Özel uçakla geldiği Kars'tan eşi Şare Davutoğlu ile birlikte Başbakanlığa ait helikopterle Ardahan'a gelen Ak Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu'nu 25'inci Mekanize Tugay Komutanlığı'nda Vali Ahmet Deniz karşıladı. Tugay Komutanlığında askeri mangayı selamlayan Davutoğlu buradan otobüsle Kongre Caddesi üzerinde ki PTT Meydanı'ndaki miting alanına gitti. Yaklaşık 6 bin kişinin bulunduğu alandakileri eşi Sare Davutoğlu ile birlikte selamlayan Ahmet Davutoğlu, önce ilçelere selam gönderdi. Vatandaşlara, "7 Haziran'da milli iradeye sahip çıkacak mıyız? Bize her yer Türkiye diye haykıracak mıyız?" diye soran Davutoğlu, millet ve devletin hepimize emanet olduğunu belirtti.

Sandığın seçmene emanet olduğunu bu nedenle Ardahan'dan 2'de 2 istediklerini bildiren Davutoğlu, 13 yıl çalışarak döviz rezervlerini 146 milyar dolara çıkardıklarını belirtti. Bunun için her yerde onurla başları dik olarak dolaştıklarına vurgu yapan Davutoğlu, Türkiye Cumhuriyeti'nin ayağa kalktığını, bu devi kimsenin çökertemeyeceğini söyledi.

Kafkas barışı için yapılması gerekenleri yaptıklarını anlatan Davutoğlu, Türkiye'yi kıskaç altına alma politikalarına karşı dimdik ayakta duracaklarını ifade etti. Hiç bir güç karşısında baş eğmeyeceklerini vurgulayan Davutoğlu, eğer tarih yazılacaksa Kafkas tarihi Ahıska Türklerini Sibirya'ya gönderildiğini de konuşmak gerektiğini bildirdi.

"BÜYÜK ŞEF İNÖNÜ, 146 AZERİYİ RUSLARA TESLİM ETTİ"

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun dün aynı meydanda yaptığı mitingden söz eden Ahmet Davutoğlu, şöyle konuştu:

"Kılıçdaroğlu dün burada yine Suriyelilerden bahsetmiş şikayet etmiş. Kafkasya'da yiğit Azeriler 1944'te zulüm altında inlerken Ahıskalılar trene bindirilip gönderilirken, 146 yiğit Azeri Iğdır'a geldi. 'Al bayrağın altında ölmek istiyoruz' dediler. Kılıçdaroğlu'nun büyük şefi İnönü, 146 Azeri’yi Ruslara teslim etti. Oradan feryatla seslendi Azeri şair 'Bizi siz öldürün, vermeyin Ruslara' dedi. Şimdi de Suriyelileri 'Esad zalimine teslim edelim' diyorlar. Biz teslim eder miyiz? Zalime mazlumu verir miyiz. Kafkasya'daki o acıları yaşayan millet olarak sahip çıkmaz mıyız biz Suriyelilere? Çıkarız tabii ki. Ortadoğu'ya barış getirecekmiş, öyle diyor. Ya sen önce partine barış getir, partine. CHP kaç parça? Hala Şişli Belediyesi'nde barışı bulamadın, Ortadoğu'ya nasıl barışı getireceksin?"

Başbakan Davutoğlu, dünkü mitingde Kılıçdaroğlu'nun "Ardahan'a ne yaptılar?" diye sorduğunu vurgulayarak sözlerini şöyle sürdürdü:

"El insaf. 'Hesap, kitap bilirim diyor' bir de. Bütün Türkiye ne yaptığımızı bilir. Bir başkası da Demirtaş, hani şu 'Kudüs Yahudilerindir' diyen var ya. Selahattin demeyeceğim dediğimde, Selahhadin Eyyübi'nin adını vermeyeceğimi söylemiştim. O ismi hacı dedesi vermiş. Hacı deden vefat ettiyse Allah rahmet eylesin. Hacı deden sana Selahattin ismini iyi niyetle koymuştur. Selahattin ismini koymuş ama sen ona ihanet ettin. Hacı dedenin gittiği Kabe'yi Taksim'le karşılaştırmaya kalktın. Önce hacı dedene hürmet et sonra milletin huzuruna çık. O da geçen sene Ardahan'da demiş ki İstanbul'a Marmaray yaptı, Ardahan'a ne yaptı? Al birini vur ötekine. CHP ile HDP aynı. Aynı ses çıkıyor tın tın. Boş testi sesi bunlar. Boğaz Köprüsü'nü, Marmaray'ı sen kullanmıyor musun?"

"EMEKLİLİK DÖNEMİNİ OLSA BURADA GEÇİRİRDİM"

İktidarları döneminde Ardahan'a 13 yılda neler yaptıklarını sıralayan Ahmet Davutoğlu, "Bunları alt alta yazıp Kılıçdaroğlu ve Demirtaş'a göndermek lazım. Ardahan'a daha başka müjdelerimiz de var. Geçtiğimiz yıl seçimlerde son ziyaret ettiğim iller arasında Ardahan da vardı. Sahara tüneli yapacağız. Ardahan yaylaları Artvin'den Karadeniz'e açılacak. Emeklilik dönemim olmaz ama olsa buralarda geçirirdim. Ardahan ile Şavşat arasındaki o güzel yaylalarda. Ilgar tünelini de yapacağız" diye konuştu.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, mitingin ardından yine helikopterle Kars'a geçti.