Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 15. Muhtarlar buluşmasında konuşuyor. Rus savaş uçağının vurulmasının ardından yaptığı açıklamada "Türkiye, IŞİD'den petrol alıyor" şeklinde bir ifade kullananan Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in iddiasını kesin bir dille yalanlayan Erdoğan, "Diyorlar ki, Türkiye DAEŞ'ten petrol alıyor. Yazıklar olsun. Türkiye'nin petrolünün de, doğalgazını da aldığı yerler bellidir. Bu iddiayı ortaya atanlar ispatla mükelleftir. DAEŞ çıkardığı petrolü Esed'e satıyor. Parayı da oradan alıyor. Para kaynağı da belli" dedi.

Erdoğan'ın konuşmasından satırbaşları;

"Bizim muhtarlarla buluşmamız sadece hasret gidermek değil, milletimizin ve dünya meselelerini istişare ediyoruz. Şimdi derinleşen Suriye konusu var. Suriye meselesi bizim asli meselemizdir. Biz başka ülkeler gibi buraya bakmıyoruz. Suriye'ye atılan her bombayı kendi yüreğimizde hissediyoruz.

"ÖNÜNDE PROF. YAZIYOR AMA..."

Medeniyetimizin en kadim toprakları olan burada yitip giden her eser hafızamızdan bir kareyi siliyor. Ortadoğu ve Afrika birileri için bataklık olabilir ama bizim hatıralarımızın olduğu yerlerdir. Kafkaslar, Balkanlar birileri için kriz bölgesi olabilir ama bizim tarihimizdir. Buralarda yaşananlar küresel adaletsizlikten kaynaklanıyor. Bizim hassasiyetimizi anlamıyor. Önünde Prof. yazıyor ama bizi anlamıyor. Bunlar ideolojik bir kafa yapısıyla olaylara bakanlar. Nerede bu ülkenin çıkarı var. Buna bakmazlar bunlar kendi siyasi partileri için yaparlar. Teröre karşı bu güruhun hainliklerini görüyoruz. Bunların 78 milyon içinde bunların bir avuç olduğunu biliyorum.

"BİZ SİPARİŞ ÜZERİNE YARDIM YAPMIYORUZ"

Hamdolsun milletimiz bunlara gerekli dersi veriyor. Suriye'deki kardeşlerimizin kurtuluş mücadelesinde her zaman yanlarında olacağız. Biz sipariş üzerine yardım etmiyoruz. Daha önce Afganistan'da tertiplenen tezgah bugün Irak ve Suriye'de yapılıyor. DAEŞ adlı terör örgütüyle İslam'a saldırmayı hedefliyorlar. DAEŞ denen örgütle Türkiye'den başka mücadele eden kimse yoktur.

"1 AYDA 300'E YAKIN BAYIRBUCAK TÜRKMENİ ÖLDÜRÜLDÜ"

Mücadelemiz kesintisiz sürüyor. Türkiye'nin tavrı nettir. Kimsenin Türkiye'yi töhmet altına alması söz konusu olamaz. 140 vatandaşımızı kaybettik. DAEŞ adlı terör örgütüne mensup 800 kişi tutuklandı. Kaçak petrol ticaretini sınırda bitirdik. Lazkiye ve Lazkiye'nin kuzeyi Bayırbucak Türkmenleri'nin olduğu yerde DAEŞ yoktur. 1 aydır 300'ü aşkın Bayırbucak Türkmen'i ölmüştür. Bir kısmı bizim kamplarımıza geldi. Ama bir kısmı da diyor ki 'Biz topraklarımızda şehit olmak istiyoruz.' AFAD başkanıyla görüştüm şöyle dedi: Gelmek istemiyorlar. Burada şehit olmak istiyorlar. Dünyaya ne diyorlar 'Biz DAEŞ'le mücadele ediyoruz.' Diğer terör örgütlerini destekleyen ülkeler de var.

DAEŞ'TEN PETROL ALINIYOR İDDİASINA YANIT: YAZIKLAR OLSUN

Diyorlar ki, Türkiye DAEŞ'ten petrol alıyor. Yazıklar olsun. Türkiye'nin petrolünün de, doğalgazını da aldığı yerler bellidir. Bu iddiayı ortaya atanlar ispatla mükelleftir. DAEŞ çıkardığı petrolü Esed'e satıyor. parayı da oradan alıyor. Para kaynağı da belli. Biz bu noktaya gelmek istemezdik. DAEŞ'in finans gücünün ardında bir yere aranacaksa Esed rejimi olmalıdır.

"SİZ NE YAPTINIZ?"

Bizi itham eden ülkelere soruyorum. Bizim DAEŞ ile mücadelede yaptıklarımız ortada. Siz ne yaptınız? Kimyasal silahlarla bin 500 silahla sivilleri katleden muhalifler mi? 380 bin insanı, konvensiyonel silahlarla, ağır silahlarla öldüren muhalifler mi? 12 milyon insanı göçe zorlayan muhalifler mi?

"O ZAMAN ON BİNLERCE İNSANI ÖLDÜREN ESED YOKTU"

Bizi itham eden ülkelere soruyorum. Bizim DAEŞ ile mücadelede yaptıklarımız ortada. Siz ne yaptınız? Kimyasal silahlarla bin 500 silahla sivilleri katleden muhalifler mi? 380 bin insanı, konvensiyonel silahlarla, ağır silahlarla öldüren muhalifler mi? 12 milyon insanı göçe zorlayan muhalifler mi? Tüm bunların sorumlusu Esed rejimidir. Benim Esed ile olumlu dönemlerdeki görüşmelerimi, 'Bir zamanlar gayet iyiydi' diye soruyorlar. O zamanlar on binlerce insanı öldüren Esed yoktu. O zaman da tavsiyem demokrasiye geçmeleriydi."