CHP Grup Başkanvekili Levent Gök, TBMM'de Grup Başkanvekili sıfatıyla ilk basın toplantısını düzenledi. AK Saray hakkında verilen mahkeme kararını hatırlatan CHP Grup Başkanvekili Levent Gök, Çankaya Köşkü yerine Ak Saray'da oturmayı planlayan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı eleştirdi. Cumhurbaşkanlığı Köşkü'nün değiştirilmesine dönük ihtiyacın nereden kaynaklandığını soran Gök, şöyle dedi:

"Birinci konu, Cumhurbaşkanı olan Recep Tayyip Erdoğan'ın başbakan olduktan sonra Atatürk ve Cumhuriyet'in izlerini silme yönündeki çabalarının tipik bir örneği olarak bugün Çankaya Köşkü Cumhurbaşkanlığı tarafından ne yazık ki kullanılmayacak bir bina olarak ortada durmaktadır. Burası Atatürk ile özdeş bir yerdir. Ama buradan taşınma kararının gerekçesi altında hiç şüpheniz olmasın Cumhuriyetle hesaplaşma, Atatürk'ün ve Cumhuriyetin en önemli simgelerinin bir tanesiyle rövanş alma anlayışının yattığını çok açık söyleyebiliriz."

"CUMHURBAŞKANI DA FUZULİ İŞGALCİDİR"

Gök, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Yeminini çiğneyen ve mahkeme kararını tanımayacağını ifade eden ve hukuksuz bir şekilde de olsa orada oturacağını beyan eden bir cumhurbaşkanı var. Mahkemenin bu kararından sonra AK Saray diye tabir edilen yer kaçak bir inşaattır. Cumhurbaşkanı da fuzuli işgalcidir. Ankara'da Cumhurbaşkanlığı makamı dışında görevini sürdüren bütün idari kurumların sorumluları, Başbakan, Ankara Valisi, Emniyet Müdürü, Büyükşehir Belediye Başkanı, hodri meydan görevinizi yapın. Ankara'nın çok uzak yerlerini yaptığı gecekonduları yıkmak marifet değildir. Gücünüz yetiyorsa kaçak olan o yapıyı mühürleyin, göreviniz bu. Gariban insanların derme çatma sağdan soldan eş dost yardımıyla yaptığı gecekonduyu yıkmak devleti yönetmek değildir."

AK Saray'daki 29 Ekim Cumhuriyet resepsiyonuna gitmeyeceklerini belirten Gök, oraya gidecekleri ise dikkatle takip edeceklerini söyledi.