Leyla Zana'nın "Başbakan'ın bu işi çözeceğine inanıyorum" sözleriyle başlayan yeni süreçte bugün bir adım daha atıldı. Leyla Zana geçen hafta "Ben Başbakan Erdoğan’ın bu işi çözeceğine inanıyorum. Buna dair umudumu da, inancımı da asla yitirmedim" sözlerine Başbakan Erdoğan olumlu karşılık vermişti. Daha sonra ikili arasında bugün için bir görüşme planlandı.

Bunun üzerine Leyla Zana saat 14.45 sularında Başbakanlık resmi konutuna geldi. İkilinin görüşmesi 15.00'de başladı. Yaklaşık 1.5 saat süren görüşmeye terörle mücadeleden sorumlu Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay da katıldı.

Görüşme sırasında konuta sürpriz bir konuk geldi. Ancak eski Diyarbakır milletvekili Kutbettin Arzu'nun görüşmelere katılıp katılmadığı öğrenilemedi.

Diyarbakır bağımsız milletvekili Zana'nın Başbakan Erdoğan'a yönelik sözlerine BDP kanadından tepkiler gelmişti. Erdoğan ile saat 15.00'de Başbakanlık Resmi Konutu'nda görüşmeye başlayan Zana’dan randevu öncesi yeni mesajlar gelmişti.

Zana ise dün eski DEP Milletvekili Orhan Doğan'ın mezarı başından yine barış mesajı verdi: "Bu topraklara mutlaka barış gelecek. Barışa olan inancımızı korumalıyız. Hiçbir savaş sonuna kadar devam etmez. Bu topraklara barış mutlaka gelecek. Bir halka saygılı olmak her iki tarafında kazancı olacaktır. Ne derlerse desinler, ne olursa olsun, bizim ruhumuz birlik ve beraberlikten yanadır. Bütün hizmetlerimiz halkımız içindir. Dost ve düşman herkes bilsin ki, bu birliktelik bu topraklara mutlaka barışı getirecektir, barış bu topraklarda mutlaka yeşerecektir. Belki bizim ömrümüz yetmez. Ne krallık tahtı, ne iktidarlar devamlı değillerdir..."