Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "Amerika kıtasını Kristof Kolomb'dan önce Müslümanlar keşfetti" açıklamasının ardından bir iddia da Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık'tan geldi. Işık, Dünya'nın Küre olduğunu ilk olarak Müslüman alimlerin ortaya çıkardığını söyledi.

Konya'da incelemelerde bulunan Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Sanayi Odası'nın 40'ıncı kuruluş yıldönümü nedeniyle Dedeman Otel'de düzenlenecek 'Sanayi Gecesi'ne katıldı.

Dünya'nın Küre olduğunu ilk Müslüman coğrafyacıların ortaya çıkardığını belirten Bakan Işık, şunları söyledi: "İslam dünyası binli yılların başında hatta daha da önce bugün hayatımızı kolaylaştıran, modern teknolojiye beşiklik eden pek çok buluşu gerçekleştirdi. Bilir misiniz sibernetik biliminin kurucusu El Cezeri'dir. Modern trigonometrinin kurucuları El Battani gibi İslam alimleridir. Pascal üçgeninin ilk mucidi Ebu'l Vefa'dır. Galileo'dan 700-800 yıl önce Halife Memunun talimatıyla Harezmi'nin başında olduğu 71 Müslüman matematik coğrafyacı dünyanın bugünkü şeklini bir Küre olarak ortaya çıkarmışlardır. Şu an bir orijinal nüshasını İstanbul'da Fuat Sezgin hocanın İslam Bilim ve Teknoloji Tarihi Müzesi'nde görebilirsiniz. Ortaçağ karanlığına Avrupa yaşarken, İslam alimleri dünyanın geleceğine yön veren buluşlar gerçekleştirmişler."