Esin Gençel- CHP İzmir Gençlik Kolları Başkanı İbrahim Soydan, katılımcı bir siyaset anlayışı ile gençleri CHP'ye siyaset yapmaya davet ediyor. Türkiye'de siyaset yapmanın doğru adresinin CHP olduğunu belirten Soydan, "Biz AKP'nin yaptıklarını anlatmakla çok uğraşmıyoruz. CHP gençlik olarak eleştiriye dayalı bir siyaset yapmıyoruz. İzmir'de tek rakibimiz var o da kendimiz. Biz AKP veya başka partilerle ilgilenmiyoruz. Daha neler yapabiliriz bunlarla ilgileniyoruz. Ülkemizdeki sorunları herkes çekiyor. Özellikle üniversitelerde bu durum hissediliyor. Bu problemleri siyasetle çözebileceğimizi söylüyoruz. Biz bunları siyasetle çözülebilineceğini ve siyaset yapmanın en doğru adresinin CHP olduğunu söylüyoruz" dedi.

Gençliğe önem verilmiyor

İzmir'de gençlik kollarında 20 bin üye bulunduğunu ifade eden Soydan, "Bilime ve bilimsel çalışmaya çok önem veriyoruz. Bunun en iyi yapılacağı yerde elbette ki üniversitelerdir. Bu nedenle bilimsel çalışmalarda yapabilmek ve üniversite arkadaşlarımızı CHP'ye kazandırmak için çalışıyoruz. Bütün üniversitelerde temsilciliğimiz var. 35-40 kişiden oluşan bir üniversite birimi kurduk. 2 aydır faaliyet göstermekte. Üniversitelere gidip öğrenci kulüplere toplulukları ile toplantılar yapıyoruz. Genel siyasetten konuşuyoruz. Gençlerin siyasete katılmaları gerektiğinden bahsediyoruz" diye konuştu.

Gençlik vizyonu yok

Türkiye'de gençlerin siyasete katılım oranının yüzde 3 olduğunu belirten Soydan, "Bu oran çok düşük. Bu oranı daha yukarı çıkarmak bizim elimizde. Ancak Türkiye'de gençliğe önem verilmiyor. Bu çok aşikar bir durum. Ülkemizde üniversite öğrencilerine burs 280 TL veriliyor. 280 TL ile hangi üniversite öğrencisi geçinebilir. Ülkemizde yine gençliğin çektiği en büyük sorunlardan biri yurt bulamıyorlar. 6 öğrenciden biri devlet yurdunda kalabiliyor. Eğitimde fırsat eşitsizliği söz konusu. İş olanaklarına baktığımızda da yine işten ilk çıkarılan gençler oluyor. En son işe alınan yine gençler oluyor. Siyasette önem nasıl gösterilsin. Ülkemizde mevcut bir gençlik vizyonu ortaya koyulmuyor. Bir gençlik politikası da söz konusu değil. Gençlerle ilgili hiçbir söylem yok" dedi.

CHP'de gençlere değer veriliyor


Soydan, CHP'nin gençliğe çok daha önem verdiğini belirterek, "Bizim partimizde gençlik kotası konuldu. Minimum yüzde 10'luk kota partinin her kademesinde milletvekilliğinde de kullanılacak. Bu kota CHP'nin gençliğe değer verdiğini gösteriyor. Gençlerin aktif siyasette yer alması için çalışmalar yapıyoruz. Genç arkadaşlarımızla örgütlenip bir şeyler yapmak istersek bu kotayı da biz arttıracağız" diye konuştu.

Hedef 30 ilçe

2014 yerel seçimlerde CHP olarak 30 ilçe ve büyükşehir belediyesini almak için çalıştıklarını söyleyen Soydan, "Yerel seçimde hedef 30 ilçeden 30'unu ve büyükşehir belediyesini almak olacak. CHP kadınlar ana kademe ve gençlik bir bütün olarak yerel seçimleri kazanacağımıza inanıyorum" dedi.

Gelin siyaset yapalım


Soydan, CHP Gençlik Kolları olarak "Türkiye'de gençlik ve siyaset" adı altında bir çalıştay düzenleyeceklerini belirterek, "Bu çalıştaya sivil toplum örgütlerinden, kent konseyinden, üniversite topluluklarından arkadaşlarımızı davet edeceğiz. Çalıştayda her görüşten arkadaşımız olacak. Arkadaşları siyasete çağırıyoruz. Diyoruz ki; bunu da en iyi yapabileceğiniz yer CHP'dir. Gelin aynı çatı altında siyaset yapalım. Çalıştayımız da bu doğrultuda olacak" diye konuştu.