Başbakan Erdoğan AK Parti İl Başkanları toplantısında yaptığı konuşmasında, gündeme ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.


Erdoğan'ın konuşmasından önemli notlar:

Bugün yakın tarihimizin en acı hadiselerinden birinin yıl dönümünü idrak ediyoruz. 11 Temmuz 1995'de Srebrenitza'da 10 binden fazla masum insanlık dışı yöntemlerle katledildiler. Katliam Avrupa'nın ortasında gerçekleşmiştir. Katliamın geldiği bilindiği halde Avrupa seyretti. Oradaki katliama seyirci kalanların üzerine yüzyıllarca silinmeyecek bir leke bırakmıştır.

Aynı leke bugün Suriye'de katledilenleri seyredenlerin üzerine sürülmüştür. Masumların ahı er yada geç çıkacak, sorumlular insanlık önünde hesabını verecektir. Bosna-Hersek'te katledilen kardeşlerimizi rahmetle yad ediyorum. Bosna-Hersek'in efsane kahramını Aliya İzzetbegoviç'i rahmetle anıyorum. Vefatından saatler önce yatağında ziyaret etmiştim, kulağıma "Bosna size emanettir" demişti. Evet, Bosna, Boşnak kardeşlerimiz bize emanettir. Barış, refah için her türlü katkıyı vermeye devam edeceğimizi hatırlatak istiyorum.


DÜNYANIN HER TARAFINDA AFETLER OLABİLİYOR

Geçtiğimiz hafta içinde Samsun başta olmak üzere Karadeniz Bölgesi'nde afet sınırlarını aşan felaket yaşandı.
Samsun'daki afetten toplamda 1508 yapı etkilendi. İhtiyaç sahiplerine yiyecek-giyecek ulaştırıldı. Türkiye'de onyıllardan, yüzyıllardan bugüne gelmiş bir çarpık yapılaşma var. AK Parti hükümeti olarak gerçekten tarihi çalışmalar başlattık. Afetlerde can ve mal kayıplarını asgariye düşürecek tedbirleri tek tek hayata geçiriyoruz.

Türkiye Cumhuriyeti'nin hayatında çıkarılan yasalar içerisinde kentsel dönüşüm diye bir anlayış var mıydı? AK Parti iktidarıyla başlatılmıştır. Biz burada halkımızın da desteğini bekliyoruz. Öyle afetlen yaşanabiliyor ki, yüzyılın afeti olabiliyor. Afetler karşısında can kaybını sıfıra indermenin dünyada örneği yok. Dünyanın en gelişmiş ülkelerinde fırtınalar, sel baskınları binlerce cana mal olabiliyor.

İHMAL VARSA SORUMLULAR ORTAYA ÇIKARILACAKTIR


Samsun'da hayatını kaybeden kardeşlerimizle ilgili olarak gerekli her türlü soruşturma ve inceleme yapılıyor, yapılacaktır, ihmal varsa, kusur varsa sorumlular ortaya çıkarılacaktır. Samsun'da yaşanan acı hadiseyi kendi siyasi hırsları için bir ranta dönüştürmeye çalışanlara asla müsamaha göstermeyeceğiz. Bugünler dayanışma günü olması gerekirken siyasi partilerinden tutun, medyasına, sivil toplum örgütlerine kadar hepsi eleştiri yapabilirler ancak bunun  demokratik kültür içerisinde değil bir karalama kampanyası bir yangından mal kaçırılma kampanyası olarak yürütülmesi en hafif tabiriyle bir fırsatçılıktır.

Bu tür eleştiriler ne millete, ne ülkeye ne de geleceğimize hiç ama hiç katkı sağlamaz. Şunu özellikle ifade etmek istiyorum. Samsun'da yaşanan taşkınla ilgili olarak Orman ve Su İşleri Bakanlığımız bir inceleme yapıp, rapor hazırladı. Canik'te Yılanlıdere'de gece 12.00'de yağmur başlıyor, sabah 05.00'e kadar devam ediyor.

