CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan yaptığı yazılı açıklamada "Türkiye’nin temel problemi özgürlük ve demokrasinin geniş olması değil, özgürlük ve demokrasiyi yok sayan, en temel demokratik hakları bile terörize ederek bastırmaya çalışan iktidardır." dedi “Yeni polis devleti uygulamalarının adını reform diye sunuyorlar. Faşizm kurumsallaşıyor.” diye devam eden CHP’li Tezcan, hükümetin, son dönemlerde sokakları terörize eden çeşitli eylemleri bahane edip demokratik hak ve özgürlükleri tamamen kaldırmanın peşine düştüğünü söyledi.

BÜLENT ARINÇ’A TEPKİ

Bülent Arınç’ın ifadesine bakılırsa Amerika’da hapşıran vatandaşa kurşun sıkabilecek polis özleminin kendi iç dünyasında uykuda olduğunu ve sokak olaylarını da bahane ederek uykuda olan bu özlemlerinin yeniden uyandığını gördüklerini belirterek, “Anlaşılan o ki düşündükleri , hakim izni olmadan vatandaşın evine, yatak odasına kadar polisin girebileceği, hayatın her alanına evrensel hukuka aykırı bir biçimde müdahale edebilecekleri gayri meşru bir düzendir. Türkiye’nin temel problemi özgürlük ve demokrasinin geniş olması değil, özgürlük ve demokrasiyi yok sayan en temel demokratik hakları bile terörize ederek bastırmaya çalışan iktidardır.” ifadelerini kullandı.

“VATANDAŞLARIMIZI DUYARLI OLMAYA HAK VE ÖZGÜRLÜKLERİNE SAHİP ÇIKMAYA ÇAĞIRIYORUZ”


CHP’li Tezcan, “Gezi eylemleri gibi demokratik, çağdaş, evrensel geleneklere uygun bir mücadeleyi bile demokratik hak olarak görmeyip, çatışma ve ayrışma aracı haline getiren iktidar, polis devleti uygulamalarını resmileştirmenin peşindedir. Özgürlük ve demokrasi mücadelesinde, vatandaşlarımızı duyarlı olmaya hak ve özgürlüklerine sahip çıkmaya çağırıyoruz.” değerlendirmesinde bulundu.