Cemaat'e yönelik operasyonların ardından sert açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, bugün hızlı tren hattı açılışı için Konya'ya gitti. Açılış öncesi açıklamalarda bulunan Erdoğan, sözlerine Pakistan halkına başsağlığı dileyerek başladı.

Konuşmasında 14 Aralık'ta Cemaat'e yönelik başlatılan operasyona değinen Erdoğan, isim vermeden Fethullah Gülen'e ağır eleştirilerde bulundu. Erdoğan "Pensilvanya açıklama yapıyor. Bakıyorsunuz şahsıma yönelik çok çirkin benzetmeler. Beddua seansları. Şimdi daha da enteresan bir açıklama yaptı. Gazetelerden alınan onun kendi takımı için onların yerinde olmak isterdim diyor. Senin elini kolunu bağlayan yok ki gel onların yanına, gel onların yerine, kimse sana gelme demiyor, Çok istiyorsan onların yanına gel. Biz Türkiye'yi hoca görüntüsü altındaki şaklabanlara teslim etmeyeceğiz" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları;

Cumhurbaşkanı Erdoğan konuşmasına Pakistan'da okula yapılan saldırıya duyduğu üzüntüyü dile getirerek başladı. Erdoğan Pakistan halkına başsağlığı dileyerek, yaralılara acil şifalar diledi.

KONYA'YA TEŞEKKÜR ETTİ

"Konya'ya bir teşekkürüm var. 9 Ağustos'da Konya'da muhteşem bir buluşma gerçekleştirdik. Konya'daki o muhteşem final benim için çok değerli. Konya'da yaptığım son miting Başbakan olarak yaptığım son mitingdi. Burada bir dönemin kapanışını ve bir dönemin başlangıcını yaptık. 10 Ağustos'ta da Konya kendisinden bekleneni yaptı ve milletin adamına, milli iradeye sahip çıktı.

Bugün Hz. Mevlana'nın 741. Vuslat günündeyiz. Bugün Konya'nın en büyük kapalı spor salonunda bu vuslatı kutlayacağız.

"KISA SÜRE SONRA RABİA OLACAK İNŞALLAH"

Konya'yı İstanbul'a YHT ile bağlıyoruz. 2009'da Ankara ile Eskişehir'i birbirine kavuşturduk. 2013'de bu kez Konya ile Eskişehir YHT ile buluştu. İşte bugün bir başka adım atıyoruz. Konya ile İstanbul'u da ekliyoruz. Hasret bugün vuslata dönüşüyor. Bugünden itibaren Konya-İstanbul arası ne 10 ne 13 saat. 4 saat 15 dakika. Kısa bir süre sonra Rabia olacak inşallah Rabia…

"ONLARIN BİR HESABI VARSA..."

İnsanın insan gibi yaşadığını maalesef uzaktan seyrediyorduk. İtirazlarımızı taleplerimizi kimse duymuyordu. Yasaklara yolsuzluklara kimse dur diyemiyordu. Bu kötü gidişi durdurmaya yönelik siyasetlerin önü kesiliyordu. Darbelerle Türkiye'nin yürüyüşü kesintiye uğratılıyordu. Ama onların bir hesabı varsa Allah'ın bir hesabı vardır.

"NE YAPTIYSAK İTİBARIMIZ İÇİN YAPTIK"

12 yıl boyunca ne yaptıysak sizin için, vatanımız için bayrağımız için itibarımız için yaptık.
Bizim 12 yıl içinde attığımız her adım birilerini rahatsız etti. Eski Türkiye'nin yolsuzluğundan beslenenler büyüyen ekonomiden rahatsız oldular. Dökülen kandan beslenen vampirler umuttan rahatsız oldular. Biz ne dedik, bu dünyada biz de varız dedik. Bu denklemde biz de varız dedik. Ne dedik dünya beşten büyüktür dedik.

