İşte Erdoğan’ın burada yaptığı konuşmadan satır başları:

Tüm TÜPRAŞ mensuplarını kutluyor bu büyük yatırımdan dolayı kendilerine şahsım ülkem ve milletim adına teşekkürlerimi sunuyorum. Konsorsiyumun İspanyol tarafına da ortaya çıkardıkları ortay eserden dolayı şükranlarımı ifade ediyorum. Türkiye olarak gerçekten büyük bir gurur gününü hep birlikte yaşıyoruz.

TÜRKİYE'YE YAPILAN EN BÜYÜK YATIRIM

İlave alt yapı projeleri dahil 3 milyar dolar tutarında bir hacme ulaşan ki, bunu özelleştirme sonrası yatırımlarla beraber yaklaşık 10 milyar dolar gibi bir yatırım olarak değerlendirmek mümkün. Türkiye’de şu ana kadar tek kalemde yapılmış en büyük sanayi yatırımımızı hizmete alıyoruz. Türkiye’ye bu büyük sanayi tesisini kazandırdıkları için TÜPRAŞ’a gönülden teşekkür ediyorum.

CARİ AÇIĞI 1 MİLYAR DOLAR AZALTACAK

İstihdama ihracata Türkiye’nin bir enerji üssüne dönüşmesine, cari açığın 1 milyar dolar gibi yüksek bir rakamda azalmasına bu büyük tesis vesile olacak. Irak Türkiye petrol boru hattı ile Türkiye enerjide önemli bir noktaya geldi. BTC ile bu konu değer kazandı. Şimdi TANAP’ın devreye alınmasıyla Türkiye’nin gücüne güç katıyoruz. 44 milyar dolar tutarındaki iki nükleer santral yatırımıyla Türkiye dünyanın merkez ülkesi konumuna yükselecek. Türkiye sadece bir transit ülke olmayacak. Bugün açtığımız bu ve benzeri yatırımlarla Türkiye enerjiye yön veren ülke konumuna yükselecek.

"SİSTEMATİK BİR ALGI OPERASYONU YÜRÜTÜYORLAR"

Bu büyük sanayi yatırımının Türkiye için farklı bir anlamı bulunuyor. Bir süredir Türkiye ekonomisine yönelik belli çevrelerin adeta sistematik bir algı operasyonu yürüttüklerini görüyoruz. Bazı gazeteler dergiler televizyonlar, uluslararası çevreler Türkiye ekonomisi hakkında gerçek dışı bir algıyı yerleştirmeye çalışıyorlar. Bütün bu operasyonlara, saldırılara rağmen, Türkiye’nin bugün tarihindeki en büyük sanayi tesisinin açılışını gerçekleştiriyor olması çok önemlidir. Son derece manidardır. Kim ne derse desin kervan yürüyor. Kim hangi operasyonu yaparsa yapsın Türkiye büyümeye, hedeflerine ilerlemeye devam ediyor.

"ONLARLA HİÇBİR ŞEKİLDE UZLAŞMAYACAĞIZ"

TÜPRAŞ’ın hiçbir yalana itibar etmeden bu büyük yatırımı gerçekleştirmiş olması, ekonomiyi karalayan bütün o çevrelere verilmiş en büyük cevaptır. Burada bir hususun altını da özellikle çizmek istiyorum, içerde ya da dışarda yalan haberler yalan manşetler yoluyla Türkiye’ye hala istikamet çizmeye çalışanlarla hiçbir şekilde uzlaşmayacağız. Onların önünde hiçbir şekilde diz çökmeyeceğiz. Şahsımın yada arkadaşlarının burada olmaları yada olmamaları hiç önemli değil. burası demokratik bir ülke. Biz seçimle geliyoruz. Millet takdir edince de seçimle gideriz. Aynı zamanda bizler faniyiz. Vakti zamanı gelince emaneti sahibine teslim edeceğiz. Ama unutulmasın ki millet burada ve her zaman var olacak.