BU OLAYDA HERKESİ YAPICI OLMAYA DAVET EDİYORUM


Dere yatağına konut inşa etmek gibi TOKİ'yle ilgili bir durum sözkonusu değil. Çevrecilik ve Şehir Bakanı'yla olsun TOKİ'yle olsun konuştum. Böyle bir şey sözkonusu değil. Tamamıyla zemin ve çevre etüdleri yapılmıştır. Dere ile ıslah çalışması yapılmıştır. 500 yılda bir görülebilecek bir sel geliyor ve maalesef bodrum katlarındaki vatandaşlarımıza o ağır faturayı ödetiyor.

Elbette olayın üzeri kapatılamaz. Tüm detayları ile inceleyeceğiz,  ihmal ve kusur varsa sorumlularıyla birlikte ortaya çıkaracağız. Bodrum katlarının imarı konusuyla gerekli önlemleri alacağız. Burada gerek siyasi parti gerek sivil toplum örgütleri, gerek medyayı bu olayda daha sorumlu ve yapıcı olmaya davet ediyorum. Mühendisler odası TOKİ'ye yazı yazdığını söylüyor, burada soruyorum böyle bir yazı var mı, yok.

EY CHP NE OLUYOR DA TOKİ'Yİ YIKMA GAYRETİNE GİRDİNİZ?

Dürüst olun, hedef acaba biz AK Parti'yi buradan vurabilir miyiz? Siz AK Parti'yi buradan vuramazsınız, çünkü AK Parti doğru yolda. Bizim bu konularda niyetimiz samimi. TOKİ bu ülkenin en başarılı kurumlarından birisidir. TOKİ 9,5 yıl içinde 549 bin konutun inşaasına başladı.

Bugüne kadar giremediğiniz, hayal edemediğiniz şeylere giriyorsunuz. Ey CHP ne oluyor da size TOKİ'yi yıkma gayretine giriyorsunuz. Hayatını kaybetmiş insanlar üzerinden kimse rant yapmasın. TOKİ çok başarılı bir kuruluştur. TOKİ köprüler, okul, kütüphane, cami, kreş, spor tesisi yapıyor. Bir şehri ilgilendiren ne yapı varsa TOKİ 81 vilayette başarıyla bunları inşa ediyor. TOKİ'yi bizim harekete geçirmemizin en önemli sebebi, şehirlerdeki yapılaşmaya TOKİ'yle yön verelim dedik.

MUHALEFET YAPILAN GÜZEL İŞLERİ TAKDİR ETMESİNİ BİLMELİ

Bu kadar başarılı bir kurumun hedef yapılması insafsızlıktır. TOKİ'nin yaptığı konutlar CHP Genel Başkanının muhayyilesine bile sığmaz. Çıkıyor öğrencilere yurt yapılsın diyor. Defalarca tekzip ettik. Kendisinin haberi yok. TBMM TOKİ'ye bu yetkiyi verdi, haberi yok. TOKİ yurt uygulamasına çoktan başladı, CHP liderinin bundan haberi yok. Muhalefet yapılan güzel işleri takdir etmeyi bilmektir, bu büyüklüğü gösterebilmektir. Ama genel başkanda büyümek gibi bir dert yok, o hep küçük kalmayı istiyor, hayırlı olsun.

TOKİ'nin konutlarında sadece AK Partililer oturmuyor Kılıçdaroğlu, MHP'li CHP'li ve BDP'liler oturuyor. Bu ucuz siyasetle bir yere varamazsınız. En başta size oy veren vatandaşlar bunu biliyor.

"UÇAĞIMIZA SALDIRININ DÜZENLENDİĞİ NOKTA ULUSLARASI HAVA SAHASIDIR!"

2 Haziran'da uluslararası sularda bildiğiniz gibi silahsız bir askeri uçağımız düşürüldü . Biz kendilerine ulaştığımız ana kadar hep 'düştü' dedik. Düşürüldüğünü söylemedik. Uzun bir arama sürecinin ardından geçtiğimiz hafta pilotlarımızın naaşlarına ulaşıldı.

