CNR EXPO Fuar Merkezi'nde düzenlenen 16. MÜSİAD EXPO ve 20. Uluslararası İş Forumu Kongresi'nde konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Donald Trump'ın başkan seçilmesi ile ilgili açıklama yaptı. Konuşmasında HDP'li vekilleri de eleştiren Erdoğan, "Bunun hesabını vereceksin. Vermediğin takdirde de bedelini ödeyeceksin. Siz meydan okudunuz 'arkamızda PKK, PYD, YPG var' dediniz. Gelsin onlar sizi kurtarsın" şeklinde konuştu.

Amerika'da demokratların iki dönemin sonunda iktidarı cumhuriyetçilere devrettiğini belirten Erdoğan, bu tercihle birlikte Amerika'da yeni bir dönemin başladığını söyledi.

"Temenni ederim ki Amerikan halkının bu tercihi dünyaya gerek temel hak ve özgürlükler noktasında gerek demokrasi noktasında gerekse bölgemizdeki gelişmeler noktasında hayırlı adımların atılmasına vesile olur." diyen Erdoğan, Amerikan halkının bu tercihini hayra yormak gerektiğini belirtti.


Avrupa'ya eleştiri

Avrupa'yı terörle mücadele konusunda eleştiren Erdoğan, sadece HDP'lilerin değil başka milletvekillerinin de dokunulmazlığının kalktığını belirterek, yargının üzerine düşeni yaptığını iddia etti. Yargı görevini yaparken, bazılarının Avrupa'ya kaçtığını söyleyen Erdoğan, bu teröristlere kim kapısını açıyor diye konuştu. Ülkenin yöneticilerinin, cumhurbaşkanlarının, başbakanlarının, bakanların bunlara kapılarını açtığını belirten Erdoğan, Türkiye'nin batının teröristlerine kapıyı açması durumunda bu kişilerin duruşu nasıl olurdu diye sordu. Erdoğan şöyle devam etti: Bumerang gibi sizi vuracaktır. Çok kötü vuracaktır. Bir taraftan PKK'yı terör örgütü ilan edeceksin öbür taraftan terör örgüt PKK'nın yönetimlerine Avrupa Parlamentosu'nun kapılarını, koridorlarını açacaksın. Böyle sakat bir anlayış olabilir mi? Buna evet demek mümkün mü? Bu ikiyüzlülüğün ta kendisi. Dürüst olun dürüst. Siyaseti dürüst yapın"


AB'ye eleştiri

Avrupa Birliği'ni de eleştiren Erdoğan,  "Utanmadan, sıkılmadan kalkmış ne diyorlar. 'Türkiye'nin AB müzakereleri gözden geçirilmelidir.' Geç kaldınız yav. Hadi bir an önce gözden geçirin. Bir an önce gözden geçirin. Ama ertelemeyin ha nihai kararınız verin" şeklinde konuştu.

Bunun hesabını vereceksin

HDP'li vekillerin tutuklanması ile ilgili de konuşan Erdoğan, kendilerinin siyaset için kapıları açtığını, ancak parlamentoya girenlerin devlete meydan okuduğunu söyledi. Meydan okuyanların 'Sen beni sorguya çağıramazsın' dediğini belirten Erdoğan, "Kimsin sen? Dokunulmazlığın kaldırılmış tabi ki yargı seni yargılayacak. Bunun hesabını vereceksin. Vermediğin takdirde de bedelini ödeyeceksin. Siz meydan okudunuz 'arkamızda PKK, PYD, YPG var' dediniz. Gelsin onlar sizi kurtarsın" şeklinde konuştu.