Yeni Türkiye’nin kazanımlarına biz olsak da olmasak da millet her daim sahip çıkacak. Kirli işlere, kirli ittifaklara girenler başarılı olamayacaklarını görsünler, ve bundan bir an önce vazgeçsinler.

“CEVABINI ALIYORLAR”

Sevgili dostlar lütfen yalanlara bakmayın. Siz kuyruğuna basıldığı için feryat edenlere ortalığı velveleye verenlere bakmayın. Türkiye’de hamdolsun çok güzel gelişmeler yaşanıyor, çok daha güzel gelişmeler yaşanacak. Bütün bu yaşananlar normalleştirme sürecidir. Bu yaşananlar yeni Türkiye’ye yönelik tohumlarının atılış sürecidir. Türkiye’nin eski günlere döneceği umuduyla kirli ilişkilere yeltenenler, ittifakalar girenler bunun cevabını alıyorlar, almaya da devam edecekler.

“İNŞALLAH MEDYA GİRDİĞİ KİRLİ İLİŞKİLERDEN SIYRILACAK”

İnşallah medya dünyası girdiği kirli ilişkilerden sıyrılacaktır diye düşünüyorum. Kendisini bu tehlikeli vesayetten kurtulacaktır diye umuyorum. Şantaja, tehditlere uluslararası çevrelerin ülkemiz üzerinde milletimiz üzerinde kurdukları kumpaslara bu millet gelmiyor gelmeyecektir. Vatanını seven insaf sahibi vicdan sahibi herkesi bu kirli odaklara bu kirli çevrelere cesur bir duruşla cevap vermesini özellikle hatırlatmak istiyorum.

“YALPALAYAN DEĞİL OMURGALI DURUŞLAR ÇOK ÖNEMLİ”

Her zaman söylüyorum bitaraf olan bertaraf olur. Onun için tarafımızı çok iyi belirlememiz lazım. Duruşumuz çok önemli. Ama yalpalayan değil omurgalı duruşlar çok önemli. Omurgalı durduğumuz zaman millet kazanacaktır. Millet kazandığı zaman Türkiye kazanacaktır.

“DÜN BAĞIMSIZ SAVCILAR TARAFINDAN BAŞLATILAN…”

Ülkesinin bağımsızlığı karşısında saf tutmayan milletin kararıyla yok olup gitmeye mahkumdur. Maşalara paralel yapılara kol kanat gerenler er ya da geç onlar da mahcup olacaklardır. Ekonomi siyaset ve medya dünyasının hiç tereddüt etmeden saf tutacaklarına ben gönülden inanıyorum. Bu vesileyle dün bağımsız savcılar tarafından başlatılan ve tamamen hukuk içinde yürütülen operasyon karşısında, içerde ve dışarda haddi aşan insafı aşan bazı tepkiler sergileniyor. Eski Türkiye’nin bütün aktörleri, tüm taraflar ittifak halinde koro halinde, savcılarımıza hakimlerimize belli merkezlerden idare edilen bir baskıyı uygulamaya  çalışıyor.

AB’YE TEPKİ: NEYE GÖRE BU AÇIKLAMAYI YAPIYORSUN

Düşünebiliyor musunuz, adımlar atıldığı anda AB’den hemen birisi çıkıyor açıklama yapıyor. Sen neye göre bu açıklamayı yapıyorsun? Neyi biliyorsun? 50 yıldır bu ülkeyi AB kapısında bekletenler acaba bu atılan adımın ne olduğunu biliyor musunuz? Ulusal güvenliğimizi tehdit eden unsurlar, ister basın mensubu olsun, ister şu olsun bu olsun, gerekli cevabı alacaklardır. Onları bizim egemen duruma getirmemiz mümkün değildir.

“AB ALIR MI ALMAZ MI BÖYLE BİR DERDİMİZ YOK”

Acaba AB ne der, acaba AB bizi alır mı almaz mı, bizim böyle bir derdimiz yok, lütfen siz kendi aklınızı kendinize saklayın. Şunu da söyleyeyim, AB eğer çok dürüstse, burada Sabancı Grubu'nun kardeşini çıkıp da işyerinde katleden bir Fehriye Erdal’ı bir kapıdan alıp bir kapıdan bırakanlar hukuk adına cevap verebilirler mi?

