İddiaya göre, Yeni CHP yönetimine mesafeli duran bir grup ulusalcı milletvekili, partilerinden istifa ederek Meclis'te İşçi Partisi (İP) adına grup kuracaklar.

BÖYLE BİR TEMASIMIZ VAR


İşçi Partisi Genel Sekreteri Osman Yılmaz, iddiayla ilgili olarak Akşam gazetesinin sorusu üzerine şunları söyledi: 'Böyle bir temasımız var. Süreç işliyor. Bu nedenle, şu anda şu isimler, şu tarihte gelecek gibi somut bir bilgi vermem doğru olmaz. Süreç açısından bu sıkıntı yaratabilir. Ben de partinin Genel Sekreteri olduğum için sürecin bizzat içerisindeyim.' Yılmaz, sadece milletvekili değil, belediye başkanı ve belediye meclis üyelerine yönelik de transfer süreci işlediğini öne sürdü.

'YOK ÖYLE BİR ŞEY'

Teşkilattan sorumlu CHP Genel Başkanı Adnan Keskin ise ortalığı karıştıran iddiayla ilgili olarak 'Partimizde ufak tefek sorunlar olabilir ama kimsenin bırakıp gideceğini sanmıyorum. Yok öyle bir şey' açıklamasında bulundu. Keskin, kendilerine, milletvekillerinin İP'ye geçecekleri yönünde bir bilgi gelmediğini vurgulayarak 'Medyanın abartmasına bakmayın. Partimizde öyle kanlı bıçaklı bir durum yok. Bu yüzden partimizden ayrılacak arkadaş olduğuna inanmıyorum. İşçi Partisi kendi kendine hava atıyor. Bugünlerde önüne gelen nedense CHP'ye vurmaya çalışıyor' diye konuştu.

KİM RAHATSIZ?

CHP'de 'Yeni CHP' söyleminden rahatsız olan, eski Genel Başkan Deniz Baykal ve kongrede Kılıçdaroğlu'na bayrak açıp meydan okuyan İsa Gök'ün de aralarında bulunduğu bir grup vekilin yeni yönetime mesafeli durduğu biliniyor.

Bir kısmı mevcut yönetime uzak duran, bazıları ise parti yönetiminde yer almasına karşın yeni CHP söylemine karşı olan ve partinin 'ulusalcı' kanadında yer aldıkları ifade edilen isimlerden bazıları şöyle sıralanıyor:

Birgül Ayman Güler, Emine Ülker Tarhan, Haluk Koç, Deniz Baykal, Prof. Dr. Süheyl Batum, Prof. Dr. Nur Serter, Prof. Dr. Rıza Türmen, Ayşe Nedret Akova, Bihlun Tamaylıgil, Tanju Özcan, İsa Gök, Prof. Dr. Mehmet Haberal, Mustafa Balbay, Güldal Mumcu, Ali Rıza Öztürk, Dilek Akagün Yılmaz, Muharrem İnce, Faruk Loğoğlu, Osman Korutürk, Ömer Süha Aldan, Osman Kaptan, Gürkut Acar, Arif Bulut, Yıldıray Sapan, Metin Lütfi Baydar.