Aykut Polatlı- Hazine yardımı alamayan siyasi partiler vekillerinden ve üyelerinden bağış toplama yöntemini seçti. CHP Genel Merkezi de milletvekillerinden hem kendi hem eşleri adına olmak üzere toplamda 30'ar bin TL'den 60 bin TL bağış yapmalarını istedi. Genel merkezin bu kararı hazırda parası olmayan milletvekillerini zor durumda bıraktı. Durumu iyi olan vekiller bağışı hemen yaparken bazı CHP'li vekiller bankadan kredi çekmek durumunda kaldı.

Kredi çekmek durumunda kalan CHP İzmir milletvekilleri Özcan Purçu, Tuncay Özkan ve Tacetten Bayır gazetemize değerlendirmelerde bulundu. Partileri için kredi çekmek durumunda kalsalar da durumdan şikayetçi olmadıklarını kaydeden CHP'li vekiller, partileri için canlarını da paralarını da feda etmeye hazır olduklarını belirtti.

Bayır, maaşını kızların okuması için kullanıyor

İktidar partisi AKP'nin örtülü ödeneği hesapsızca kullandığını savunan CHP İzmir Milletvekili Tacettin Bayır, hayatında araba alma dışında hiç kredi kullanmadığını belirterek, maaşını da kız çocuklarının eğitimi için kullanması nedeniyle Halkbank'tan kredi çektiğini açıkladı. Kendisi gibi kredi çeken başka vekiller de olduğunu belirten Tacettin Bayır, "Halk Bankası'na yatıyor vekil maaşları. Genel merkezin seçim yardımı aldığı yer aynı zamanda. AKP örtülü ödenekten alıyor. CHP seçim harcamaları reklam, broşür falan mecburen para topluyor, bağış alıyor.  Halk Bank'tan kredi kullanarak o yardımı yapan arkadaşlarımız oldu. Ben de kredi kullandım açıkçası. Ben maaş almıyorum, kızlara kullanıyorum maaşı. Ben hayatımda ilk defa kredi kullandım. Araç kredisi dışında bankadan para çektim. Üçer aylık dönemler halinde de geri ödeyeceğim" dedi.

"Onların havuzları var. Para ile sorunları yok. Örtülü ödeneği hem Cumhurbaşkanı hem Başbakan kullanıyor" diyen Tacettin Bayır, Ama CHP bağış almak zorunda. Biz de seçilmiş milletvekilleri olarak zorunlu değil ama katkı yaparsanız iyi olur dedi genel merkez. Biz partimiz için herşeyi yapmaya hazırız. Sorun değil kredi de çeker öderiz" şeklinde konuştu.

Özkan: Ben de kredi çektim

Bağış adıyla partisinin seçim harcamalarına katkıda bulunmak için kredi çeken bir diğer milletvekili de Tuncay Özkan oldu. Özkan da partisi için her fedakarlığı yapmaya hazır olduklarını kaydederek, 'Partimizin ihtiyaçlarının giderilmesi noktasında bize düşen neyse onu yerine getiririz. Bizim için önemli olan partimizin ve fikrimizin iktidar olması. Bu uğurda canımız, malımız neyse feda ederiz. Ben de kredi çektim. Ama bu konuda çok daha özveride bulunan vekillerimiz de var. Ben kredi çektim" açıklamasını yaptı.
 
Purçu: 30 bin vereceğim, 30 bin tl de kredi çekeceğim

CHP'nin meclise giden ilk Roman kökenli İzmir milletvekili Özcan Purçu da kredi çekti.  Purçu'nun açıklaması, "Partimiz için herşeyi yapmaya hazırıç. Ben de diğer arkadaşlarım da taşın altına elimizi koymalıyız. Ben 30 bin TL'yi 15 Ekim'de peşin vereceğim. Diğer 30 bin TL için de bankadan kredi çekeceğim. Bir daha istense bir daha veririm" şeklinde oldu.
7 Haziran'da 131 milletvekili çıkaran CHP hesap tutarsa 7 milyon 860 bin lirayı kasasına koyacak.