AKP İzmir İl Başkanı Bülent Delican, il başkan yardımcıları Aykut Yenice, Emrun Sulayıcı, Yunus Kalkan ve Köksal Çakıcı'nın katılımıyla düzenlediği basın toplantısında 31 Ocak Cumartesi günü yapılacak İzmir il kongresi hakkında bilgi verdi. Kongreye tek aday olarak girmeye hazırlanan Delican, Halkapınar Spor Salonu'nda yaklaşık 30 bin kişinin katılımıyla yapılacak kongrede Başbakan Davutoğlu'nun, AKP İzmir İl Yönetim Kurulu Üyesi olan Opera Sanatçısı Lütfi Tuna'nın şarkılarıyla karşılanacağını söyledi. Delican, Tuna'nın biri İzmir diğeri Davutoğlu'nun sözlerinden oluşan iki şarkı hazırladığını, bunların birinin rock, diğerinin folk müzik tarzında olduğunu belirterek, "Bu şarkılar çok sesli müzikle çalışabilecek şarkılar. O nedenle Anadolu Flarmoni Orkestrası'nı da davet ettik. Canlı olarak çalacaklar. Umarım beğenilir" dedi.

7 HAZİRAN'A KADAR HER SABAH 07.00'DE TOPLANTI

AK Parti İzmir İl Başkanı Delican, hafta sonu Başbakan Davutoğlu ile yaptığı görüşmede onun İzmir sevgisi ve heyecanından çok etkilendiğini belirterek, Davutoğlu'nun İzmir'e güzel sürprizlerle geleceğini ifade etti. Delican, her ilçeden ücretsiz otobüs kaldıracaklarını anlatarak, organizasyon için her gün saat 07.00'de toplantı yaptıklarını bu toplantıların teşkilata da örnek olması için talimat verdiğini söyledi. Delican, şöyle dedi:

"Sabah 07.00 toplantılarına seçim günü 7 Haziran'a kadar devam edeceğiz. Bizim yöntemimiz sabah erkenden işe başlamak. Erken kalkan yol alır. Sabah toplantılarının çok faydası oluyor. İzmir gündemini de değerlendiriyoruz. Teşkilatlara da sabah toplantısı yapma talimatı verdim."

"EVLERLE HELALLEŞECEĞİZ"

Delican, katılımcılara kumanya, tavuklu pilav ve şerbet ikram edeceklerini, katılan her davetli için Buca otoban kenarında fidan dikeceklerini vurgulayarak, yeni yönetimde işine ve sosyal hayatına zaman ayırmak isteyenlerle yollarını ayıracağını söyledi. Delican, “Evlerle helalleşeceğiz ve seçime kadar sabahtan akşama kadar çalışacağız. Yeni yönetimi ona göre oluşturacağım" dedi.

AK Parti İzmir İl Başkanı Delican, genel seçim için İstanbul ve Ankara'da seçim çalışmaları yapan şirketlerle görüştüklerini, sahada araştırma yaptırdıklarını dile getirerek, "AK Parti'nin geçmiş dönemde neden bu sonuçları aldığını bundan sonra nasıl sonuç alabileceğini soruyoruz. Üniversitelerde sonuçları bilimsel olarak değerlendirip aynı hatalara düşmemek için daha etkili yöntemleri araştırıyoruz" dedi.