Ali Budak- İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Müsavat Dervişoğlu, partisinin il binasında basın toplantısı düzenledi.  Genel Başkan Yardımcısı Dervişoğlu’na İzmir İl Başkanı Yıldırım Ulupınar, İl Sekreteri Hüsmen Kırkpınar, İl Başkan Yardımcısı Koray Ükünç, il başkan yardımcıları ve parti yöneticileri eşlik etti. Toplantıda İzmir siyasetinin önemli ismi Dervişoğlu ve Ulupınar, Akşener’in 17 Şubat programı hakkında detaylı bilgilendirmede bulundu. Dervişoğlu ülkenin içinde bulunduğu siyasi ortamı özetlerken, partisinin çalışmaları ve hedeflerine yönelik de önemli mesajlar verdi.


Seçimlere girmeye hazırız!


İYİ Parti İzmir İl Teşkilatı kurulduktan ve binası açıldıktan sonra ilk kez geldiğini söyleyen Dervişoğlu, ‘İftihar ediyorum. Çok güzel bir bina yapmışlar. Güzel ve yerinde hazırlıklar gerçekleşmiş. Şekil şartının yerine getirilmesi açısından kongrelerin tamamlanmasına ihtiyaç vardı. YSK İYİ Parti’nin önüne bazı zorluklar çıkarmak üzere adımlar atıyordu. Geçmiş dönemde bazı partilere tanınan hakların bize tanınmayacağına dair emareler gördük ki kongrelerimizi tamamlama ihtiyacı hissettik. Artık hiçbir mazeretleri kalmamıştır. İYİ Parti artık şart ne olursa olsun mahalli ve genel seçime girmeye hazırdır’ dedi.
 

Güçleri yetiyorsa engellemeye çalışsınlar


İYİ Parti’nin seçimlere girememesi noktasında bir algı oluşturulduğunu ifade eden Dervişoğlu, şöyle konuştu: Çeşitli spekülasyonlar yapıldı. İYİ Parti’yi seçime sokamayacaklar… Onlara sorarsanız İYİ Parti’yi kurdurmayacaklardı ama İYİ Parti kuruldu. Seçime de girecek. Olur da hukuku çiğnemeye kalkarlarsa bunun da çaresi var. Sayın Genel Başkanımız oldukça açık ve net biçimde ifade etmiştir. Güçleri yetiyorsa engellemeye çalışsınlar görelim bakalım.


İzmir, sahip çıkıyor

‘Türkiye zor günler geçiriyor. Bunların aşılması için birlik ve beraberliğe ihtiyaç duyulduğu aşikardır’ diyen Dervişoğlu, ‘Yıllardır kutuplaştırma politikalarıyla birbirlerine hasım olan insanlar var. Bir rahatlamaya ihtiyaç var. İYİ Parti her yere bunu götürmek istiyor. Biz Türkiye’ye iyi geldik.  Genel başkanımız 35 ile ziyaret tamamlamış olacak. Allah nasip ederse 17’sinde İzmir’de olacağız. Türkiye’yi dolaşmaya ve her yerde İYİ Parti’yi anlatmaya devam edeceğiz. Bu ülke ayrışmak ve farklılaşmaktan yoruldu. İYİ Parti Türkiye’nin birliği için siyaset sahnesinde yerini aldı. İYİ Parti’yi biz kurmadık, millet kurdu. İzmir’de de bunun izlerini görüyoruz. İzmir halkının İYİ Parti’ye sahip çıktığını görüyor ve gurur duyuyoruz’ diye konuştu.


‘İzmir’de birinci parti olacağız’

‘İzmir’e ayrı bir anlam yüklüyoruz’ diyerek sözlerine devam eden Dervişoğlu,  şöyle konuştu: İzmir demokrasinin beşiğidir. Bu beşik kendi içinde kimi salladıysa onu iktidar etmiştir. İzmir’in vicdanında şimdi İYİ Parti var. İYİ Parti İzmir’e iyi gelecek. İzmir de İYİ Parti’ye şans getirecek. Başka yerlerde yaptığımız açılışların çok üzerinde bir katılım olacağını düşünüyoruz. Bayram tadında bir gün geçireceğiz. İzmir o gün bir işaret fişeği patlatacaktır. İzmir kaç kişiyi alırsa o kadar kişi bekliyoruz. İzmir’den çok yüksek bir oy bekliyoruz. Yaptığımız kamuoyu araştırmaları var. İzmir’de birinci parti olacağız. İktidar partisinin manipülatif anket sonuçlarını paylaşmayacağız. Tayyip Erdoğan artık anket yaptırmayacağını söylüyor.


‘MHP hakkında konuşmayacağım’

Milliyetçi Hareket Partisi’yle (MHP) ilgili gelen bir soru karşısında açıklama yapmak istemediğini belirten Dervişoğlu, ‘MHP’den istifa ettim. İstifa etmeden önce de yapılması gereken ne varsa yaptım. Artık başka bir partinin mensubuyum. Geçmişte görev yaptığım bir partinin iç meseleleri üzerine partimi ilgilendirmediği müddetçe konuşmak istemiyorum. Başka siyasi partilerde olduğu gibi bir kişinin iki dudağı arasından çıkan sözlerle siyaset yapmıyoruz’ diye konuştu. 


