Başbakan Ahmet Davutoğlu, Alevi önderleriyle yapacağı görüşme öncesi Alevi konusuyla ilgili yeni adımlar atılabileceğini söyledi. Davutoğlu, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Alevilik hakkındaki açıklamalarına da cevap vererek, 'Alevilerin nasıl CHP'li olabildiklerine hep şaşmışımdır' şeklinde konuştu.

Türkiye'deki Alevilik geleneğinin iki kez kesintiye uğradığını belirten Davutoğlu, bunun birincisinin İkinci Mahmud döneminde olduğunu ve çağdaşlık adına Bektaşi dergahlarını kapattığını söyledi. Başbakan, daha sonra da tek parti döneminde Aleviliğin sürekliliğinin kesintiye uğradığını belirtti. Kılıçdaroğlu'nun kendisine 'Sen önce Maraş’ın ve Madımak’ın hesabını sor’ dediğini anlatan Davutoğlu, Kahramanmaraş olayları olduğunda CHP'nin iktidarda olduğunu dile getirdi. Madımak olaylarında da SHP'nin koalisyon ortağı olduğunu savunan Davutoğlu, 'Ecevit araştırsaydı. Sorsaydınız hesabını' şeklinde konuştu.

Alevilerin nasıl CHP'li olabildiklerine şaşırdığını belirten Davutoğlu, önümüzdeki günlerde Alevi önderleriyle bir araya geleceğini de sözlerine ekledi.