Başbakan Ahmet Davutoğlu, Osmaniye'de miting yaptı. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin memleketinde Bahçeli'ye seslenen Davutoğlu, yaptıkları yolları anlatarak 'Bahçeli de duysun' dedi. Davutoğlu, Bahçeli'yi kendi memleketinde de yuhalatmayacağını söyledi. Konuyu Selahattin Demirtaş'a da getiren Davutoğlu, Demirtaş için 'Hasta evet hasta' ifadelerini kullandı.

İşte Davutoğlu’nun açıklamalarından satırbaşları:

7 Haziran ilk adım, ondan sonra atılacak çok adım var. 7 Haziran’da Osmaniye’de 4’te dört yapamaya hazır mıyız? Gelin kimse alınmasın ama buradan bir muhasebe yapalım. 2002 Türkiye’si neredeydi şimdi nerede. IMF’ye borcu kim bitirdi?

Biz kendi takımızı yapacağız ki namerde muhtaç olmayalım. Şimdi uzay aracımız da yapıyoruz. Onlar konuşur Ak Parti yapar. Bir Oğuz Bey sözüdür. 2023’de Torosların üzerinde milli savaş uçağımız uçacak inşallah. 2002’ye kadar 6 bin km yol yapılmıştı, biz 18 bin km yaptık. Sayın Bahçeli de duysun, hizmet duysun. Bahçeli’nin döneminde var mıydı? Şimdi var  mı? Korkut Ata Üniversitesi burada! Hele Bahçeli’yi Osmaniye’de yuhalamayın. Biz tartışırız konuşuruz ama yuhalatmayız. Biz eleştiririz, sesimizi yükseltiriz ama hakarete, yuhalamaya yokuz.

"BİZİ DURDURABİLDİLER Mİ?"

Gezi provokasyonu yaptılar bizi durdurabildiler mi? 17-25 Aralık'ta paralel yapı harekete geçti durduk mu? Bahçeli’ye sorduk, CHP ile aynı çatı altında nasıl koşarsın Bahçeli? CHP’nin genel başkanı bir açıklamasında dedi ki;
“Suriye’den gelenleri geri göndereceğiz” Düşünün, biz buralara gelirken bir kısmımız Osmaniye’de kalmış, kimi Toroslar’a gitmiş. Zalim Esad zulüm etmiş, onlar da ülkemize gelmiş. Zalime mazlum teslim edilir mi? Bu bizim töremizde var mı? İnancımız da var mı?

"BAHÇELİ'DEN BEKLİYORUM"

Oğuz töresinde var mı? Aynı İnönü gibi teslim eder Kılıçdaroğlu, onlardan geliyor çünkü. O Türkmenlere sonuna kadar sahip çıkacağız. Sayın Bahçeli’den bekliyorum. Şu ana kadar ses çıkması. Bizim kapımıza gelen kim olursa olsun onu korumak bizim inancımızın bir gereğidir.

"HASTA EVET HASTA"

Taksim’le Kabe’yi karşılaştırma gafletinde bulundu. Hasta evet hasta... Bu yüzden Selahattin isminden utan dedim. Bizim için Selahaddin Kudüs Fatihi Selahaddin Eyyübi'dir. Paralel de perde gerisinden bunları koordine etme çabası içinde.

Çatı adayı hani tarafsızdı, MHP’den aday oldu. O kadar şaşkın ki bozkurt işareti yaparken bile yanlış yapıyor. Önce bir testten geçirselerdi de öyle alsalardı bari. Bazı yerlerde solcu işareti yaptı, bazı. Ne yapacağını bilmeyen şaşkınlarla yola çıkılır mı?