Romanya'da açıklama yapan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dün şehit edilen Savcı Mehmet Selim Kiraz ile ilgili olarak 'savcımız haince, canice şehit edildi' dedi. İstanbul Kartal AKP İlçe teşkilatı binasına bir kişinin silahlı girmesini de değerlendiren Erdoğan, saldırının “çözüm sürecini baltalamaya yönelik bir tavır”  olduğunu iddia etti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Savcı Mehmet Selim Kiraz’ın teröristler tarafından şehit edilmesi ve düzenlenen operasyonla ilgili Romanya’da konuştu. Savcının “haince, canice” şehit edildiğini vurgulayan Erdoğan, “Tabii kendileri de bu arada güvenlik güçlerimiz tarafından bunun bedelini ağır ödediler.” dedi. Erdoğan, AK Parti’nin Kartal ilçe teşkilatına yönelik saldırıyı ise “çözüm sürecini baltalamaya yönelik bir tavır” olarak değerlendirdi.

Romanya Cumhurbaşkanı Klaus Iohannis ile ortak basın toplantısı düzenleyen Erdoğan, “Terörizm bir bölgenin sorunu değil, tüm dünyanın ortak sorunudur. Buna karşı da dayanışma içerisinde bu mücadeleyi sürdürmemiz gerekiyor.” dedi.

Şehit savcıya Allah’tan rahmet dileyen Erdoğan, “Rabbim şehidimizi cennetiyle, cemaliyle inşallah müşerref kılar.” dedi. Savcının eşine ve ailesine baş sağlığı dileklerini gönderen Erdoğan, bu akşam kendilerine taziye ziyaretinde de bulunacağı bilgisini verdi. Erdoğan, bu sebeple Romen mevkidaşının onuruna vermesi planlanan yemeği iptal ederek Türkiye’ye erken dönecek.

"ÇÖZÜM SÜRECİNİ BALTALAMAYA YÖNELİK"

Bugün AK Parti’nin Kartal ilçe teşkilatına yapılan saldırısını da “özellikle çözüm sürecine yönelik bir tavır olarak görüyorum” sözleriyle değerlendiren Erdoğan, şöyle devam etti: “Çözüm sürecini baltalamaya yönelik bir tavır olarak görüyorum. Demokrasiye inanmayanların, demokrasiyi hazmedemeyenlerin bir tavrı olarak görüyorum. Tabii ki bütün bunlar bilinmelidir ki, demokrasi bu tür saldırılara pes edecek kadar basit bir sistem değildir. Demokrasiye inananların da bu tür teröristlerin karşısında hep birlikte durması şarttır, diye inanıyorum. Ben de ülkemin cumhurbaşkanı olarak, milletimin seçmiş olduğu cumhurbaşkanı olarak buna sonuna kadar gerekli mücadeleyi verecek ve direneceğiz.”

İKİ SAAT ERKEN DÖNECEK

Romanya temaslarını sürdüren Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bükreş'te akşam katılacağı programları iptal etti. Erdoğan, Savcı Mehmet Selim Kiraz'ın şehit düşmesi nedeniyle Türkiye'ye erken dönecek.

Romanya Cumhurbaşkanı Iohannis'in Erdoğan onuruna vereceği yemek iptal edidi.    

Türkiye'ye dönüşü iki saat önceye alınan Erdoğan'ı taşıyan uçağın Ankara yerine İstanbul'a ineceği belirtildi.