7 Haziran seçimlerinden sonra ilk kez toplanan TBMM’de başkanlık devir teslim töreni ile TBMM Atatürk Anıtı'nda yapılan törenlerin arından TBMM Genel Kurulu'nda 25. Dönem 1. Yasama Yılı Açılışı ile 25. Dönem Milletvekilleri Ant İçme törenine geçildi. AK Parti'den 258, CHP'den 132, MHP ve HDP'nin 80'er vekil yemin ederek milletvekilliği görevine resmen başlayacak. Genel Kurul’daki ilk oturumu en yaşlı üye olan 77 yaşındaki CHP Antalya Milletvekili Deniz Baykal yönetiyor. Meclis’teki ilk yemini Deniz Baykal yaparken milletvekillerinden ilk yemini engelli olmasından dolayı alfabetik sıralamaya tabi tutulmayan AK Parti Bursa Milletvekili Belnur Karaburun yaptı. Daha sonraki yeminler Adana ilinden başladı.

MHP İSTANBUL MİLLETVEKİLİ MURAT BAŞESGİOĞLU 28 YILDIR KESİNTİSİZ MİLLETVEKİLLİĞİ YAPACAK

Bugün geç saatlere kadar sürmesi beklenen yemin töreninde 550 vekilden 353’ü ilk defa kürsüye gelerek yemin edecek. Yaklaşık üçte ikisi yenilenen Meclis'te MHP İstanbul Milletvekili Murat Başesgioğlu bugün sekizinci kez yemin ederek 28 yıldır kesintisiz milletvekilliği yapması dikkat çekti. AK Parti'den 145, CHP'den 89, MHP'den 52 ve HDP'den ise 67 vekil ilk kez yemin ederek Meclis çatısı altında çalışmalarına başlayacak. Ayrıca 21 başörtülü milletvekili bugün yemin edecek. Genel Kurul’daki yemin törenini Cumhurbaşkanı Erdoğan da kendisine ayrılan locadaki yerinden izledi.

MİLLETVEKİLLERİNİN ETTİĞİ YEMİN

Milletvekillerin Meclis kürsüsünden yaptığı yemin metni şu şekilde: “Devletin varlığı ve bağımsızlığını, vatanın ve milletin bölünmez bütünlüğünü, milletin kayıtsız ve şartsız egemenliğini koruyacağıma; hukukun üstünlüğüne, demokratik ve laik cumhuriyete ve Atatürk ilke ve inkılaplarına bağlı kalacağıma; toplumun huzur ve refahı, milli dayanışma ve adalet anlayışı içinde herkesin insan haklarından ve temel hürriyetlerden yararlanması ülküsünden ve Anayasa'ya sadakatten ayrılmayacağıma; büyük Türk milleti önünde namusum ve şerefim üzerine ant içerim."