Basına kapalı gerçekleşen toplantılar yaklaşık bir buçuk saat sürdü. İhsanoğlu, önce Ekşi Sözlük yazarları ile görüştü. Görüşmenin ardından çekilen fotoğraf, İhsanoğlu'nun Twitter adresinden paylaşıldı. İhsanoğlu'nun ikinci toplantısı  gazetelerin genel yayın yönetmenleri ile oldu. Toplantıya Zaman Gazetesi Genel Yayın Müdürü Ekrem Dumanlı, Bugün Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Erhan Başyurt, Hürriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Enis Berberoğlu, Posta Gazetesi Yazarı Candaş Tolga Işık, Milliyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Fikret Bila, Hürriyet Daily News Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Murat Yetkin, Taraf Gazetesi yazarı Ümit Aslanbay, Habertürk Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Selçuk Tepeli, Türkiye Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni İsmail Kapan, Todays Zaman Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Bülent Keneş, Ortadoğu Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Mehmet Müftüoğlu ve Yurt Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Derya Sazak'ın katıldığı bildirildi.

Toplantılar sona erdikten sonra gazetecilere açıklamada bulunan İhsanoğlu, görüşmeler ile kamuoyunda kara propogandanın izlerinin silindiğini belirterek, şunları söyledi:

"Toplumun değişik kesimlerinden insanlarla görüşüyoruz. Gençlerle görüşüyoruz. Basınımızın temsilcileriyle görüşüyoruz ve bu çok faydalı oluyor. Kendileri bir taraftan bizim kampanyayı takip ediyorlar. Genel gidişat içerisindeki durumu takip ediyorlar. Karşılıklı soru-cevap şeklinde bu seçim kampanyasının daha güzel yere gittiğini söyleyebilirim. Kamuoyu birçok sorunun cevabını buluyor. Kamuoyu kara propagandanın izlerini hemen siliyor. O bakımdan çok faydalı bir görüşme oldu. Biraz önce de uluslararası basının muhatabı olarak bir kanala röportaj verdim. Bugün bu şekilde verimli oldu."

İhsanoğlu görüştüğü yazarların ve genel yayın yönetmenlerinin kendilerinden ne gibi taleplerde bulunduğunun sorulması üzerine, “Hürriyet, hürriyet, hürriyet. İnsan hakları, insan hakları, insan hakları. Adalet, adalet, adalet. Hukukun üstünlüğü, hukukun üstünlüğü, hukukun üstünlüğü“ şeklinde cevap verdi.