Sarıyer Yeniköy’de ailesiyle bayramlaşan İhsanoğlu, daha sonra annesi Seniye ve babası İhsan’ın kabristanını ziyaret etti. İhsanoğlu daha sonra Eyüp’teki Çocuk Esirgeme Kurumu’na gitti. Burada basın mensuplarının sorularını cevaplandıran İhsanoğlu, tüm Türkiye’nin bayramını kutladı. İhsanoğlu şöyle konuştu: “Bu sabah kahvaltıdayken başta Sayın Cumhurbaşkanımıza, Sayın Başbakanımıza, mecliste grubu olan genel başkanlara en iyi bayram dileklerimi sundum. Bu arada Kıbrıs Cumhurbaşkanı Sayın Eroğlu ve ailesine de en samimi bayram dileklerimi sundum. Ve bizi destekleyen parti liderleriyle bir bayram tebriği yapmış bulunuyorum. Bunu yapabildiğim için çok mutluyum.”

Türkiye’nin bir bayram havası yaşamasını temenni ettiğini dile getiren İhsanoğlu, “76 milyon insanımızın, bizim aramızda bulunan 1 milyona yakın Suriyeli kardeşimizin, Gazze’de, Suriye’de, Filistin’de, özellik Iraklı Türkmenlerin, Doğu Türkistan’daki Uygur kardeşlerimizin, Somali’deki kardeşlerimizin ve tüm Müslüman kardeşlerimizin bayramını kutluyorum. Irak’ta gaddar, terörist çete tarafından tutulan rehinelerin serbest bırakılmalarını umuyorum. İnşallah bu bayram serbest bırakılırlar.” ifadelerini kullandı.

Bir vatandaşın İhsanoğlu’na İsrail’e Gazze konusunda eleştiri yapmadığını eleştirmesi üzerine İhsanoğlu, “İsrail’in vahşeti ilk değil. Tarihinde ilk kez İsrail’i kınayan, savaş suçu işlediğine dair, yasaklanmış silah kullandığına dair, raporu ben çıkardım. Ben İsrail’i yüz defa kınadım. Bin defa daha kınarım. Çünkü bu senaryoyu bir daha göreceksiniz. Hiç kimse karşı duramıyor. Sırf bağırarak mı? Kınayarak mı? Bir arkadaşın bir lafı var. Kınaya kınaya kına gecesine döndük. Biz kınıyoruz da, başkaları kınıyor da netice ne oluyor. Netice almamız için birlik olmamız lazım. Genel sekreter olarak bunun yollarını aradım. Başardıklarım var. Başaramadıklarım var.” diye konuştu.