Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda 1 Mayıs İşçi Bayramı münasebetiyle farklı sektörlerden işçileri kabul etti. Cumhurbaşkanı Erdoğan, kabulde yaptığı konuşmada, Partilerin seçim vaatleri arasında yer alan asgari ücrete ilişkin, "Bu yıl itibariyle öyle zannediyorum ki bu rakam herhalde 1000 lira gibi. Bir tanesi 1500, diğeri 1800, diğeri 5000 diyor. Eğer bu rekabete, açık arttımaya bakarsak, herhalde en fazla oyu 5000 bini söyleyen alıyor değil mi? Bunlar asgari ücretin ne olduğunun farkında değiller. Biz geldiğimizde 184 liraydı. Şimdi 1000 liraya çıktı. Asgari ücrette 5 kattan fazla artış var" dedi.

"ÖRGÜTLENME VE HAK ARAMA MÜCADELENİZİ DE BU ÇERÇEVEDE DESTEKLİYORUM"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'nü bu anlamda değerlendirmemiz lazım. Bu anlamda yapılacak her türlü süreci destekleyeceğimi, işçilerimizle sonuna kadar kol kola sonuna kadar yürüyeceğimi belirtmek istiyorum. Her işçinin emeği benim nazarımda kutsaldır. Örgütlenme ve hak arama mücadelenizi de bu çerçevede destekliyorum. Hakkımızı sonuna kadar arayacağız ama şiddete vandallığa yer vermeyeceğiz. Türkiye geçmişte çalıştığı fabrikayı yakan, yıkan ekmek yediği tezgahı parçalayan işçi hareketleri gördü. İnsan ekmek yediği tezgahı parçalamaz. Bunu yapan, milletinin istikbaline ihanet etmiş demektir" ifadelerini kullandı.

"BAŞKA ÜLKELERDE AYNI ŞEYLER YAŞANINCA OLAN ÜÇ MAYMUNU OYNUYORLAR ORADA ÖLDÜREN O ZENCİ İNSAN DEĞİL Mİ?"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Ülkemizde 2013 baharından beri, çok ibret verici bazı hadiseler yaşadık. Yaşamaya devam ediyoruz. Gezi'yle başlayan süreçte dış basın Türkiye'yi tenkit etmişlerdir. Gezi olayları sırasında canlı yayın yaparak Türkiye'yi karalayanların başka ülkelerde aynı şeyler yaşanınca olan üç maymunu oynuyorlar. Orada öldüren o zenci insan değil mi? En son Amerika'da yaşananlarla ilgili tek kelime yok. Hiç eleştiri yok. Niçin? Çünkü bunların derdi demokrasi, insan hakları değil" diye konuştu.

"OBAMA'NIN GÖSTERİCİLERE YAPTIĞI ELEŞTİRİLERİ GÖRMEZDEN GELMEYİ TERCİH ETTİLER"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "İdam kararları var Mısır'da. Ses var mı batıda. Soruyorum neden sesiniz çıkmıyor? Onlarla aynı masada oturmadığım zaman da neden oturmuyorsunuz diyorsunuz. İçişlerine karışmak olarak değerlendiriyorsunuz. Hayır ben insanım. İdama mahkum olanlar da insan. Bunlar terörist değil. Sandıktan çıktığı halde hakları darbe ile ellerinden alınan insanlar. Türkiye'de de aynı çifte standardı uygulayanlar var. Bizdeki vandallara çapulcu dediğimiz için bizi adeta linç edeneler, Amerika'daki göstericilere, çapulcu veya, eşkıya denmesinden hiç rahatsız olmadılar. Obama'nın göstericilere yaptığı eleştirileri görmezden gelmeyi tercih ettiler" açıklamasında bulundu.

