HDP Grup Başkanvekilleri Pervin Buldan ve İdris Balüken imzalı açıklama eşliğinde, TBMM Başkanlığı'na sunulan dilekçede, HDP'nin 80 milletvekilinin tümünün dokunulmazlıklarının kaldırılması resmen talep edildi.

"GELİN TÜM VEKİLLERİN DOKUNULMAZLIKLARINI KALDIRALIM..."

Buldan ve Balüken imzalı, dokunulmazlıkların kaldırılmasını talep eden açıklamada, "Bize hesap sorma cüretini gösteren ve bedel ödetmekle tehdit edenleri net bir şekilde uyarıyoruz. Dünya alem de biliyor ki, siz hesap sorma konumunda değil, tam tersine hesap verme durumundasınız. Bu gerçeklikten kaçamazsınız" denildi.

Açıklamada, TBMM'de grubu bulunan siyasi partilerin tümüne de, Meclis'teki 550 milletvekilinin tümünün dokunulmazlıklarının kaldırılması çağrısı yapılarak, "Eş Genel Başkanımızın dün grup toplantısında yaptığı çağrıda olduğu gibi biz sözümüzün arkasındayız. 80 vekilimizin imzasıyla bu açıklamanın hemen ardından dokunulmazlıklarımızın kaldırılması için Meclis Başkanlığına başvuruyoruz" ifadesi kullanıldı.

HDP Grup Başkanvekilleri açıklamasında, AKP ve MHP ile, Cumhurbaşkanı RECEP TAYYİP ERDOĞAN'a özel çağrılar da yer aldı. HDP'nin çağrıları şöyle;

* TÜM MECLİS'E - Tüm parlamentoya da çağrı yapıyoruz. Gelin 550 vekilin tüm dokunulmazlıklarını kaldıralım. Herkes yaptığının hesabını versin.

* AKP VE MHP'YE- HDP’ye saldırmayı marifet sayan AKP ve MHP’ye çağrı yapıyoruz. Buyurun cesaretiniz, yüreğiniz, samimiyetiniz varsa tüm dokunulmazlıkları kaldıralım. Yolsuzluk, hırsızlık dosyaları dâhil herkesin dosyası açılsın.

* CUMHURBAŞKANI'NA- Cumhurbaşkanına da çağrı yapıyoruz: Verilemeyecek bir hesabınızın olmadığını düşünüyorsanız buyurun siz de parlamentoya başvurun ve dokunulmazlığınızın kaldırılmasını isteyin. Cesaretiniz var mı yok mu? Herkes, bütün dünya görsün.