Avrupa’da  7 tane vatandaşımızı öldürenler, basın mensupları dahi yargıya sokulmadılar. TRT dahi sokulmadı. Hala cevabı yok. Kundaklanarak, bizim oradaki kardeşlerimizin evleri yakıldı ve 7 kişi öldü. Failleri hakkında hala bir cevap yok. Bunlara cevap verin. Ben bir ülkenin başındaki şahısla görüşüyorum. Dosyaları veriyorum.

Terör örgütüyle ilgili diyor ki 4 bin tane açtığımız dava var. 'Netice' diyorum, netice yok. Avrupa’nın şu anda en güçlü ülkesi. Almanya’dan bahsediyorum. Peki böyle bir ülke PKK ile alakalı bu dosyalar veriliyor hiçbir netice yok diyorsunuz ama kalkıp benim ülkeme yönelik operasyon yönetmek istiyorsunuz. Kusura bakmayın, AB ulusal güvenliğimizi tehdit eden bu unsurlarla ilgili, hukukun attığı adıma kendisini müdahale etme yetkisi aramasın, lütfen kendi işine baksın.

Şunu herkesin bilmesi lazım, hakim ve savcılarımızın korkutulmasına etki altına alınmasına asla ve asla biz fırsat vermeyiz, vermeyeceğiz. Atılacak olan her adım hukuk içinde atılacak. Bütün işleyiş hukuk içinde olacak, karar da inşallah hukuk demokrasi yasalar ve vicdan  çerçevesinde verilecek. Normalleşen, normalleşmeye başlayan hukuk sistemi hiçbir masumun ceza almasına müsaade etmeyecektir.

"İKİ GÖZÜ GÖRMEYEN BİRİNİ İÇERİ ALANLAR BUNLARDI"

Yapanın yanına kar kaldığı zamanlar sona ermiştir. Açıkça söylüyorlar, 17 yıl iki gözü görmeyen bir insanı bütün bir operasyonun başı diye yakalayıp içeri alanlar bunlardı. Bu sürecin bedelini ödüyorlar ve ödeyecekler.
Onlar bağıracaklar, belki de ağlayacaklar. Onlar da güneyde sevdiklerini arkaya alarak ihanetlerini tescillemeye devam edecekler. Basın özgürlüğü diyorlar alakası yok.
Bize zaman zaman gelirler.

Uluslararası camiadan da gelirler. İçeride gazeteciler var dediler, yığınla sayı çıkardılar. Adet kaç biliyor musunuz 7 tane… 7 kişinin suçları ellerinde silah bulundurmaya kadar, bekçi öldürmeye kadar bütün belgeleri önlerine koydum.
Şimdi ne diyorsunuz? İlginçtir, bunların davalarının yeniden açılmasını istiyorlar. Artık eski Türkiye yok, Yeni Türkiye.

ÇÖZÜM SÜRECİ

Biz çözüm sürecini de daha güçlendireceğiz. Kardeşliği, demokrasiyi daha da çoğaltacağız. Yeni Türkiye’ye yeni eserler kazandırmaya devam edeceğiz.

KÖRFEZ GEÇİŞİ BİTİYOR

Az önce helikopterle gelirken körfez kulelerini gördüm. Yılbaşı itibariyle artık kulelerin yükselmesi bitecek. Bu körfezi artık dolaşmaya son vereceğiz.
Vakit nakittir değerlendirmesini bu eserle göreceğiz. Üçüncü köprü de bitmek üzere. Yeni Türkiye’nin sinyalleridir bunlar. Bunu hafife almaya kimsenin gücü yetmeyecek.
Bu büyük gururu yaşattığı için Koç grubuna teşekkür ediyorum.
İspanyol ortaklara şükranlarımı iletiyorum.