"MİLİ GÜVENLİK SİYASET BELGESİ İÇİNDE YER ALAN MADDELER BİR DELİL TEŞKİL EDECEKTİR"

MGK'da alınan paralel yapı ile mücadele kararlarına değinen Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Ülkemizde, Gezi olaylarının ardından 17-25 Aralık darbe teşebbüsü yaşandı. Yıllarca, sinsice örgütlenmiş bir yapı emniyet ve hukuk darbesi yoluyla ülkemizi ele geçirmeye çalıştı. Hala da gayret ediyorlar. Son olayları gördünüz. Yetkisi olmadığı halde kalkıp yetki kullanıyor. Ama işte en son MGK'da aldığımız kararla Mili Güvenlik Siyaset belgesiyle legal görünüm altındaki illegal yapılanmaları artık oraya koyduk ve tavsiye kararı olarak gönderdik. Artık her yerde, Mili Güvenlik Siyaset belgesi içinde yer alan maddeler bir delil teşkil edecektir" diye konuştu.

"PARALEL İHANET ÇETESİ, BÖLÜCÜ ÖRGÜT İLE EL ELE VERMİŞ YENİ PLANLAR PEŞİNDE KOŞUYOR"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Şimdi bu paralel ihanet çetesi, bölücü örgüt ile el ele vermiş yeni planlar peşinde koşuyor. Medyalarında, bölücü örgütün güdümündeki partiyi adeta yere göğe sığdıramıyorlar. Arka kapılardan girip görüşmeler yapıyorlar. Muhtemelen seçimleri manipüle etmeye yönelik kirli tezgahlar kuruyorlar. Aslında bunlar aynı bataklığın ürettiği hastalıklar. Tek amaçları Türkiye'nin önünü kesmek" açıklamasında bulundu.

"BİRİ KURŞUNLA DİĞERİ KUMPASLA MİLLETİMİZİN İSTİKBALİNE, İSTİKLALİNE KAST EDİYOR"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Dünyanın neresinde uzantıları varsa orada çalışıyorlar. Biri silahlı teröristleri ile diğeri yargı, emniyet ve devletin tüm kurumları içine sızmış militanlarıyla aynı gayeye hizmet ediyorlar. Biri insan katlediyor diğeri hukuku. Biri kurşunla diğeri kumpasla milletimizin istikbaline, istiklaline kast ediyor. Önümüzdeki seçimleri hedeflerine ulaşmak için bir fırsata dönüştürme peşindeler. Ama başaramayacaklar" diye konuştu.

"ÇÖZÜM SÜRECİNİN HERHANGİ BİR ÖRGÜTÜN, PARTİNİN İSTİSMAR ARACI OLARAK KULLANILMASI SÖZ KONUSU OLAMAZ"

Çözüm sürecine ilişkin Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Demokrasi ve ekonomide kazandığımız başarıları tehlikeye sokmayız. Çözüm sürecini başlatan siyasi irade olarak kararlılığımızdır. Çözüm sürecinin herhangi bir örgütün, partinin istismar aracı olarak kullanılması söz konusu olamaz" dedi.

"BÜYÜYEN, GÜÇLENEN TÜRKİYE'Yİ, YAĞMALAMA KOALİSYONU KURMANIN YOLLARINI ARIYORLAR"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Çok enteresan bir şey, Süleyman Şah Türbesi'nden hareket halindeki tank arıza yapmış. Kalkıyor terör destekli partinin vekili diyor ki biz kurtardık tankı. Tamamen yalan. Sen ne anlarsın tankı tamir edip, orduya teslim etmekten? Senin böyle bir derdin mi var? Son olarak da büyüyen, güçlenen Türkiye'yi, yağmalama koalisyonu kurmanın yollarını arıyorlar. Bizi hukuk üzerinden vurmak isteyenler de başarılı olamayacaklar. 1970'li yılları, 1990'lı yılları unutmadık" açıklamasında bulundu.

"ŞAŞIYORUM BUGÜNLERDE ASGARİ ÜCRET AÇIK ARTIRMAYA ÇIKARILDI"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "İnanın şaşıyorum bugünlerde. Cumhurbaşkanı olarak şimdi bugünlerde asgari ücret açık artırmaya çıkarıldı. Devletin belirlediği bir ücret var" dedi.