"BÜTÜN KUMPASLARI BOZDUK"

Yeni havalimanlarından büyük projelerimizden rahatsız oldular. Filistin, Mısır dememizden, darbeye karşı çıkmamızdan, Suriye ile ilgili orada olanların lanetlememizden, milli birlik dememizden, çözüm dememizden rahatsız oldular. Defalarca engellemek istediler, tuzak kurdular. Allah'a sonsuz hamd-u senalar olsun yılmadık, yıkılmadık. Vazgeçmedik, boyun eğmedik. Bütün tuzak ve kumpaslarını bozduk altüst ettik.

"YOLSUZLUK OLMADIĞI ORTAYA ÇIKTI"

Bir yandan gözaltılar yapıldı bir yandan medya üzerinden sistemli şekilde önceden hazırlanmış düzmece haberler servis ediliyordu. Adına yolsuzluk operasyonu denildi ama o gün meselenin yolsuzluk olmadığı ortaya çıktı. Çok açık bir şekilde hükümeti devirmeye yönelik bir hareketti. Karanlık güçler işbirliği yapmış bir senaryo yazmış bu senaryoyu uygulamaya başladı.

"BUNLARIN ASIL NİYETLERİNİ GÖRDÜK"

Dikkat ederseniz yönetmenlerden bir tanesi açıkladı. Senaryoyu yazdılar elimize verdiler biz de oynadık. Bizim o gün boyun eğeceğimizi darbeye razı olacağımızı zannettiler. Ama biz o gün Konya'daydık. Konya'nın rahmeti ve duası üzerimizdeydi.

17 Aralık'ın ardından 25 Aralık'ta planladıkları asıl tezgah polislerin bilgisayarından çıktı. O darbe girişimi tescillendi. Başbakanı kesin devireceklerini düşünerek sonradan kullanacakları fezlekeye dönemin başbakanı ifadesini bile yazmışlar. Ben görevdeyim 17-25 Aralık sonrasında bunların asıl niyetlerini daha net gördük.

"SİZLER BU TUZAĞI GÖRDÜNÜZ"

İddialarının iftiralarının çirkefliklerinin nasıl sınır tanımadığını milletçe müşahade ettik. Sizler bu oyunu bu tuzağı gördünüz. Sizler önce 30 Mart'ta ardından 10 Ağustos'ta bizim yanımızda oldunuz. Sizden aldığımız güçle bu darbenin hesabını sormaya başladık. Kimlerin yan yana durduğunu ittifak yaptığını görün. Asıl meseleyi de asıl niyeti de daha iyi anlayacaksınız. Eski Türkiye'nin ne kadar aktörü varsa şu anda kucaklaşıyorlar. Birbirlerine methiye düzüyorlar. Düşman kardeşler seçimde birbirlerini destekliyorlar. Kasetlerin diyetlerini ödüyorlar. Şantaj ve tehditlere boyun eğerek üst aklın talimatlarına boyun eğerek diyet ödüyorlar.

"SENİN ELİNİN KOLUNU BAĞLAYAN YOK Kİ"

Pensilvanya açıklama yapıyor. Bakıyorsunuz şahsıma yönelik çok çirkin benzetmeler. Beddua seansları. Şimdi daha da enteresan bir açıklama yaptı. Gazetelerden alınan onun kendi takımı için onların yerinde olmak isterdim diyor. Senin elini kolunu bağlayan yok ki gel onların yanına, gel onların yerine, kimse sana gelme demiyor, çok istiyorsan onların yanına gel. Pensilvanya'da koruma altında olanlar buraya gelemez. Neler yaptıklarını biliyorlar.

Bırakın onlar Türkiye düşmanlarıyla birlikte hareket etsin. Uluslararası kirli odaklarla güneydeki sevdikleri ülkeyle hareket etsinler. Biz buraya milletle geldik, milletle yürüyoruz.

