Denizli CHP Milletvekili İlhan Cihaner, North Point Otel'de basın toplantısı düzenledi. Toplantıya CHP İl ve İlçe teşkilatlarından kimsenin olmaması dikkati çekti. Kentte kendisiyle ilgili yapılan eleştirilere de yanıt veren CHP'li Milletvekili Cihaner, Denizli'ye az geldiği yolundaki eleştirileri kabul etti. Cihaner, "Ben kendimi bu konuda eleştiriyorum. Ama Türkiye'nin her yerinde siyaset yapmaya çalışıyoruz. Genel seçimlerin yaklaşmasıyla birlikte yeninde tartışmalar da başladı tabi. Açıkça söyleyeyim. Kimse gerginlik yaşamasın. Ben önümüzdeki dönem bir dönem daha milletvekilliğini düşünürsem bu kesinlikle Denizli olmayacaktır. Denizli'de daha genç, daha kadın bir vitrinin olmasını isterim. Denizli'de siyaset yapan yurttaşlarımız ve partililerimiz var. Bu kişilerin aday olması gerektiğini düşünüyorum. Milletvekili olacaksam başka ilden aday olacağım" dedi.

ADİL BİR KARAR BEKLEMİYORDUK YORUMU

Anayasa Mahkemesi'nin yaptığı bireysel başvuruyu reddetmesi ve Yargıtay'da hakkında süren davada zorla getirilme kararını değerlendiren Cihaner, "Ben bunlara artık Geleneksel İlhan Cihaner Yargılama Günleri diyorum. Her iki ayda bir gündeme geliyor. Anayasa Mahkemesi'nin yaptığımız başvuruyla ilgili verdiği karar ise utanılacak bir karardır. Bizim Anayasa Mahkemesi'ne götürdüğümüz haberde, benimle görüştüğü söylenen Dursun Çicek'in, Albay Dursun Çiçek değil başka bir genç olduğunu daha sonra gazete bile kabul etti ve haber yaptı. Bu haber çıktığında ben cumhuriyet savcısıydım, kamu görevlisiydim. Başbakan, bakan, milletvekili yani ünlü biri değildim. Avrupa İnsan Hakları, uluslararası sözleşmeler yargı görevlilerinin diğer vatandaşlara göre biraz daha korunması gerektiğini kabul eder. Politikacıların ise eleştirilerde biraz daha müsamahakar olmasını öngörür. Başbakan'a neredeyse ufacık bir şey söyleyen herkese milyarlarca lira tazminata hükmediliyor, bizim ki reddediyor. Biraz da bu çelişki tespit etmek için başvurdum. Yoksa bu Anayasa Mahkemesi'yle, bu başkanıyla adil bir karar beklemiyorduk" diye konuştu.

"TAMAMEN MAKYAJ KARARLAR VERİLİYOR"

Anaya Mahkemesi'nin son dönemde verdiği özgürlükçü kararların makyaj olduğunu, AYM'nin siyasi iklime göre karar verdiğini söyleyen CHP'li Milletvekili Cihaner, "Kesinlikle yanılgıdır. Eğer Anayasa Mahkemesi, MİT Yasası gibi, 4+4+4 gibi yasaları uygun bulmuşsa ondan sonra verdiği her şey bir makyajdır. Asıl tehlikelisi, Türkiye'deki siyasi iklime göre karar verilmesi, evrensel hukuk kurallarına göre değil. Üst hukuk normlarına göre, siyasi iklime göre karar vermesini gösterir bence. Daha önce de torba yasalara izin veren uygulamalar, kanun hükmünde kararları, hepsini onayladı anayasa mahkemesi. Ne zaman arası hükümetle arası hafif limoni oldu Anayasa Mahkemesi Başkanının, ondan sonra bu kararlar çıkmaya başladı. Bu daha tehlikeli. Siyasi iklime göre karar veriyor. Ama bu mahkeme birileri lehine hiç karar vermiyor. İşçilerden yana, emekçiden yana, muhaliflerden yana, aydınlardan yana hiç karar çıkmıyor. Tamamen makyaj kararlar veriliyor. O kadar ağır hukuksuzluklarla ilgili ihlaller oluyor ki onlara da vermeyecekse neye verecek. MİT Yasası herkes için çok önemli bir kriter olmalı. O yasaya dünyanın hiçbir demokratik ülkesinde o yasa o şekilde çıkmazdı" dedi.

HÜKÜMETİ ELEŞTİRDİ

Ortadoğu'da gelişmelerle ilgili olarak da hükümeti suçlayan CHP'li Milletvekili Cihaner, hükümetin Esad saplantısının Ortadoğu politikalarında yanlış kararlar verilmesine neden olduğunu söyledi. Cihaner, genel seçimler yaklaşırken hükümetin yeni bir bayrak altında toplanma stratejisiyle Ortadoğu'da daha da saldırganlaşabileceği olasılığı olduğunu söyledi.