"ASGARİ ÜCRET HERHALDE BİN TL GİBİ"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Partilerin seçim vaatleri arasında yer alan asgari ücrete ilişkin Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bu yıl itibariyle öyle zannediyorum ki bu rakam herhalde 1000 lira gibi. Bir tanesi 1500, diğeri 1800, diğeri 5000 diyor. Eğer bu rekabete, açık arttırmaya bakarsak, herhalde en fazla oyu 5000 bini söyleyen alıyor değil mi? Bunlar asgari ücretin ne olduğunun farkında değiller" dedi.

"ASGARİ ÜCRETi SİYASİ LİDER BELİRLEYEMEZ"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "1000 ile neyi garanti altına alır devlet? Sosyal güvencesini kontrol altına alıyor. Bu bir güvencedir, korumadır. İşveren daha fazla verecekse versin önü açık. Ama bir siyasi lider bunu belirleyemez. Ama maalesef bazı yerlerde güvence vermeden insan çalıştıranlar var. Doğu'da oluyor özellikle. Bunların hepsi de hesapsız kitapsız, desteksiz atılan rakamlar" diye konuştu.

"ASGARİ ÜCRETTE 5 KATTAN FAZLA ARTIŞ VAR"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Son bu maden olaylarından sonra çalışma saatlerini ele almamız lazım dedik. Ben dedim bunu 7 yapmamız lazım, 7,5'ta karar kıldılar. Emsalleriyle mukayese edilmeyecek bir noktadayız. Biz geldiğimizde 184 liraydı. Şimdi 1000 liraya çıktı. Asgari ücrette 5 kattan fazla artış var" dedi.

"HASTANELER REZİLLİKTİ"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Hastaneler rezillikti. Nerelerden nerelere geldik. Eskiden nasıldı bir düşünün. Şehir hastaneleri kuruyoruz şimdi. Bazı girişimlerim oldu. Bu şehir hastanesine girdiği zaman bütün problemlerini orada bitirip oradan çıkacak. Hastanenin dışında sedyenin üzerinde hasta taşınıyordu. Şimdi helikopter ambulansımız bile var. Sağlık sıradan bir olay değil. Sağlık olmasa neye yarar?" dedi.

"MARMARAY'I GÖRÜNCE BATI DÜNYASI ŞAŞIRIYOR"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Biz çok zor şartlarda okuduk. Kitap bulamazdık. Buralardan geldik. Ama şimdi birinci hamur kağıtla kitaplarını veriyoruz yavrularımızın. Adalette, eğitimde, ulaşımda bu ülkede 79 senede 6100 km yol yapıldı. 12 senede 17 bin km bölünmüş yol yapıldı. Marmaray'ı görünce batı dünyası şaşırıyor. Avrasya tüneli önümüzdeki hafta bitiyor. Üçüncü köprü bu yıl sonuna kadar yetişebilir, sonra da yüksek hızlı tren. Bunları 15 sene önce konuşsak inanır mıydınız? İman o kadar önemli bir şeydir ki tekeden bile süt çıkartır. Bu çok önemli bir şey" diye konuştu.

"BUNLARA SANDIKTA CEVAP VERMEK LAZIM"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Geldiğimizde 26 havalimanı vardı, şimdi 53 oldu. Biz yapıyoruz onları yıkıyor. Ağrı'da, Kars'ta makineleri yıkıyorlar. Yaptığın nedir? Asla ayrım yapmıyoruz, yapmıyorum. Hakkari'deki kardeşim neden karadan gelsin diyorum. Yok olmaz diyorlar. Kim diyor? Terörist. Bunlara sandıkta cevap vermek lazım. Hakkari Havalimanı'nı da bütün engellemelere rağmen açacağız" dedi.

"TÜRKİYE'NİN YÖNETİMİNE TALİPLER. ALLAH BETERİNDEN SAKLASIN"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bunların engellemelerine rağmen bir ufuk var. Ulaşacağız. Hayal bile kuramayacak kadar körleşmiş bir zihniyetleri var. bir taraftan da şimdi Türkiye'nin yönetimine talipler. Allah beterinden saklasın. Türkiye büyüdükçe her ferdin yararlanması için çalışmaya devam edeceğiz" dedi.