Başbakan Ahmet Davutoğlu, partisinin Nevşehir İl Kongresine katıldı. Damat İbrahim Paşa Spor Salonu’nda yapılan kongreye, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, AK Parti Genel Başkan Yardımcıları Süleyman Soylu, Ekrem Erdem ve Abdülhamit Gül, milletvekilleri, Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver ve partililer katıldı. Kongrede konuşan Başbakan Ahmet Davutoğlu, kürsüye çıktığı zaman "Selamün Aleyküm’’ diye selam veren gençlere, "Ve Aleyküm Selam’’ karşılığını verdi. Başbakan Davutoğlu, "Madem ki siz beni hoca olarak, öğretmen olarak gördünüz, bizim için her yer okuldur. Madem ki arkamızda böyle maneviyatı yüksek gençlik var, biz hiçbir zorluğun karşısında eğilmeyiz, Allah’ın izniyle. Başbakan olduktan sonra memleketim Konya’ya 1 kez gidebildim, ama Nevşehir’e bu üçüncü gelişim. Bu nedenle Nevşehir’in 4’üncü milletvekiliyim diyorum. Son 1,5 yıl içerisinde pekçok felaket senaryoları yazanlar oldu. Ama AK Parti kadroları alınlarının aklarıyla bu sıkıntılardan geçti. Rabbimize hamd olsun. Ancak diğer partilere bakıyoruz, böylesine olgun, seviyeli kongreler yapamıyorlar. Türkiye’nin her yerine gittik, hiçbir ayrım gözetmedik. 77 milyon, bir tarağın dişleri gibidir, hiçbir ayrım yapmadık ve yapılmasına da müsaade etmeyiz. Kılıçdaroğlu ya da Bahçeli, bizim gibi Türkiye’nin her köşesine gidebiliyorlar mı? Gidemiyorlar, onlar Ankara’da siyaset yapıyorlar. Bugün sabah Nevşehir’deyiz, biraz sonra Adana’ya geçeceğim. Sizin çocuklarınız, bir cihan devletinin, bu dünyanın küresel bir devleti olacaklar’’ diye konuştu.

"CHP’YE ‘DARBECİ’ DEMEYE DEVAM EDECEĞİZ"

Konuşmasında, "Meclis'te darbeyle ilgili birtakıp tartışmalar gündeme geldi. Ancak biz ayağa kalktık mı herkes bize selam durur’’ diyen Davutoğlu, "Kılıçdaroğlu’na sorma vaktidir, Madem ki darbeci değilsiniz, 27 Mayıs darbeydi ve biz de karşı çıkıyoruz, desinler. Söyleyemezler, çünkü 27 Mayıs sabahı Demokrat Partililer evlerinden alınıp götürülürken, CHP’liler onların evlerinin önünde davul çaldırdılar. Benim babamın evinin önünde de davul çalmışlar. 27 Mayıs darbedir demedikleri sürece biz de onlara darbecisiniz demeye devam edeceğiz. Bir tek 12 Eylül’e darbe diyorlar, çünkü 12 Eylül'de CHP de kapatıldı. Ama 26 Mayıs’a ve 28 Şubat’a darbe diyemiyorlar. 28 Şubat zulmünü yapanlar arasında CHP’li Nur Serter de vardı. 28 Şubat zulmünü yapanları partilerinde tuttukları sürece biz de onlara darbeci demeye devam edeceğiz’’ dedi.

BU MİLLET SANA İKTADARI GÖSTERMEZ

Başbakan Ahmet Davutoğlu, "CHP’li bir milletvekili, ‘Genelkurmayın tespitleri bizimkilerden farklı değildir, biz de altına imzamızı atarız’ demişti. Kılıçdaroğlu, buralara sığınıp, acaba iktidar olabilir miyizin hesabını yapıyor. Sayın Kılıçdaroğlu, hiç kusura bakma, bu millet sana iktidarı göstermez. İhtilali bir kurtuluş yolu olarak gören bir milletvekilini ikna etmeden bizim size darbeci dememize mani olamazsınız. Mısır’da seçilmiş cumhurbaşkanı Mursi’ye sahip çıktık. Seçilmiş Mursi, darbeciler tarafından idama mahkum edilirken, darbecilerin yanında yer alan CHP’ye darbeci diyoruz. Sayın Kılıçdaroğlu ve CHP darbecilere karşı olmadığı sürece biz de kendilerine darbeci diyeceğiz" ifadesini kullandı.

KILIÇDAROĞLU, TORPİLLE AKRABALARINI İŞE ALDI

Başbakan Ahmet Davutoğlu, CHP’nin, AK Parti kadrolarını kendi yakınlarını torpille işe aldıkları iddiasında bulunduğunu belirterek, "Esas Kılıçdaroğlu, kendi yakınlarını, akrabalarını sınavsız, torpille işi aldı" dedi. Davutoğlu şöyle devam etti:

"Meclis’te geçen hafta AK Parti kardolarının torpille akrabalarını işi aldıkları gündeme geldi. Mademki böyle bir iddiada bulunuldu, bu iddiaya karşılık vermek adına bir belge sunacağım. Sayın CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun SSK Genel Müdürü olduğu dönemden bir belge. 14 Temmuz 1998 tarihinde, Kemal Kılıçdaroğlu SSK Genel Müdürü. Bir yazıda verdiği talimatta, sınava ihtiyaç olmadan SSK’ya personel alıyor. Nasıl olduysa ÖSYM sınav yapacak gün bulamamış ve yine nasıl olduysa sınava yeterli başvuru olmamış. Sınavsız eleman almışlar. Teftişlerde kazanan sayısının 1232 olarak açıklanmasına karşılık, Kılıçdaroğlu’nun talimatıyla, 3 bin 209 kişi puanları tamamlanarak alınıyor. Kılıçdaroğlu’nun onlarca yakını sınavsız alınmış, pek çok yakını da SSK ihalelerine katılmış. AK Parti dönemlerinde hazine doldu, rezervlerimiz doldu. Siz ise karda aldığınız SSK’yı trilyonlarca borçla devrettiniz. Sayın Kılıçdaroğlu, bana bir 4 yıl verin neler yapacağımı görün diyor. Tabii AK Parti dönemlerinde hazine doldu, rezervler rekor kırdı. Tabii gelecek ve AK Parti’nin doldurduğu hazineyi rezervleri boşaltacak. Yok öyle. Bu millet sana 4 yıl değil, 4 dakika bile iktidarı vermeyecektir’’ diye konuştu.

KONGREDE OSMANLICA PANKART

Osmanlıca ders tartışmalarının yapıldığı bugünlerde, salondaki Osmanlıca ’Seni seviyoruz güzel insan Ahmet Davutoğlu’ yazısı dikkat çekti. AK Parti Nevşehir İl Gençlik Kolları’nın yazdırdığı öğrenilen pankart, Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun konuşma yaptığı kürsünün tam karşısına asıldı.

Konuşmanın ardından Emine Şimşek adlı bir genç kız Başbakan Ahmet Davutoğlu'na ithafen yazdığı şiirin Osmanlıca metni ile AK Parti Hacıbektaş İlçe Başkanı Yusuf Koçak, Hacı Bektaşi Veli'nin portresinin işli olduğu ve öğütlerinin bulunduğu bir tablo hediye etti.