"KURUMLARIMIZI BUNLARDAN TEMİZLEDİK"

Size bir sözümüz var bu haşhaşilerden hesap soracağız dedik. İnlerine gireceğiz dedik. Verdiğimiz sözü tutuyoruz tutacağız. İnlerine girdik ihanetlerini tescilledik daha da fazlasını yapacağız. Darbe girişimi yapanlara hesap sorduk daha da soracağız. Basın özgürlüğü kısıtlanıyor diye Türkiye'yi karalamaya çalışanların da oyununu bozacağız. Emniyette oyunu bozduk, yargıda da oyunu bozacağız. Kurumlarımızı bu urlardan temizledik, temizliyoruz.

AVRUPA BİRLİĞİ'NE SERT ELEŞTİRİ

Avrupa Birliği içinde birileri çıkıyor Türkiye'de hukuk içinde yapılan operasyonla ilgili peşin hükümler veriyor. Beyler geçti o günler. İstediğiniz manşeti atın. İstediğiniz yalan haberi yazın. İstediğiniz tweeti atın. Türkiye aleyhine açıklama yapın. Biz kendi istikametimizi kendimiz belirleriz. Kendi rotamızı kendimiz çizeriz. Mürebbiye edasıyla parmak sallayarak Türkiye'ye akıl vermeye çalışanlar karşılarında eski Türkiye'nin olmadığını artık anlasınlar. Türkiye'ye demokrasi dersi vereceklermiş. Bir zahmet buraya gel de Türkiye sana demokrasi dersi versin. Sana Mısır'ı anlatalım, Suriye üzerinden insanlık dersi verelim. Sen önce git Avrupa Birliği içinde yükselen ırkçılığı islamofobi ve ayrımcılığın hesabını ver.

"TÜRKİYE SİZİN GÜNAH KEÇİNİZ DEĞİL"

Kapattığınız gazetelerin hesabını verdiniz mi? Sabancı'yı gelip de kendi genel merkezinde öldüren o teröristi kaç kez yakaladınız öbür kapıdan çıkardınız. Elini kolunu sallayarak dolaşıyor. Aynı şekilde yedi tane oradaki soydaşımız o ırkçı faşistler ne yazık ki öldürdüler. Basın mensuplarını onların yargılanması sürecine dahil etmek istemediler. AB önce aynaya baksın. Türkiye sizin günah keçiniz değil.

"HOCA GÖRÜNÜMLÜ ŞAKLABANLARA..."

1929 tarihinde 55 yıl önce üyelik başvurusunda bulunduk. Tam 10 yıl önce bugün 17 Aralık 2004'te müzakerelere başlama kararı aldık. 55 yıldır özellikle son 10 yıldır bizi oyalıyorlar. Daha doğrusu oyalamanın gayreti içindeler. Hiç kusura bakmasınlar. Biz AB'nin kapıkulu değiliz. Biz millet olma şuuru içinde alacaklarsa alırlar, almazlarla almazlar. Bu sözlerimizden de rahatsız oluyorlar. Niye rahatsız oluyorsun? Uluslararası adalet diye bir anlayış var. Mısır'da Ukrayna'da Suriye'de Filistin'de sustunuz. Ne zaman adaleti haykıracaksınız? Türkiye'de darbe girişimlerine destek oluyorsunuz. Bu ülkeyi maşalara asla teslim etmeyeceğiz. İhanet şebekelerine paralel devlet yapılanmalarına hoca görünümü altındaki şaklabanlara asla teslim etmeyeceğiz.

HIZLI TREN BİR HAFTA ÜCRETSİZ

Şu anda Pakistan'daki olayı gördünüz. 130'u aşkın yavruyu şehit ediyorlar. DEAŞ diye bir şey çıktı. Neler yaptığını görüyorsunuz. DEAŞ Irak'ta neler yaptı. Suriye'de neler yapıyor. Ben inanıyorum ki millet bütün kazanımlarına özellikle de istiklaline sımsıkı sahip çıkmaya devam edecek. Bu hazımsızlara rağmen biz Türkiye'ye eserler kazandırmaya devam edeceğiz. İnşallah Konya İstanbul arasındaki hızlı tren bir hafta ücretsiz olarak size hizmet verecek."