CHP Yalova Milletvekili Muharrem İnce, “Bugün eğitim artık milli değildir,” dedi. Türkiye Gençlik ve Spor Konfederasyonu İzmir İl Başkanlığı tarafından, Tepekule Kongre Merkezi’nde Öğretmenler Günü için düzenlenen, "Atatürk'ten Günümüze Eğitim" başlıklı konferansta konuşan İnce, "Türkiye'nin şu anda gündemi kaçak saraydır. Diğer tüm gündemler sahtedir. Dersim şu an gündem olmamalıdır. Ayrıca ne özrü? Biz bir Dersimli'yi genel başkan yapmışız, daha büyük özür mü var?" dedi.

'EĞİTİM ARTIK MİLLİ DEĞİL, AKP POLİTİKASI'

Cumhuriyetin ilk yıllarından günümüze kadar olan sürede eğitim alanındaki gelişmeleri değerlendiren Milletvekili İnce, "Eğitimde neden başarısızız? Okullarımız yetersiz, öğretmenlerimiz yetersiz. Bunlar doğru mudur? Bir bakıma doğru olabilir ama değişimi yönetemezseniz, eğitimi yönetemezseniz. İdealiniz olacak. Cumhuriyeti kuranlar, iyi yurttaş yetiştireceğiz diyordu. Şimdi eğitim, dönem adamı olmayı öğretiyor. Atatürk, eğitimle ilgili konuları nerede konuşmuş dedim, araştırttım, çünkü Atatürk eğitim konularını ayaküstü konuşmaz dedim. 16 kez Meclis'te, yani en üst organda konuşmuş, 9 kez öğretmen kongrelerinde ve diğer yerlerde konuşmuş. Şimdi Cumhurbaşkanı, uçakta seyahat ederken konuşuyor." dedi.

'RECEP TAYYİP ERDOĞAN'A BAKMAK YETERLİ'

Türkiye’de bugün eğitimin milli olmadığını iddia eden Muharrem İnce, “Bir parti politikasıdır. AKP politikasıdır. Her zaman söylüyorum, çocuklarınızı Milli Eğitim'den koruyun. Amacı değişmiştir. Artık eğitimin amacı sorgulayan bireyler yetiştirmek değil, cumhuriyetten intikam almaktır. Her gelen reform yaptı. Sınav sayısını değiştiriyorlar, müfredatlar değişti. Müfredat, Anayasa kadar önemlidir. Uzlaşmayla olması lazım. Bunlar kimseye sormadan değiştirildi. Lisede okuyan öğrenci, oy kullanabiliyor ama siyaset yapamıyor. Okullar arası ayrım yapılıyor. Bir yönetici, fen lisesini de öne çıkaramaz, klasik liseyi de imam hatip lisesini de öne çıkaramaz. AKP iktidarına kadar sınavların adaletli olduğuna herkesin güveni tamdı ama şimdi soruları çalınmayan sınav kalmadı. Hakim ve savcılar sınavının bile soruları çalındı. Bu adamlardan hakim ve savcı olur mu? Önceleri kapıcının oğlu hukuk fakültesini kazanıyorken valinin oğlu kazanamıyordu. İnsanlar her şeye şüpheyle baksa bile sınavların adil olduğuna inanıyordu ama şimdi değişti. Cumhuriyeti kuranlar da işe eğitimden başladı, cumhuriyet düşmanları da. Herkes geleceğe yatırım yapmak istiyor. Eğitim, gücü elinde bulunduranların siyaset alanı olmamalı." dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a bakarak eğitimin geldiği durumu değerlendirmenin mümkün olduğunu ileri süren CHP Milletvekili İnce, “Eğitimin geldiği durumu, Tayyip Erdoğan'a bak anlarsın. Tarih bilgisine bakın. 'Malazgirt'te Romen Diyojen gülle gülle, Alparslan 'Allah Allah' diye savaştı.' diyor. O dönem top yoktu zaten. Böyle sıkıntılı durumda. Tarih cahili bir durumda ama ne yazık ki devletin tepesinde oturuyor. Şimdi de kalkmış, 'Amerika'yı Müslümanlar keşfetti.' diyor. Ne olacak öyle olduysa? Edison ampulü bulduysa Hristiyan Edison mu buldu diyeceğiz? Biz onun insanlığa yaptığı katkıya bakarız. Din ile bilim bu şekilde karıştırılamaz." diye konuştu.