İYİ Parti seçime hazır

Erken seçim ihtimali üzerine de konuşan Dervişoğlu, şöyle devam etti: ‘Erken seçim bekliyor musunuz?’ diye sorarsanız Türkiye’de her şey olabilir. Seçim kararını almak TBMM’nin işidir. Bizim 5 milletvekilimiz var. Karar alacak sandalye sayısına sahip değiliz. İktidar partisi ne zaman seçim yapmaya karar verirse biz iktidar olmak için hazırız. Biz soğuk savaş dönemi siyasetçisi değiliz. İYİ Parti’yi millet kurmuştur. Bu partide gömleğini değiştiren kimse yok. Herkes kendi kimliğiyle bu partide siyaset yapıyor. Görüşlerini ifade ediyor ama tüm görüşlerin ifade edilmesi sonrasında ortaya çıkan karar ne olursa olsun buna uyuyor. 


Saray görmüyor ama şatodan takip ediliyoruz

İktidar partisi ve hükümetin İYİ Parti ismini telaffuz etmekten kaçınmasıyla ilgili konuşan Dervişoğlu, ‘Saray bir koalisyon kurdu. Sarayın ortağı diğer ortağı adına sürekli açıklamalar yapıyor.  Biz saraydan görülmüyoruz ama şatodan takip ediliyoruz’ dedi. 

Akşener’i cumhurbaşkanı yapma iddiasıyla yola çıktık

Yerel seçimler hakkında da iddialı konuşan Dervişoğlu, ‘İzmir’de birinci parti olacağız diyorsak çok sayıda belediye alacağız anlamı çıkar. İzmir’de ve Türkiye’de birinci parti olacağız iddiasını ortaya koyuyoruz. Türkiye’de iktidar olabilmek ve Sayın Meral Akşener’i cumhurbaşkanı yapmak iddiasındayız. Parti bunun için kurulur’ dedi.

‘Devlet adamıysanız, ehliyet sahibi olup aldatılmayacaksınız!’

Dervişoğlu, ittifak iddiaları hakkında da şunları söyledi: Erdoğan’ın ittifaklara alışkın olduğunu söyledim. Bizimle mücadele etmek istiyorsa filmi geriye alsın, İmralı’ya gitsin Apo’yla, Pensilvianya’ya gitsin Feto’yla görüşsün. Papa’yı, Devlet Bahçeli’yi alsın ve gelsin karşımıza. Oslo da pazarlık yaptı mı? FETÖ denilen çeteyle ‘bunlar ne istiyorsa verdik’ türünden bir takım şeylere girildi mi? Elbette ki girildi. Onların yaptığı ittifakı tanımlıyorum. Ak trollerle bizim eski partimizin mensupları o alanda ilk ittifakı kurmuşlar. Söylediğimiz lafın arkasındayız. Aldatıldık, kandırıldık demekle olmuyor. Devlet adamıysanız, ehliyet sahibi olup aldatılmayacaksınız. Doğruları söylememiz onları biraz hırçınlaştırıyor. Biz sakiniz, onlar niye hırçınlaşıyor?

Partimizde kadın kolları yok

İYİ Parti’nin kadın kolları olmadığını belirten Dervişoğlu, ‘Kadınların o kadar talebi var ki neredeyse erkek kolları kuracağız. İzmir’in kadınlara verdiği önemi ve değeri bilirim. Belediye başkan adayı olduğum dönemde her listede ilk sırada kadın olacak demiştim. Partimizde de şu an yüzde 25 cinsiyet kotamız var. Sayın genel başkanımızın 3 kadın genel başkan yardımcısı da var. Bu delegede de böyle olacak. İzmir’in böylece daha fazla sahiplenmesi olacak’ dedi.

İYİ’ler evini açtı

Göreve geldiği süreçten bu yana gerçekleştirdiği çalışmaları kısaca özetleyen İYİ Parti İzmir İl Başkanı Yıldırım Ulupınar, ‘3 aylık dönemden sonra iyiler evini kurdu, odalarını yerleştirdi, misafirlerini ağırlamaya başladı. Şimdi şekil şartlarını yerine getirmek için genel merkezden gelen talimatları yerine getirdik. Kongrelerimiz geride kaldı. 10 Mart’ta İzmir il kongresi yapılacak. Sonra da 1 Nisan’da genel merkezin yapacağı büyük kongremiz var. 17 Şubat’ta iyilerin evinin açılışı var. Tüm İzmir’i davet ediyoruz. Sayın genel başkanımızın katılacağı bir açılış olacak. İl binamızı açtıktan sonra Karşıyaka’ya giderek Zübeyde Ana’yı ziyaret edeceğiz. Oradan müzeye geçeceğiz. Karşıyaka çarşısında bir yürüyüş yapılacak. Trafik el verirse de genel başkanımız akşam yemeğe katılacak’ diye konuştu.

Türkiye’nin normalleşmeye ihtiyacı var

‘17 Şubat programımız bizim açımızdan bir havai fişek olacaktır’ diyen Ulupınar, ‘Bu parti şu bu istedi diye kurulmadı. Bunu isteyen tek yer millet. Kardeş kavgası bitsin. Artık millet sokakta birbirine güler yüzle yaklaşmak istiyor. Türkiye’de bugüne kadar en tehlikeli gördüğüm şey terör ve ekonomiydi. Ancak artık bunların hepsini geçtim. Onlar düzeltilir. Ama bu kardeş kavgasının önüne geçilmez. Türkiye’nin normalleşmeye ihtiyacı var. İzmir’e çağrımdır. 17 Şubat’ta demokrasiye ve adalete olanlar gelip inançlarını tekrarlasınlar’ ifadelerini kullandı.