Dağıtılmayan ders kitapları yüzünden öğrencilerin ve öğretmenlerin mağdur edildiğini söyleyen Mazlum Nurlu; ders kitapları olmadan eğitim görmek zorunda kalan öğrencilerin sorununu Meclis gündemine taşıyarak Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz’a bir soru önergesi daha verdi. 

Mazlum Nurlu yaptığı açıklamada; 15 Temmuz darbe girişimi önlenmiş olsa da en büyük darbeyi eğitim sistemi almıştır. 

Ülkenin birçok yerinde olduğu gibi Manisalı öğrencilerin de ders kitapları hala dağıtılmamıştır. Bu durum hem öğrencileri hem de öğretmenleri mağdur etmektedir.

Kindar nesil yetiştirmek için Milli Eğitimi fetö terör örgütüne teslim eden AKP iktidarı, yıllarca ortak oldukları bu örgütle beraber Atatürk ve Cumhuriyet düşmanlıklarını ders kitaplarına yerleştirmek için uğraştılar.    

Bu amaçla, fetö terör örgütü bağlantılı şirketlere ders kitaplarının basımı ihalelerini yüksek fiyatlarla verdiler. Devletin milyarlarca lirası AKP iktidarı tarafından dinci fetö terör örgütüne peşkeş çekilmiştir. 

Darbe sonrası ihalelerin iptal edildiği belirtilmesine karşın aradan geçen dört ay geçmesine rağmen kitap basımı işleri yoluna konulmamıştır. Bu durum tam bir skandaldır. 

Hala Milli Eğitimde bu zihniyet egemendir. Seçim zamanında bir partiye cep telefonu mesajıyla oy isteyen, bütün okulları imam hatip yapma zamanı geldi diyen, kendi uydurdukları hadislere kendileri inanarak “süslenerek evinden çıkan kadının erkeklerin şehvetini tahrik ettiğini, zina yapmış sayılacağını” sosyal medyada paylaşacak kadar yazacak kadar ahlak ve bilgi yoksunu müdürler AKP tarafından ödüllendirilmektedir. 

Hükümet beceremediği ders kitabı dağıtımının faturasını öğretmenleri işten atarak, ihraç ederek öğrencilere ve velilere ödettirmektedir ifadelerine yer verdi. 

Nurlu önergesinde, Milli Eğitim Bakanına hala çözüme kavuşturulmayan okul binası, öğretmen, servis, yemek, ders kitabı ve diğer sorunlar nedeniyle istifa etmeyi düşünüp düşünmediğini sordu.