CHP'nin yarın TBMM'de yapılacak olan tezkere oylamasında ne yapacağı belli oldu. Partinin tezkere oylaması için 'evet' diyeceği açıklandı. CHP'nin bu oyu vermedeki gerekçesi ise, PKK ile birlikte IŞİD'e yönelik mücadele için yeşil ışık yakılması. Ancak, CHP'nin bu karara rağmen, Meclis'te AKP'nin dış politikasına yönelik eleştirilerine devam edeceği öğrenildi.

Karar, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun dün Ankara'daki MYK üyeleriyle akşam saatlerinde yaptığı toplantıda alındı.

CHP kaynakları, CHP'nin tezkereye "evet" oyu kullanmasının gerekçesini ise, tezkerenin, geçen yıl gelen tezkereden farklı olarak, PKK'nın yanısıra IŞİD'le de mücadeleye yeşil ışık yakması olarak açıkladılar.  Türkiye'nin "çok kanlı bir dönem yaşamakta olduğunu", terörle mücadelenin büyük önem taşıdığını kaydene CHP kaynakları, ayrıca yarın ele alınacak tezkerenin "IŞİD'le ciddi şekilde mücadele edileceğinin ilk işaretlerini verdiğini" kaydettiler.

Ancak CHP'nin aldığı "tezkereye evet" kararına rağmen, TBMM'de parti adına yapılacak konuşmada AKP hükümetlerinin bugüne kadar izledikleri dış politikaya yönelik sert eleştirilerini de sürdürme niyetinde olduğu öğrenildi.