Akdeniz'de uçağımızla irtibatın kaybedilmesinden itibaren Genelkurmay Başkanımız olayı uluslararası düzeyde duyurdu. Uçağımız uluslararası hava sahasında, Suriye'den 13 mil uzakta isabet almıştır. Süratle irtifa kaybetmiş ve Suriye karasuları içine sapma yaparak düşmüştür. Saldırı öncesinde hiçbir uyarı yapılmamıştır. Parçalar çıkarıldıktan sonra bu bir füze vuruşu mudur, yoksa uçaksavar mıdır, incelemeler sonucu ortaya çıkacaktır.

Gerekli uyarılar yerine getirilmeden silahsız olan uçağımıza saldırılmıştır. Suriye'nin son dönemde 5 kez helikopterleri hava sahamızı ihlal etmiştir. Biz uyarılarımızı yaptıktan sonra hava sahamızı terketmiştir. Aynı şekilde Ruslar bizim hava sahamızı ihlal etmiştir, uyarı yapılmıştır ve terkedip özür dilemişlerdir.

SURİYE UÇAĞIMIZA TAMAMEN DÜŞMANCA BİR SALDIRI DÜZENLEDİ


Uçağımıza 13 milde, uluslararası hava sahasında hiçbir uyarı yapılmadan düşmanca ve hasmane bir şekilde saldırı düzenlenmiştir. Bu açıklamaları 22 Haziran'dan bugüne kadar şahsım ve yetkililerle birlikte defalarca izah edildi. Bu gerçek radar kayıtlarıyla, haritalarla ortaya konuldu. Siyasi partilerin genel başkanlarını davet ettik ve kendilerine bütün sunumlar yapıldı ve sorunuz var mı diye soruldu.

Sayın Kılıçdaroğlu ve ekibi sadece pilotlarımızın şehit olup olmadığını sordu, birkaç ufak sorusu oldu. Sayın Bahçeli ve BDP heyetiyle görüşmemizi yaptık. Bütün bunlar yapılmışken sayın Kılıçdaroğlu hedef saptırarak, kamuoyuyla paylaşılan şeyleri bizimle konuştular dedi. İnsaf, sizde nezaket olsa 'Ben şu soruyu sordum cevabını alamadım' dersiniz. Nezaket kuralları bunu gerektirir. Anlattığımızı dinleyecek, sorular sormayacak gideceksiniz, ondan sonra kamuyla paylaşılanları bize anlattılar diyeceksiniz.

ANA MUHALEFET SURİYE'NİN BAAS REJİMİ AĞZIYLA KONUŞUYOR


Cevabı verilmiyorsa o zaman dersin ki soruyu sorduk cevabını alamadık. Şu CHP'nin genel başkanı böyledir işte. Son derece ibretlik bir kampanya yürütülüyor. Bu yürütülen kampanyaya özellikle dikkatinizi çekmek istiyorum. Türkiye'ye karşı artniyeti çok açık olan bir Amerikan gazetesi uçağımızı Suriye kara sularında vurulduğunu iddia etti. Pentagondan bir isimle konuştuğunu iddia etti.

Kayseri'den o gazeteye çağrı yaptım, mertsen, bu isim kimdir bunu açıkla. Açıklayamazsan namertsin dedim. Kaynağını ismini açıklamadı. Bizde de böyledir, başbakana yakın bir isme göre derler.

Bunlar kimseye itibar etmiyorlar, ABD'nin tamamen uydurma haber yayınlayan gazeteye itibar ediyorlar. Şu anda Türkiye'de Suriye'nin devlet güdümlü gazeteleri kadar Suriye rejimini savunan yazarlar vardır. Şu anda düşürülen uçağımız konusunda Suriye'nin zalim rejiminden çok daha fazla politikacılar ve partiler vardır.

