Mardin'in Dargeçit İlçesi'nde PKK'lı teröristlerin yola döşedikleri patlayıcıyı zırhlı polis aracı geçerken infilak ettirmesi sonucu 4 polisin şehit olmasından duyduğu üzüntüyü dile getiren Erdoğan, "Teröristlerin alçakça saldırısı sonucunda şehit olan 4 polisimize rahmet diliyorum. Milletimizin başı sağ olsun. Bin yıldır şehitlerimizin ve gazilerimizin fedakârlıkları ile yaşadığımız bu vatan, uğrunda dökülen tek damla kan, akıtılan göz yaşı boşa gitmemiştir. İnşallah bugün de boşa gitmeyecektir" dedi.

"BAZI ÜLKELERİN KENDİ ÇIKARLARINA GÖRE TERÖR ÖRGÜTLERİ ARASINDA AYRIM YAPMASINI KINIYORUM"

Erdoğan, "Türkiye terör, terörist ile mücadelesinde tek başına kalsa da sonuna kadar sürdürecektir. Bazı ülkelerin kendi çıkarlarına göre terör örgütleri arasında ayrım yaparak kimine karşı mücadele ederken, kimini de doğrudan ya da dolaylı desteklemesini şiddetle kınıyorum. Terör konusunda mücadelede batı başta olmak üzere tüm dünyayı iş birliği yapmaya davet ediyorum" diye konuştu.

"AKDENİZ'DE BOĞULAN SADECE MÜLTECİLER DEĞİL İNSANLIĞIMIZDIR, İNSANLIĞIMIZ"

Göçmen sorununa değinen Erdoğan, "Akdeniz'de boğulan sadece mülteciler değildir. Akdeniz'de boğulan insanlığımızdır, insanlığımız. Akdeniz'de bizi biz yapan değerler boğulmakta" dedi.