için AKP'den adım bekliyoruz. Bu meclis başkanını değiştirirlerse bu ayıba ortak olmazlar" diye konuştu.

"SUÇ GİRİŞİMİDİR"

CHP İl Başkanı Halil Tokul ise "İsmail Kahraman'ın bu açıklaması AKP'nin demokrasiye, eşitliğe ve bir arada yaşama kültürüne nasıl baktığının göstergesidir. Bu sözlerle amaçlanan hedef, bu ülkede yaşayan bütün vatandaşların hak ve özgürlüklerine müdahale, yaşama biçimlerine baskı girişimidir. Anayasa'nın değiştirilmesi dahi teklif edilemez maddesi olan laiklik ilkesinin kaldırmaya yönelik her teşebbüs milli egemenliği kaldırmaya ve anayasayı zorla ihya etmeye yönelik bir suç girişimidir" dedi.