ESED KONUŞMAYA ZAHMET ETMİYOR O İŞİ KILIÇDAROĞLU YAPIYOR

Beşar Esed düşürülen uçağımızla ilgili konuşma zahmeti göstermiyor zira Kılıçdaroğlu konuşuyor. Kılıçdaroğlu Baas partisinin Türkiye temsilciliğini üstlenmiş durumda. Gayet güzel paslaşıyorlar. CHP Genel Başkanı düşürülen uçağımızla ilgili milli bir duruş sergilememiştir.

Siz neyin peşindesiniz, siz bu senaryoda neden piyonsunuz, neden borazanlık görevini üstleniyorsunuz. Biz çizilen ve uygulanmak istenen bu senaryonun farkındayız. Benzeri senaryo ve kampanyaları Türkiye, ülkemizdeki temsilciler aracılığıyla geçmişte de uyguladılar. Türkiye'de kimi medya kuruluşları ve yazarlarının CHP Genel Başkanının bu senaryonun neresinde olduğunun farkında olması lazım.

Türkiye'de siyaset cephesinin kimin ağzından konuştuğunu iyi görmesini ve değerlendirmesini rica ediyorum. CHP Genel Başkanı'nın tavrı gayrimilli bir tavırdır. CHP Genel Başkanının tavrı Türkiye üzerinden operasyon düşünen çevrelere cesaret veren bir tavırdır. CHPye oy vermiş vatandaşlarımızın bunu en güzel bir şekilde değerlendireceğine inanıyorum.


AVRUPA 'TÜRKİYE İLHAM VERİCİ' DİYOR CHP 'TÜRKİYE'Yİ ÖVMEYİN' DİYOR

16 Avrupa Bakanı Türkiye için 'ilham verici örnek' diyor. CHP bundan rahatsız oluyor. CHP Genel Başkan Yardımcısı 16 Avrupa Birliği Bakanına  bir mektup yazdı. 'Türkiye'yi övmeyin' diyor. 'Türkiye ilham alınacak bir ülke değil' diyor. Bu zat geçmişte Dışişleri Bakanlığı yapmış bir zat. İşte CHP budur. CHP zihniyeti budur. CHP'nin tarihi boyunca yaptığı sadece budur. Bunlar taş üstüne taş koymazlar. Taş üstüne taş koyanı engellemek için ellerinden ne geliyorsa onu yaparlar.

Bunlar kendi hırsları uğruna ülkelerini karalamaktan başka bir şey çekinmezler.  Biliyorsunuz ÖSYM tarafından kamu personeli seçme sınavı yapıldı. Sınavın ardından terör örgütüne yakınlığıyla bilinen sitede sahte bir evrak yayınlandı. Amaç KPSS gibi sınavı terörize etmek. Geçen yıl CHP Genel Başkanı'nın eline sahte bir mail tutuşturdular. Milyonlarca gençle oynadılar.

BUNLAR HAKARET EDER! KARŞIMZDA TWİTTER KILIÇDAROĞLU VAR


Karşımızda twitter Kılıçdaroğlu var. Bunlarla hareket ediyor, onlar da olmasa çok fakir kalacak. Geçen yıl olanlardan ders almadı, bu yıl da terör örgütünün bu eylemini yine CHP sahiplendi, insanların hissiyatını istismara kalkıştı. KPSS son derece başarılı ve temiz bir şekilde gerçekleştirilmiştir. KPSS'de usulsüzlük girişiminde bulunanlar emniyet güçlerimiz tarafından tespit edilmiş ve tutuklanmıştır.

Terör örgütünün BDP ile CHP'yle istismar girişimine kimse kanmasın. Biz bununla mücadele edeceğiz. TBMM AK Parti'nin yoğun çalışması çerçevesinde hayati nitelikte kanunları çıkararak tatile girdi. Bütün arkadaşlarıma ülkem ve milletim adına teşekkür ediyorum.

Bu dönemde 3. Yargı Paketi yasallaştı. Bu pakette özgürlükleri daha da güçlendiren adımlar attık. Yeni kanunla icra ve iflas hukukunda bazı düzenlemeler yapıldı. İcra dairelerinde icra katipliği oluşturuldu. (Habertürk)