CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan, partisinin Aydın İl Başkanlığı'nda basın toplantısı düzenledi. CHP Aydın İl Başkanı Hikmet Saatçı, CHP Aydın Milletvekili Adayı Tayfun Talipoğlu, CHP Efeler İlçe Başkanı Bayram İnci, CHP Nazilli İlçe Başkanı Ali Çankır ve partililer de toplantıya katıldı. Genel seçimlerde yedi vekilin meclise gönderileceği Aydın'dan beş milletvekili çıkaracaklarını söyleyen Bülent Tezcan, "Aydın'a padişah da getirseler biz 5 milletvekili çıkaracağız. Talipoğlu'nu milletvekili yapacağız. Tayfun beye 'milletvekilim' demeye şimdiden alışın" dedi.

CUMHURBAŞKANI MİTİNGLERİ İÇİN TİYATRO BENZETMESİ


Cumhurbaşkanı'nın miting yapmasını eleştiren Tezcan, Türkiye'nin kaçak saray üzerine kurgulanan tuhaflıkları yaşamaya alıştırıltığını iddia etti. Tezcan, şöyle devam etti:

"Kaçak sarayın zulmü', 'Kaçak sarayın soytarıları', 'Kaçak sarayın oyuncuları' derken şimdi 'kaçak sarayın halka zorla izlettirilen tiyatrosuyla' karşı karşıyayız. Kaçak sarayın kaçak tiyatrosu. Aydın'da milletin istemediği bir mitinge zorla vatandaşları taşımaya dönük uygulamalarla karşı karşıyayız. Cumhurbaşkanı günlerden bu yana Anayasayı ihlal etmektedir. Açıkça Anayasaya aykırı, tarafsızlığını ihlal eden namusu ve şerefi üzerine ettiği yemini çiğneyecek biçimde iktidar partisinin lehine propaganda mitingleri düzenliyor, o mitinglerde ana muhalefet partisinin genel başkanı ve seçim bildirgesini isim vererek eleştiriyor. Muhalefet partilerini isim vererek eleştiriyor ve AKP Genel Başkanı'nın diliyle aynı dili kullanarak ama ondan farklı biçimde Cumhurbaşkanlığı ayrıcalığını kullanarak tarihin en büyük ayıbının altına imza atıyor."

MİTİNGDEKİ AÇILIŞLAR İÇİN 'İÇİ BOŞ' YORUMU


CHP'li Tezcan Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yaptığı açılışların 'içinin boş' olduğunu öne sürerken, "89 tane açılış. Gördük baktık, yola parke taşı döşemişler onu açacakmış. Baktık, okula laboratuvar yapılmış onu açacakmış. Onları bir tarafa koyduk. Belli ki kanunun arkasını dolanmak isteyen, hukuka hile yapmak isteyen, hileyi şerriye ile oturduğu koltuğu işgal etmekte kararlı bir Cumhurbaşkanı ile karşı karşıyayız. İşte 89 açılış böyle icat edilmiş. Ama üstüne üstlük bununla yetinmemişler. Meydan boş kalır kaygısıyla Aydın Valisi, İçişleri Bakanlığı ve bürokratlar harekete geçmişler. El birliğiyle vatandaşı metazori ve cebren miting alanına taşımaya çalışıyorlar" dedi. İlçe Milli Eğitim Müdürü Pervin Töre'nin okullara gönderdiği yazıyı gösteren Tezcan, "Açıkça okullara talimat gönderiyor. 'Bu mitinge gideceksiniz' diye talimat veriyor" dedi.



MİTİNGE ZORLA ADAM TAŞINIYOR İDDİASI

Seçimlerin adalet ve hukuk gözetiminde yapılmadığını iddia eden Bülent Tezcan, "Ne yazık ki Yüksek Seçim Kurulu, hukuka teslim olması gerekirken, zorba bir diktatöre teslim olmuştur. 7 Haziran seçimleri Türkiye'de zorba bir diktatörün hak ve hukuka tecavüzü altında yapılıyor. Bu süreç içinde sadece milli eğitimde değil, orman işçilerini topluyorlar zorla 'mitinge geleceksiniz' diyerek imza karşılığı getirmeye çalışıyorlar. Hastanede çalışan taşeron işçileri zorla imza karşılığında tutanak tutup, yoklama alıp mitinge getirmeye kalkıyorlar. Hastane yönetimi çalışanlara, Kaymakamlar muhtarlara baskı yapıyor. 'En az bir minibüs veya otobüs adam alıp getireceksiniz' diye" dedi.

"SUÇ İŞLİYORSUNUZ"

Kamu görevlilerinin tarafsız olması gerektiğinin altını çizen Tezcan, "Cumhurbaşkanı, anayasadaki sorumsuzluğa sığınacağını zannedebilir. Sığınamayacak o başka bir şey. Bu suçların hepsini hukukun hakim olduğu bir düzende hesabını verecektir. Onla ilgili bir tereddüdümüz yok. Kamu görevlileri 'Cumhurbaşkanı nasılsa sorumsuz, biz de bundan istifade edebiliriz' sanıyor olabilirler. Buradan bütün kamu görevlileri ve bürokratlara sesleniyorum; suç işliyorsunuz. Hiçbir güç sizi yargılanmaktan kurtaramaz. Cumhurbaşkanı'nın Anayasayı ihlal eden davranışlarının piyonu ve parçası olmayın" dedi.