Ziyaret ettiği evlerde kadınlarla bir araya gelen CHP İzmir Milletvekili Hülya Güven, 'Ak Parti iktidarının beceriksizliğinden ve yanlış politikalarından en çok kadınlarımız etkilenmektedir. İşsizlik, yoksulluk, yolsuzluk almış başını gidiyor. 2002 yılından bu yana Ak Parti iktidarı yaptığı her icraatıyla bırakın sorunları çözmeyi, çözümsüzlüğü daha da artırıyor' dedi.

'Ak Parti'nin iktidara geldiği ilk günden bu yana yaptıklarıyla kadın sorunları üzerine gitmesi konusundaki isteksizliği ve başarısızlığı ortadadır' diyen Güven, CHP olarak ilk hedeflerinin kadını güçlendirecek çalışmalarını hayata geçirmek olduğunu söyledi.

Kadınlarımız yok sayılıyor


Ak Parti iktidarının kadınları yok saydığını savunan Güven, "Kadınların sorunlarını görmezden gelmiştir. Biz CHP olarak kadınlarımıza inanıyoruz ve bu nedenle kadını güçlendirmek üzere TBMM başta olmak üzere tüm platformlarda politikalar geliştiriyoruz. Çünkü biz kadının güçlenmesi ile Türkiye'nin güçleneceğine inanıyoruz. Kadınlarımızın daha fazla hakkı, daha fazla olanağı ve daha fazla sözü olmasını istiyoruz.  Bende onların arasından gelen biri olarak TBMM'de bu amaç üzerinde çalışmalar yapıyorum. Yaptığım çalışmalar hakkında bugün onlara bilgi vermek üzere evlerine konuk oldum" diye konuştu.