Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda valilerle toplandı. Valilere bir konuşma yapan Erdoğan, yine Merkez Bankası'nı eleştirdi. Erdoğan, Süleyman Şah operasyonuyla ilgili 'vatanı satmak' eleştirisine yanıt verdi. Erdoğan, “Vatanı satmak yüksek faizle yüksek enflasyonla kötü yönetimle ülkenin ve milletin kaynaklarını heba etmekle olur.” dedi

Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nda valileri öğle yemeğinde kabul eden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, valilere hitaben de bir konuşma yaptı. Konuşmasında Süleyman Şah operasyonuna da değinen Erdoğan, “Süleyman Şah türbesi hakkındaki tartışmaları hep birlikte gördük. Dün Türkiye’nin Suriye’de maceraya sokulmaması gerektiğini haykıranlar bugün hilaf-ı hakikat olduğunu bile bile ricattan, toprak kaybetmekten söz ediyor. Üstelik bu konuda Sadece hükümeti, sadece iktidar partisini eleştirmekle kalmıyor. Şahsımı, Genelkurmay Başkanımızı, komutanlarımızı, onların nezdinden tüm silahlı kuvvetlerimizi hedef alıyorlar. Halbuki gayet başarılı bir operasyon yapılmıştır. Orada bizim bir metrekare toprağımız kaybolmamıştır. Tam aksi olmuştur. Şu anda belki de dünyanın en netameli en sıkıntılı olan bölgesine girildi, oradaki askerlerimiz ve manevi emanetlerimiz alındı, ülkemiz sınırına yakın bir yere nakledildi. Hükümetimizi ve kahraman silahlı kuvvetlerimizi bir kez daha tebrik ediyorum.” dedi.

'VATANI SATMAK YÜKSEK FAİZLE OLUR'


Ardından operasyondan dolayı 'vatanı satmak' suçunu itham edenlere seslenen Erdoğan, “Yeri daha önce iki defa değişmiş bir türbeyi üçüncü defa taşımış olmayı vatanı satmak olarak nitelendirenler açık söylüyorum; vatan kavramının ne olduğunu bilmeyenlerdir. Vatanı satmak nasıl olur biliyor musunuz? Vatanı satmak ortadaki açık gerçeğe, somut bilgilere rağmen, kahraman askerlerimizi orada tehlikeye atmakla olur. Vatanı satmak kendi dirayetsizliğiniz kendi iş bilmezliğiniz yüzünden ülkeyi kriz üzerine krize sokmakla olur. Vatanı satmak bu topraklarda bin yıllık ortak geçmişi olan insanların birliğini beraberliğini kardeşliğini sağlayamayarak ülkenin maddi manevi kayıplara uğramasına göz yummakla olur. Vatanı satmak yüksek faizle yüksek enflasyonla kötü yönetimle ülkenin ve milletin kaynaklarını heba etmekle olur. Türkiye’yi hemen yanı başımızdaki kaos ortamına sokmak isteyenlere engel olmak için, stratejik bir hamle yapmak vatana hizmet etmektir. Çözüm süreci ile ülkenin kanayan yarasına merhem olmaya çalışmak vatana hizmet demektir.” ifadelerini kullandı.

Erdoğan, hem kendisinin hem de hükümetin bugüne kadar vatana hizmet etmenin çabası içinde olduğunu savunarak, “Bizi vatanı satmakla itham edenlerin bu ülkeye ve bu millete verdikleri zararı anlatmaya kalksam sokağa çıkacak yüzleri kalmaz. Gerçi bu onlar için alışılageldik bir şey. Türkiye’ye hiçbir katkıları olmadığı gibi başında bulundukları partilere de hiçbir faydaları olmadı. Her seçimde yenildiler. Ama sanki gökten yağmur yağıyormuş gibi ‘Yarabbi şükür’ deyip yollara devam ettiler. Biz vatan sevgimizi millet sevgimizi yaptığımız hizmetlerle sayısız defa ispatladık.” diye ekledi.

'SÜLEYMAN ŞAH OPERASYONU BAŞBAKANLIĞIM DÖNEMİNDEN BERİ PLANLANIYOR'

Erdoğan, operasyon konusunda “Süleyman Şah meselesinin ne olduğunu herkes gayet iyi biliyor. Türkiye ne herhangi bir hakkından vazgeçmiştir ne de kendisine ait bir karış toprağı terk etmiştir. Tamamen kendi stratejimiz, kendi planlamamız, kendi icramız olan bir operasyonla türbenin yerini değiştirdik. Bu öyle bir günlük iki günlük bir hafta bir aylık bir çalışmanın neticesi değil. Aylardır üzerinde çalıştığımız, ta başbakanlık dönemimden itibaren bir süreçtir. Cumhurbaşkanı olduğum andan itibaren de gerekli dar kapsamlı yaptığımız çalışmalarda toplantılarda sürekli bunu görüşerek en sonunda nihai kararı verdik ve bu adımı attık.” şeklinde konuştu.