1 Kasım seçimleri için partilerin hazırlıkları sürüyor. Özellikle Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın hedefideki HDP de hazırlıklarını tamamladı. HDP'nin bu seçimde kullanacağı slogan ise 'inadına HDP' olacak. 7 Haziran seçimleri için 'Bizler Meclis'e sloganını kullanan parti, kendilerini baraj altında bırakmak isteyenlere karşı bu seçimde de 'inadına' diyecek. Parti, seçim bildirgesini ise bugün açıklayacak. Partinin Kürt sorununa karşı sloganı ise 'inadına barış' olacak.

HDP, bugün Ankara'da seçim bildirgesini açıklıyor. "İnadına" sloganı, çevreden, kadın sorunlarına, ekonomiden, demokrasiye kadar her konuda kullanan HDP'nin ana sloganı ise "İnadına HDP"

İNADINA YERİNDEN YÖNETİM, İNADINA BARIŞ

HDP'nin seçim bildirgesinde, 7 Haziran'daki göre çok büyük değişiklikler yok. Bildirgede, ekonomik vaatler kadar, demokrasi ve barış vaadi de öne çıkıyor.

"İnadına yerinden yönetim" başlığı altında HDP, yerel yönetimin güçlenmesini savunuyor. HDP seçim broşüründe, "Valimizi, kaymakamımızı kendimiz seçmek istiyoruz" deniliyor.

KÜRT SORUNU; DOLMABAHÇE ZEMİNİ...

HDP'nin Kürt sorunu konusundaki sloganı ise, "inandına barış" olarak belirlenmiş durumda. Parti broşüründe, "barış ve çözüm için mücadele ediyoruz. Karşılıklı konuşarak ve müzakere ederek çözemeyeceğimiz sorunumuz yok" deniyor.

Dolmabahçe mutabakatının "zemin"olarak belirlendiği HDP'nin Kürt sorunu politikasında, "Dolmabahçe mutabakatı zemininde muhattaparın özgür ve eşit koşullarda görüşmeleri sürdürebilmesi, ellerin tetiklerden çekilmesi ve karşılıklı güçlendirilmiş çatışmasızlığın sağlanması" hedef olarak konulmuş durumda. (Hürriyet)